Hocam ben de günlerdir araştırıyorum. Senin gibi arada kalmıştım.
En az 12 GB vram dediğin için ilk akla gelenler; RTX 4070 ve 4060 Ti - RX 7700 XT ve 7800 XT modelleri güncel olarak. Nvidia teknolojileri ne kadar cezbedici olsa da o fiyatları hak ettiğini düşünmüyorum şahsen ve o kadar para vermek istemiyorum açıkçası. Pek incelemedim ama 6800 XT veya 6700 XT de alınabilir duruyor, biraz da bütçeye bağlı tabi.
Öncelikle şu soruyu cevapla bence: "DLSS, RayTracing gibi teknolojiler olmazsa olmazım mıdır?"
Bunlarla ilgili Youtube'da bolca karşılaştırma videosu var, bire bir bakıp karar verebilirsin. Bu olmasa da olur dersen fiyat açısından daha uygun olacağından AMD kartlara yönelebilirsin.
Ben de senin gibi Nvidia'ya yakındım, her ne kadar saf güç olarak AMD kartlar daha önde olsa da Nvidia kartların yazılım desteğinin fazla olması, oyunlarda daha güzel görüntü sunması buna yönelmemi sağladı. Ancak dediğim gibi bence çok pahalı. O yüzden ben, yeni bir sistem topladığımdan, diğer masrafları da göz önünde bulundurarak ekran kartı bütçesini çok abartmayarak F/P odaklı bir kart almak istedim. En az 2K özellikli olmasını istediğimden, güncel bir kart olması ve fiyat olarak muadillerine göre en düşük fiyata sahip olması sebepleriyle
RX 7700 XT modelini almaya karar verdim. İhtiyacını belirleyip ona göre bir aralık belirlemeni, sonrasında iyice araştırarak aklına yatan kartı almanı tavsiye ederim. Az bir para vermiyoruz sonuçta. Kolay gelsin.