12 GB RAM Kullanılabilir olarak 8 GB gözüküyor

AKSU26

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var.
Anakart adı ASUS M5A78L-M LX.

RAM'lerim anakartıma uyumlu ancak ikisini yan yana kullandığımda 12 GB görüyor 8 GB kullanılabilir diyor.
Tek tek denediğimde PC açılıyor.

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 72
  • 3.jpg
    3.jpg
    34,6 KB · Görüntüleme: 64
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    42,6 KB · Görüntüleme: 67
Yanlış bilgi
Bence RAM'inde hiçbir problem yok, ekran kartınız muhtemelen paylaşımlı, yani kartın VRAM'i yetmediği zaman belleğinizden yardım alıyor. Arama kısmına "dxdiag" yazıp ekran kısmının ekran görüntüsünü atabilir misin?

Artı -1 Eksi
Şimdi bazı arkadaşlar "msconfig" üzerinden ayar yapmanı isteyecek ama ben o ayarın daha işe yaradığını görmedim.
[Çözüldü] 4 GB RAM var 2.67 kullanılabilir sorunu Bazı performans arttırma videolarına bakarak MSConfig ayarlarını kurcaladıkları için sorunun kaynağı bu olabiliyor.

Şunları deneyin. Olmazsa bellek uyumsuzluğudur yüksek ihtimalle.
  1. İşlemci pinlerinde bozulma olup olmadığını kontrol edin.
  2. İşlemci soğutucusunu sökün.
  3. Belleğin yerlerini değiştirin ve pinlerini silgiyle silin.
  4. BIOS güncelleyin.

Buyur hocam, sorun RAM'lerin uyumsuzluğu olsa diğer anakartımda yan yana kullanamazdım.
Bilmediğim bir şey var biri Single RAM diğer Dual. Anakartım da 2 slot var yer değiştirdim sorunum çözülmedi bu sefer 4 GB kullanılabilir oluyor.
[Çözüldü] 4 GB RAM var 2.67 kullanılabilir sorunu Bazı performans arttırma videolarına bakarak MSConfig ayarlarını kurcaladıkları için sorunun kaynağı bu olabiliyor.

Şunları deneyin. Olmazsa bellek uyumsuzluğudur yüksek ihtimalle.

Hepsini denedim hocam. Olmadı
Durumumum izaha muhtaç kimse yardımcı olamadı :(

Dosya Ekleri

• sd.jpg
    sd.jpg
    49,3 KB · Görüntüleme: 49
RAM uyumu anakarttan anakarta değişebilir. Bir anakartınızda hepsini kullanabildiniz diye diğerinde de hespini kullanabileceğinizin bir garantisi yok. BIOS farklıdır.

Kaldı ki bellekleriniz zaten farklı. Buna çorba RAM diyoruz:

• KHX1600C9D3/4GX
  • KHX1600C10D3/8G

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı