12 GB RAM'in tamamı kullanılmıyor

Kanketii

Femtopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi elimdeki laptop üzerinde 12 GB RAM mevcut ama görev yöneticisinden kontrol ettiğim zaman kullanılan 1-2 GB arası olmasına rağmen %50'lik kısım kullanılıyor diye gözüküyor.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 91
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    3 KB · Görüntüleme: 79
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
12 GB RAM'den 4.5GB'sini kullanıyorsunuz işte. Opera, Steam, Discord falan açık. Bir de bunların üstüne sistemin kendisi RAM yiyor. Kullanılabilir 7.2 GB gözüküyor. Yani boşta 7.2 GB RAM var. Sıkıntı yok.
 
Kullanım değerlerinde bir sorun yok.
Asıl 12 GB kullanırsa dert etmelisin.


Ekran görüntüsü 2020-10-28 083007.png


Bellek sıkıştırma, Windows 10'daki yeni bir özelliktir ve Windows 7 ve 8'de kullanılamaz. Ancak, hem Linux hem de Apple'ın macOS'ları da bellek sıkıştırması kullanır.


Geleneksel olarak, 8 GB RAM’iniz varsa ve uygulamalarda bu RAM’de depolanacak 9 GB’lık bir şey varsa, en az 1 GB’ın “disk belleği” olması ve bilgisayarınızın diskinde sayfa dosyasında saklanması gerekir. Sayfa dosyasındaki verilere erişim RAM'e kıyasla çok yavaş.


Bellek sıkıştırmasıyla, bu 9 GB'lık verilerin bir kısmı sıkıştırılabilir (bir Zip dosyası gibi veya diğer sıkıştırılmış veriler küçültülebilir) ve RAM'de saklanabilir. Örneğin, 6 GB sıkıştırılmamış veri ve RAM’de 1,5 GB alan 3 GB sıkıştırılmış veri olabilir. 9 GB’lık orijinal verilerinin tümünü 8 GB’lık RAM’nizde saklarsınız, çünkü bir kısmı sıkıştırıldığında yalnızca 7.5 GB’ı alır..

Kaynak isteyenler buraya bakabilir.
 
Bellek ihtiyaç oldukça kullanılır. O kullanılanların bir kısmı da önbellektir zaten. Sistemin daha seri çalışmasına yardımcı olur. Oyuna girdiğinizde ihtiyaç varsa önbelleği boşaltır, uygulamaya ayırır zaten. Asıl mesele RAM miktarını aşmamaktır. Sizde öyle bir sorun yok şikayetiniz olmadığına göre.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı