12. sınıf nasıldır?

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Bizim okulda 4 tane 12 şubesi var. Toplam 4 şubeden gelen ögrenci sayısı en fazla 10-12 kişi. Geçen zar zor tanıdık sayılacak birisini gördüm biraz sohbet ettik. Sınavlar çok basit ya da cevapları önceden veriyorlarmış, devamsızlıklarda falan göz ardı ediliyormuş, forma giymiyorlar. 12. sınıf bu tür konularda rahat dedi. Kafana takacağın tek şey YKS olsun dedi.

Genellikle 12'ler böyle mi yoksa okul insafına bağlı bir durum mu?

Bizim okulda 4 tane 12 şubesi var. Toplam 4 şubeden gelen ögrenci sayısı en fazla 10-12 kişi. Geçen zar zor tanıdık sayılacak birisini gördüm biraz sohbet ettik. Sınavlar çok basit ya da cevapları önceden veriyorlarmış, devamsızlıklarda falan göz ardı ediliyormuş, forma giymiyorlar. 12. sınıf bu tür konularda rahat dedi. Kafana takacağın tek şey YKS olsun dedi.

Okulun insafına bağlı. Katı okullar da var ama aşağı yukarı çoğu okulda daha rahat diyebiliriz 9,10,11'e göre.

Ben 12'deyken devamsızlıkta ve sinavlarda daha insaflı ve esnek davranıyorlardı 9, 10, 11'e göre.

Devamsızlığı genelde tolere edemiyor idare. Diğer konularda biraz daha tolerans veriyoruz diğer sınıflara göre. TDE dersi veriyorum sınıf sayısal oluyor, biraz daha sıkmamaya çalışıyorum paragraf vesaire çözdürüyorum. Amacımız genel olarak YKS hazırlamak.

Fen lisesinde okudum ben. 12de ne yoklama alındı ne sinavlarda zorlandi. YKS zaten yeterince zorluyor diyorlar herhalde.

Devamsızlığı genelde tolere edemiyor idare. Diğer konularda biraz daha tolerans veriyoruz diğer sınıflara göre. TDE dersi veriyorum sınıf sayısal oluyor, biraz daha sıkmamaya çalışıyorum paragraf vesaire çözdürüyorum. Amacımız genel olarak YKS hazırlamak.
Af geliyor sene sonunda.

Af geliyor sene sonunda.
Bu sene MEB zaten af yapmayacaklarını belirtti. MEB'in işi belli olmaz son hafta bir yazı gönderir belki af çıkartır ama af çıkıyor diye de öğrenci kendini salarsa, yıl sonu mezun falan olamaz. Eskiden olsaydı sorun yoktu ama MEB son zamanlarda bu olayları çok sıkmaya denetlemeye başladı. Biz de istemeyiz sorunlu öğrencileri her sene ama her sene okulda tutmak ama yapacağımız bir şey yok maalesef :(

Okula bağlı bizde böyle birşey yoktu aynı kurallar 12 içinde geçerliydi

Okula bağlı bir şey. Bizim okulda da sınav sorularını veriyorlar bize ama kıyafet ve devamsızlık konusunda katılar. Okuldan okula değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı