12.sınıf okula gitmek istememek

Cage10

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam YKS 2024 sınavına neredeyse 3 ay kaldı bende 12.sınıf öğrencisi olarak okula gitmek istemiyorum okuldan verim alamıyorum eve gelişim neredeyse 17.30 oluyor ve günümün neredeyse 9-10 saati verimsiz geçiyor evde YouTube'dan ders dinlemek bana daha yararlı geliyor ama bir ders videosu 1 saat falan sizce ne yapmalıyım? Devamsızlık affı falan gelme şansı var mı düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende istemiyorum özel okul olduğu için şanslıyım gitmeyi bıraktım artık sıktı 2 haftadır gitmiyorum. Ama ben sınava hazırlanmadığım için gitmiyorum sen hazırlanıyormuşsun. Gerçi verim almadığını söylemişsin oda ayrı problem. Özele geçip gitmeyebilirsin öyle olabiliyor genelde.

Af falan gelmez. Okulda vakit kaybı değil, orada anlatılan konularda sınavda geliyor, sizin konunuz olmayan derslerde genel kültür katıyor. Ne olursa olsun her şeyden faydalanmaya çalışın, size ücretsiz ders anlatan, soru çözümü yapan öğretmenlerinizin olduğu bir yer nasıl vakit kaybı olabilir ? Ben lisedeyken hocaların peşinden ayrılmazdım, yapamadığım o kadar soru olurdu ki tek tek sorardım hepsini.

Dostum şu anda üniversitede okuyan biri olarak sana önerebileceğim şey eğer okulunun seviyesi senin seviyene yakınsa ve okulun düzenli olarak denemeler gerçekleştirip sizin için uğraşıyorsa okula devam etmen. 3 ay kalmış zaten YKS için, bu dönemde artık hafiften AYT konularını bitirip yavaş yavaş kendin de sürekli deneme çözüp analizlerine başlamalısın. Devamsızlık affı geleceğini düşünmüyorum ancak vaktini en efektif sen kullanırsın. İçten içe zaten biliyorsundur, eğer kafanı yastığa koyduğunda o gün keşke daha farklı şeyler yapsaydım veya biraz daha uğraşsaydım demiyorsan emin ol iyisindir.

Bu saatten sonra af gelme şansı yok bence. Ama iyi tarafından bak. Okulda vakti ölen tek kişi sen değilsin. Bir sürü öğrenci önceki senelerde okula gidip derece yaptı. O yüzden keşkelerle ,olsaydılarla vakit kaybedeceğinize en karlı nasıl çıkarsınız ona bakın.

Bende istemiyorum özel okul olduğu için şanslıyım gitmeyi bıraktım artık sıktı 2 haftadır gitmiyorum. Ama ben sınava hazırlanmadığım için gitmiyorum sen hazırlanıyormuşsun. Gerçi verim almadığını söylemişsin oda ayrı problem. Özele geçip gitmeyebilirsin öyle olabiliyor genelde.

Hocam özelde devamsızlık sıkıntı olmuyor mu ki? Bizde öyle bir olay yok sizdeki nasıl oluyor?

Hocam özelde devamsızlık sıkıntı olmuyor mu ki? Bizde öyle bir olay yok sizdeki nasıl oluyor?
Valla hocam özeller bildiğiniz şirket mantığı olduğu ve öğrenciye müşteri olarak baktığı için kurum kurum değişir tabi. Benim gördüğüm 3 okul da herhangi bir devamsızlığı resmi olarak işlemiyor. İşlese bile silmesini söylersiniz silerler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı