Öğretmenler ve arkadaşlarının sana karşı takındığı tavrın sebebini ne olarak görüyorsun? Senin kendini ifade etme tarzında ve çevrene karşı olan genel tavrında, çevreni senden uzaklaştıracak bir durum olabilir mi bunu gözden geçirdin mi hiç? Ne bileyim, asık suratlı mısın veya sinirli bir yapın mı var. Çok mu alıngansın veya insanlarla iletişime geçmekten uzak duruyor olabilir misin? Neşeli ve güleryüzlü girişken bir tavrın varsa çevren de sana aynı şekilde yaklaşır genellikle. Ha böyle olma zorunluluğun var mı hayır yok elbette. Ama kendini bu konuda bir check etmeni öneririm öncelikle. Bir köşede oturup surat asarsan çevrende insan kalmaz. Hadi öğrencileri boş verelim. Öğretmenlerin sana karşı neden tavır alsın? Sen kendilerine karşı saygılı ve derli toplu olduktan sonra, derslerine de çalıştıktan sonra neden sana kötü davransınlar? Ben bunu bu noktada anlamış değilim. Veya tüm bunları bir kenara bırakalım. Onca öğretmen arasında sana yumuşak ve iyi davranan tek bir öğretmen bile yok mu? Veya ne bileyim rehber öğretmen mesela. Böyle bir öğretmeninle birebir özel olarak konuşup bu durumu açsan bir karşılıklı değerlendirsen nasıl olur? Veya kendi tavrını da biraz güncelleyerek biraz daha pozitif güleryüzlü ve girişken olmayı denesen bir şeyler değişir mi acaba? Kimse senin kaşına gözüne bakıp kötü davranmaz çünkü. İstediğin kadar kilolu sivilceli veya işte çirkin falan bile olsan sen sempatik biriysen çevren seni yine sever. Bunlar sadece bir öneri. Eleştiri değil. Ama yok illa ben burayı istemiyorum dersen otur ailenle uygun bir dille konuş. Olay çıkarmadan. Ve problem neyse açıkça anlatarak. Belki okul değiştirmenin bir çaresini ararlar. Ki bu gerçekleşse bile, gittiğin yerde her şeyin farklı olacağının bir garantisi var mı? Ben bu durumun birincil sebebinin senin çevrene karşı kendini ifade ediş tarzında, çevreni senden iten bir durum olduğunu düşünüyorum her nedense. Tabirimi bağışla, çevrenle hot hot tartışmalara girip tersleyen biri misin veya farklı fikir ve görüşlerin var da davranış tarzında, insanların çoğunluğunun " kıl " tabir ettiği bir davranış tarzın olabilir mi? Ve bak tekrar tekrar söylüyorum çevrenin istediği kalıplarda biri olman şart olmasa da bulunduğun ortama göre tarzını biraz esnetmen gerekebilir.