12.sınıf okula gitmek istememek

Vallahi hocam özeller bildiğiniz şirket mantığı olduğu ve öğrenciye müşteri olarak baktığı için kurum kurum değişir tabii. Benim gördüğüm 3 okul da herhangi bir devamsızlığı resmi olarak işlemiyor. İşlese bile silmesini söylersiniz silerler.

Bizde silmiyorlar maalesef. Geçen sene 12'lere af çıktığı için okulda 10 tane falan 12. sınıf öğrencisi vardı, bu sene af yok diye belki sadece 12. sınıfların devamsızlıklarını siliyor olabilirler bilemiyorum. Ama gerçekten çok saçma bir şey, bari sınav senesi devamsızlığa karışmasalar.

Af falan gelmez. Okulda vakit kaybı değil, orada anlatılan konularda sınavda geliyor, sizin konunuz olmayan derslerde genel kültür katıyor. Ne olursa olsun her şeyden faydalanmaya çalışın, size ücretsiz ders anlatan, soru çözümü yapan öğretmenlerinizin olduğu bir yer nasıl vakit kaybı olabilir? Ben lisedeyken hocaların peşinden ayrılmazdım, yapamadığım o kadar soru olurdu ki tek tek sorardım hepsini.

Okuldaki hocaların anlattığını anlamıyorum ve sınıf ortamı kötü o yüzden sevmiyorum.

Af falan gelmez. Okulda vakit kaybı değil, orada anlatılan konularda sınavda geliyor, sizin konunuz olmayan derslerde genel kültür katıyor. Ne olursa olsun her şeyden faydalanmaya çalışın, size ücretsiz ders anlatan, soru çözümü yapan öğretmenlerinizin olduğu bir yer nasıl vakit kaybı olabilir? Ben lisedeyken hocaların peşinden ayrılmazdım, yapamadığım o kadar soru olurdu ki tek tek sorardım hepsini.

Hocam mesela ben 12. sınıfım ve okul aşırı zaman kaybı diye risk alıp gitmeyi bıraktım evden YKS'ye hazırlanıyorum. Benim alanım dil ve benim için önemli olan dersler İngilizce ve TYT. TYT ile ilgili 12. sınıfta kesinlikle gram okul bir şey katmıyor. Bakın gram diyorum yani TYT de sıfır artı sıfır neredeyse sıfır yarar. Bir tek 2 ders coğrafya TYT anlatıyor o da vakte değmez. Diğer yandan İngilizceyi de hocalar kötü anlatıyor gerçi iyi olarak anlatsalar dahi müfredatın sunduğu konular YKS ile fazla alakalı olmadığı için işime yaramıyor ki zaten hocanın anlattığı bütün konuları biliyorum önceki ders çalışmalarımdan. Bu durumda nasıl olur da ben dahil diğer dil oğrencileri okulu vakit kaybı değil de bir yarar olarak kabul edebilir? Sayısal ve eşit ağırlıkta olay nasıl bilmiyorum ama dilde bu şekilde.

Okuldaki hocaların anlattığını anlamıyorum ve sınıf ortamı kötü o yüzden sevmiyorum.

Kanka ben risk alıp gitmemeye karar verdim çünkü ortam aşırı toksik üstüne de dersler zaman kaybı en son bünyem kaldıramadı açıkçası. Okulda da devamsızlık siliyorlar genelde ben öyle bir risk aldım belki ailem ile gidersem silebilirler. Olaya şu şekilde bak eğer bu düzende kendini mezuna kalmaya daha yatkın hissediyorsan benim gibi risk alıp evde çalışmaya bak. Çünkü en kötü ihtimalle sınıfta kalırsan diğer sene açığa geçme hakkın oluyor ve o zaman açık liseden kredileri eksik varsa tamamlarsın üstüne 1 sene daha bol bol çalışıp istediğin bölümü kazanırsın. Sınıfta kalmazsan da belki bu aldığın risk yüzünden bir sene mezuna kalmaktan kurtulursun. Şahsen ben kendimi ölçtüm ve okula giderken aşırı yorgunluğum oluyordu hiç verim alamıyordum en son gitmeme kararı aldım ve 2. dönemden beri yani gitmediğim günden beri o kadar rahat ders çalışıyorum ki 1. dönemde çalıştığım dersin 2-3 katını kısa süre içinde tamamladım. Zaten eğer okula gitmeye devam etseydim mezuna kalmam muhtemeldi. Şu anda da muhtemel sınıfta kalırsam mezuna kalmış gibi oluyorum bir senem boşa gidiyor. Gerçi şurada 70 gün falan kalmış ara tatilleri ve hafta sonu tatilleriyle birlikte okula gitmen gereken gün sayısı kaba hesapla 45 gün falandır. Devamsızlığını harcamamışsan kullan direkt az kalmış.

Son düzenleme:
Arkadaşlar devamsızlıklar okulda müdür tarafından bile silinmeyecek veya özürlüye aktarilamayacak deniyor bir kaç gündür. Bu doğru mudur? 13 gün özürsüz devamsızlığım var. Sınav senesi olduğu için bazı boş günlerde (etkinlik vs.) gitmedim evde ders çalışmak için. Gerçekten böyle saçma sapan bir şey yüzünden sınıfta mı kalicam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı