12. sınıfta açık liseye geçiş yapılmalı mı?

emirsariii

Femtopat
Daha fazla  
Şu an lise son sınıf yani 12.sınıfım bulundugum okul aşırı derecede sıkı ve son gune kadar okula geleceksiniz diyor. OBP puanım da düşük bir şekilde açık liseye gecis yapabiliyorum. Sizce yapmalı mıyım? Sınavları zor mu geçer miyim?

Açık öğretim lisesine geçiş yaparsan alanın olmaz. Alanının olmasını istiyorsan zorunlu olarak yüz yüze eğitim görmen gerekiyor ki bu da normal lise gibi bir şey olmuş oluyor.
O yüzden geçmek mantıklı değil, 12. sınıfa kadar gelmişsin zaten.

Adamın zaten obp puanı düşükmüş alan olsa ne olmasa ne açıktan okulu bitirse ne farkı var?
Alanının ne olduğuna da bağlı bu durum, üniversiteye gitmezse alanında iş bulabilir.
Örneğin; Lisede ki alanı sigortacılıksa sigorta firmalarında çalışabilir. Alansız olarak mezun olursa bu alanda iş bulamaz.

Açık öğretim lisesine geçiş yaparsan alanın olmaz. Alanının olmasını istiyorsan zorunlu olarak yüz yüze eğitim görmen gerekiyor ki bu da normal lise gibi bir şey olmuş oluyor.
O yüzden geçmek mantıklı değil, 12. sınıfa kadar gelmişsin zaten.
Alan ne alaka? Alanı AYT günü kodladığın sorularla seçiyorsun zaten. Okul 12.sınıf öğrencisi için tam bir vakit kaybı. Direkt geçin derim açığa.

Açık lise sınavları kolay oluyor hemde. OBP kasarsın.
Şu an lise son sınıf yani 12.sınıfım bulundugum okul aşırı derecede sıkı ve son gune kadar okula geleceksiniz diyor. OBP puanım da düşük bir şekilde açık liseye gecis yapabiliyorum. Sizce yapmalı mıyım? Sınavları zor mu geçer miyim?

Hiçbir şey anlamadım. Lisede sigortacılık diye bir alan mı var?

Alanı örnek olarak yazdım ve evet sigortacılık diye alan var.

Ben liseyi turizm otelcilik lisesinde okuyordum, alanım yiyecek içecek hizmetleridi. AÖL geçip alansız olarak mezun oldum ve şu an bu sektörde çalışmak istediğimde vasıfsız elemanların yapacağı işlere alıyorlar sadece ve asgari ücret ile çalıştırıyorlar.

Kısaca; üniversite okumayacaksan AÖL pişmanlık.

Alanı örnek olarak yazdım ve evet sigortacılık diye alan var.

Ben liseyi turizm otelcilik lisesinde okuyordum, alanım yiyecek içecek hizmetleridi. AÖL geçip alansız olarak mezun oldum ve şu an bu sektörde çalışmak istediğimde vasıfsız elemanların yapacağı işlere alıyorlar sadece ve asgari ücret ile çalıştırıyorlar.

Kısaca; üniversite okumayacaksan AÖL pişmanlık.
Hocam meslek liseleri için konuşuyorsunuz sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı