12. Sınıfta Açık Liseye Geçmek Mantıklı mı?

Arkadaşlar, ben de 12'yi açıktan okumayı düşünüyorum. Bizim okul imam hatip olduğu için dini dersleri ağırlıklı olarak veriyorlar ama duyduğuma göre açık zormuş. Kalma ihtimalim olabilir diye karar veremedim. Yardim edebilecek var mı acaba bu konuda?
Geçmen daha iyi olur.

Arkadaşlar, ben de 12'yi açıktan okumayı düşünüyorum. Bizim okul imam hatip olduğu için dini dersleri ağırlıklı olarak veriyorlar ama duyduğuma göre açık zormuş. Kalma ihtimalim olabilir diye karar veremedim. Yardim edebilecek var mı acaba bu konuda?
Odağın tamamen Üniversite ise geçmen daha iyi olur. Ben hata yapmıştım geçmemekle mezuna kaldım sonra. Stajı proje ödevler falan filan. Açık Lise evet zor ama abartıldığı kadar değil diye düşünüyorum. İmkansız değil sonuçta.

Eğer geçersen kesinlikle dershaneye gitmen gerektiği kanaatindeyim. Tek başına çalışmanın zor olacağını düşünüyorum bir vakitten sonra kesinlikle sıkılırsın. Belki dershane sayesinde gerekli motivasyonu sağlayabilirsin.

İlk olarak Technopat Sosyal'e hoşgeldiniz. Şimdi ben o kadar bilemem ama şunu net diyebilirim. Çalışırsan hiç bir şey sana zor gelmez. Yeter ki iste. Bu sana bağlı.

Açık lise zor değil, kolay ancak sen açık liseye geçip ders çalışmazsan, yatarsan faydasından çok zararını görürsün. Eğer ders çalışırım diyorsan geç, çalışmam diyorsan geçme.

Bu sene 11.sınıfa geçiyorum. 11.sınıfta disiplinimi arttıracak şekilde ders çalışıp kendimi üst koşullarda çalışacak şekilde zorlayıp 12.sınıfta açık liseye geçmeyi ben de düşünüyorum. Bunu yapma sebebim evde çalışmaya başlayınca zorlanmamak, salmamak. Günde 8-9 saatim okulda geçiyor, ek olarak hocalar pek yardımcı olmuyor ve dersler çok kolay kaynayabiliyor. Bu yüzden evde kendi başıma çalışmayı tercih edeceğim. Ek olarak da 8 saatlik bir zaman kazanımı muazzam bir şey. Eğer yapabilirseniz, evde ders çalışmayı salmazsanız açık lise çok iyi bir fırsat.

Hocam açık lisede kalmak, kalmamaktan daha zor herhalde. Nedeni şu, bildiğiniz gibi açık liseyi tek 17 18 yaşındakiler değil, zamanında lise okumamış büyük insanlarda okuyor ve sınavları normal okul sınavına göre basit oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı