12. sınıfta devamsızlıktan kalınırsa geçmek için ne yapılmalı?

Hocam ne kadar etkili olur bilemiyorum ama gerek MEB ile iletişime geçip bunu halledebilirsiniz bence. Çünkü bu keyfi bir durum değil. Daha ciddi hastalığı olup da eğitim öğretime devam edenler de vardır illaki. Doktorunuzla iletişime geçip bu konuyu konuşabilirsiniz. Veya milli eğitim müdürlüğüne gidip durumu anlatabilirsiniz. Ciddi hastalığı olan insanlar için bir yasaları vardır diye düşünüyorum. Olması gereken bir şey ki bence vardır.

Merhabalar 12. sınıf öğrencisiyim devamsızlığım toplamda 18.5 ve özürlü 12 özürlü olmak üzere toplam 30.5 gün devamsızlığım bulunuyor. İlaç alerjim bulunduğundan hasta olduğum zaman evde yatarak geçirmem gerekiyor. Bu durumdan dolayı devamsızlığım malum. Sizce sınıfta kalır mıyım? Kalırsam da geçmek için ne yapmalıyım?

Kronik rahatsızlıklarda özürlü devamsızlık süresi uzatılıyor diye biliyorum yanlışım olabilir ilgili müdür yardımcınızla konuşun
Okul idaresine veliniz ile gidip devamsızlığınızı özürlü devamsızlığa çevirmek için dilekçe verebiliyorsunuz. Ben 10 günümü öyle sildirmiştim. Bu sistem okula özel değil MEB sistemine özeldir diye düşünüyorum. Gidip dilekçe verebilirsiniz.
okula özel oluyor diye biliyorum hocam bizim lisedede yapılıyor ama etraftaki çoğu anadolu lisesinde öyle bir ayrıcalık yok (mtal öğrencisiyim)

Kronik rahatsızlıklarda özürlü devamsızlık süresi uzatılıyor diye biliyorum yanlışım olabilir ilgili müdür yardımcınızla konuşun.

Okula özel oluyor diye biliyorum hocam bizim lisedede yapılıyor ama etraftaki çoğu Anadolu lisesinde öyle bir ayrıcalık yok (mtal öğrencisiyim)

Bence böyle sağlık konusunda sıkıntıları olan öğrenciler için bir yasaları vardır. Sonuçta kalp hastası olan veya ciddi rahatsızlıkları olup sürekli doktor kontrolünde olması gereken öğrenciler de var. Onlara özel olarak bir yasa vardır diye düşünüyorum. En azından konu sahibi arkadaşımız için.

Bence böyle sağlık konusunda sıkıntıları olan öğrenciler için bir yasaları vardır. Sonuçta kalp hastası olan veya ciddi rahatsızlıkları olup sürekli doktor kontrolünde olması gereken öğrenciler de var. Onlara özel olarak bir yasa vardır diye düşünüyorum. En azından konu sahibi arkadaşımız için.

Kendi sınıf arkadaşım kanseri atlatmıştı birkaç yıl önce devamlı Ankara'ya kontrole gitmesi gerekiyordu onun devamsızlığı halledildi öyle bir durumda yapıyorlar diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı