Sınıfta kalınırsa ne yapılmalı?

Merhaba, bu sene biliyorsunuz ki sınavlar açık uçlu yapılmaya başladı. Yazım kötü olduğu için hiçbir öğretmen anlamıyor ve düşük not veriliyor. Çoğunu doğru yaptığıma emin olmama rağmen. Matematik ve biyoloji girilmemiş fakat 6 dersten kaldım. Ortalamam 34. İlk dönem biliyorum fakat sınıfta kalırsam ne yapmalıyım? Mesleki eğitim merkezine mi geçmeliyim? Yeni Milli Eğitim Bakanı bizi bitirdi neredeyse.

Belirtmemişim fakat 9. sınıfım.
Yazınız o kadar vahim mi? Fotoğraf atar mısınız?

Hoca dediğin senin yaşının en az iki katı yaşında insan, bir sürü öğrenci görmüş yetiştirmiştir öğretmenlik hayatı boyunca ve kim bilir nasıl yazı tipleriyle karşılaşmıştır. Ne yapıp edip yazını bir şekilde düzeltmelisin. 10 yıl boyunca yazımı düzeltmekle uğraştım abartısız söylüyorum, kafaya koyduysan her türlü düzeltirsin. Özellikle son 1-2 senede büyük yol kat ettim. Yahu hiç mi rahatsızlık vermedi yazın bunca zaman, gideyim de çeki düzen vereyim demedin mi? Harf harf değiştirmeye başla yazını, gözüne hangi harfi daha kötü yazıyormuşsun gibi geliyorsa ona odaklan. Gerekirse her gün yazı yazmaya yeni öğreniyormuşsun gibi sürekli o harfi yazıp dur sonra kelimeler içerisinde nasıl durduğuna bak.

Yazıyı okuyamadıkları için doğru yapıp yapmadığımı anlamıyorlar sorun bu.
Yazını düzelt o zaman dostum, kendi kendine makale; hikaye falan yaz. Sırf kötü yazdığın için okulu bırakmayı düşünmen saçmalık ötesi.

Hocalar nasıl yazılar okuyorlar bir bilsen. Yazıyı okuyamama gibi durum yok ben ne çivi yazıları gördüm doktor yazısından beter. Hocalar okuyor bence sorun sende yüksek ihtimalle notların düşük ve bir şeye suç atmaya çalışıyorun.
%99 kendinizi kandırıyorsunuz. Hocalar öyle rezalet yazılar okuyor ki eğer arap harfleri ile yazmıyorsanız okuyup anlamamaları imkansız. Ayrıca yazım düzgün değil diye okulu bırakmakta büyük saçmalık, oturacaksın yavaş yavaş düzgün yazma çalışmaları yapacaksın atom fiziği değil yani bu.
Katılıyorum. Hocalar nasıl nasıl yazıları okuyor, muhtemelen sizin yazılarınızı da okuyabiliyorlardır. Yazıdan puan kırarlar ama çok da fazla kıracaklarını zannetmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı