12. sınıfta kaldıktan sonra açığa geçince 9. sınıftan mı başlanır?

Merhaba,
Açık liseye geçmeden önce yüz yüze örgün eğitim veren liseden geçerseniz okuduğunuz sınıf ve dersler başarılı bir şekilde aynen korunarak açık öğretim lisesinde kredi olarak dönüyor ancak meslek derslerin kredisini açık öğretim lisesinde alamazsın düz açık öğretim lisesine geçersen. Kısacası 9. sınıftan başlamazsın, belirli bir kredi verilir sana.

Merhaba,
Açık liseye geçmeden önce yüz yüze örgün eğitim veren liseden geçerseniz okuduğunuz sınıf ve dersler başarılı bir şekilde aynen korunarak açık öğretim lisesinde kredi olarak dönüyor ancak meslek derslerin kredisini açık öğretim lisesinde alamazsın düz açık öğretim lisesine geçersen. Kısacası 9. sınıftan başlamazsın, belirli bir kredi verilir sana.
Abi ben meslek lisesinde okuyorum özel okulda

Anlıyorum da benim yapabilecek bir şeyim yok.

Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan ortak (zorunlu) ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak (zorunlu) derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir. Örgün eğitimden ara sınıftan gelen öğrenciler, örgünde başardığı derslerin, meslek dersleri hariç kredilerini alırlar.

Anlıyorum da benim yapabilecek bir şeyim yok.

O zaman meslek derslerinin kredisini almazlar sadece diğer kültür derslerini alırlar o zaman. 9'dan değil de birazcık geriden başlatır o zaman öyle değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
9'dan başlatmaz da birazcık düşük kredi verir. Alt sınıflardan kalma sorumlu dersin de yoksa sorun oluşturmaz.

e-Okul sisteminde sorumlu ders olarak gözüken dersiniz var mı? Varsa da hangileri sorumlu ders olarak gözüküyor?

e-Okul sistemine girin. Orada sorumlu dersler butonu olması lazım. Bakının, bulursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı