12.sınıfta MF'den TM'ye geçilir mi?

EnesVRR

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 11.sınıf MF'yim seneye TM'ye geçme düşüncem var istediğim fakülte TM bölümü fakat ben seneye sayısal okumaya devam edip TM'de 400 puan yapabilir miyim? Ve şu an tmlerden tek farkım coğrafya görmüyorum tarih zaten her türlü görüyoruz. Coğrafya çok fazla zor mu ve ezberi çok mu bilemiyorum. Fikirleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım mat fulleyerek 100k tm yapmıştı TYT'si ortalamaydı. Puan değil de sıralama odaklı hedef koy bence yapılır.

Şu an 11.sınıf MF'yim seneye TM'ye geçme düşüncem var istediğim fakülte TM bölümü fakat ben seneye sayısal okumaya devam edip TM'de 400 puan yapabilir miyim? Ve şu an tmlerden tek farkım coğrafya görmüyorum tarih zaten her türlü görüyoruz. Coğrafya çok fazla zor mu ve ezberi çok mu bilemiyorum. Fikirleriniz neler?
Coğrafya, tarih, din kültürü ve felsefe derslerine bir saat bile çalışmadan 20 de 17 yapmıştım. Çok fazla kafana takma, bu derslerin soruları çoğu zaman okuduğunu anlama oluyor.

Direkt EA bölümü düşünüyorsanız boşuna FKB ile uğraşmayın. Ama SAY bölümü de tercih edebilirim derseniz, 2 kısıma da aynı anda çalışan çok insan var tabii daha zor olacaktır. Hatta EA çalışmadan 3-5 edb. 3-5 sosyal soruları ile ilk 100 bin ilk 50 bin içinde çok çok sayısalcı oluyor.

Böyle şeyleri de çok takma, herkesin kendi gibi sanıyor. İyi bir EA bölümü bitirirsen çok iyi yerlere gelebilirsin, böyle tipler de gelip senden iş ister.
Aynen öyle. Yıllardır üniversite tecrübeme dayanarak söylüyorum. Önemli olan çevren, bağlantıların ve en önemlisi yırtık olmak. Üniversite için şu sıralama olmadı şu oldu da ne yapacağım şimdi falan triplerine hiç gerek yok. Dediğim gibi hangi üniversiteye, hangi bölüme gidersen git önemli olan senin orada aklını nasıl kullanacağın. Derslerde full oturup robot gibi eve gidip gelirsen geleceğinden bir şey bekleme.

Şu an 11.sınıf MF'yim seneye Tm'ye geçme düşüncem var istediğim fakülte tm bölümü fakat ben seneye sayısal okumaya devam edip Tm'de 400 puan yapabilir miyim? Ve şu an tmlerden tek farkım coğrafya görmüyorum tarih zaten her türlü görüyoruz. Coğrafya çok fazla zor mu ve ezberi çok mu bilemiyorum. Fikirleriniz neler?

Bence sakın sayısalı bırakma tek coğrafya ise çok rahat halledersin. YouTube'da çok iyi anlatan hocalar var bir de üstüne 2 soru bankası çözersen (çıkmış ve özgün) çok rahat halledersin. Belki ilerleyen dönemde fikrin değişir hem sayısal bölümden hem TM'den tercih yapma imkanın olur.

Okul yazılılarda zorlamıyorsa bence sayısalda devam edebilirsin, ama yazılıları zorluyorlarsa 12'de de FKB ile uğraşılmaz.

İlk dönem fizikten kaldım bu dönem geçmeye çalışacağım eğer geçemezsem sorumlu kalırsam seneyede tm ye geçersen tm sınıfindada fizik sorumluluk sınavı olur muyum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı