12. sınıfta staja gitmek zorunlu mu?

LypherX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu an 12. sınıfım ve okul açıldıgından beri staja gidiyorum fakat stajı hiç sevmedim. Ayrıca üniversite sınavı durumu falan da oldugundan stajı bırakmak istiyorum. Size sorum şu, 12. sınıfta stajı bırakma gibi bir durum var mı? Bazı yerlerde 40 gün gitmen yeterli falan yazıyor da anlamadım çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığım gibi sadece atp sınıfları görüyor demek istediniz sanırım. Ancak MEB bunu ilk sene bu şekilde uygulamadı. Sadece ilk yıl geçerli olacak şekilde AMP sınıflarından da bir akademik destek sınıfı oluşturdu. Ancak şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Sadece atp sınıflarından akademik destek sınıfı oluşturuldu. Bu arada bu akademik destek programını gören ilk öğrenciler bizlerdik yani geçen sene bir ilk yaşandı.
Doğru söylüyorsunuz kafam karıştı bende biliyorum bende okuyorum şuanda kusura bakmayın arkadaşlar kısaca çoğu mesleki okulda şuanda 12 sınıf staj görmeyenler için sınıflar açık orda okula gidip yazında staj yapabilirsiniz üniversite sınavında girebilirsiniz.

Yazdığım gibi sadece atp sınıfları görüyor demek istediniz sanırım. Ancak MEB bunu ilk sene bu şekilde uygulamadı. Sadece ilk yıl geçerli olacak şekilde AMP sınıflarından da bir akademik destek sınıfı oluşturdu. Ancak şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Sadece atp sınıflarından akademik destek sınıfı oluşturuldu. Bu arada bu akademik destek programını gören ilk öğrenciler bizlerdik yani geçen sene bir ilk yaşandı.

Doğru söylüyorsunuz kafam karıştı bende biliyorum bende okuyorum şuanda kusura bakmayın arkadaşlar kısaca çoğu mesleki okulda şuanda 12 sınıf staj görmeyenler için sınıflar açık orda okula gidip yazında staj yapabilirsiniz üniversite sınavında girebilirsiniz.
Bizde öyle bir sınıf yok. Zaten 12.sınıflar olarak 4 sınıfımız var. Ayrıca stajda gelmediğimiz bir gün bile olsa e-okula devamsızlık olarak yazılıyor.

Dostum 40 günü doldurman için şubatın sonuna kadar çalışman lazım bende meraklıyım bu konuda mantığa göre 40 gün sonra bırakabilirsin bir sebep sunup.

Denetim var artık her hafta geliyorlar.

Nasıl yani anlamadım. Şubat ayına kadar dayanmam mı gerek yani mantığa göre? Yaz ın yapabilseydim keşke stajı şu an uğraşmazdım :/

AMP.

Tüh yapacak bir şey yok o zaman.

Dostum o halde mezuna bırakman en iyi seçenek olur. Şu an hem stajı hem YKS'yi halletmeye çalışırsan psikolojin bozulabilir çünkü bunu bende 11. sınıf yazındaki stajda yaşamıştım ve gerçekten çok zor olmuştu. Lise diplomanı alırsın ve sonrasında YKS'ye rahat bir kafa ile çalışmaya başlarsın. Mesela elektrik elektronik teknolojisi üzerine bölüm okudun diyelim. MTOK ile çok rahat bir şekilde YKS de EEM kazanabilirsin. Tablo 6B2 diye aratarak yararlanabileceğin bölümleri görebilirsin. İyi çalışmalar.

Meslek lisesi öğrencisiyseniz, 12. sınıfın temelini staj oluşturuyor. Gitmek zorundasınız maalesef. Eğer denetim vs. yoksa stajınızı naylon staj yapabilirsiniz. Gidiyormuş gibi gösterip gitmeyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı