12 yaşındaki dişi kedi kısırlaştırılır mı?

DonButcha

Femtopat
Arkadaşlar herkese selam. 12 yaşında dişi bir kedim var, gençliğinde annelik hakkını elinden almamak için çiftleştirdik ve yavrulattık. Eskiden kısırlaştırmaya karşı birisiydim fakat son zamanlarda henüz enerjisi tükenmemiş ve anestezi kaldırabilecek durumdayken ilerleyen yaşları ve sağlığı için kısırlaştırsam mı diye düşünmeye başladım. Veteriner hekimimiz karar verirsek hala kısırlaştırılabilir olduğunu söyledi, fakat insan yaşına vurduğunuzda bu kızcağız 84 yaşında. Hekim her ne kadar durumunun uygun olduğunu söylese de ben elbette duygusal düşünüyorum ve korkuyorum, ya bünyesi kaldıramazsa diye. Sizlerden fikir almaya ihtiyacım var, özellikle kedi sahibi ve kedilerini geç yaşta kısırlaştırmış arkadaşlardan. 12 yaşında sağlıklı ve enerjisi henüz yerinde olan bir dişi kedi kısırlaştırılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 12 yaşına kadar kısırlaştırmamak hiç sağlıklı bir hareket değil. Kediler 6-12 aylık arası kısırlastirilmali eğer bu süreci geçerse sağlığı için çok olumsuz şeyler olur. Bu yaşına kadar yaşamış olması gerçekten çok büyük şans. Eğer veteriner tavsiye ediyorsa kesinlikle kısırlastirin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı