12 yıldır okuldan hiçbir şey öğrenmeyen birisi YKS'ye nasıl hazırlanmalı?

hsahin088

Femtopat
Katılım
13 Temmuz 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba okuyucular şimdi derdimi size 3 başlıkta anlatacağım sizde bunun üzerine derdime derman olun.
1- Hayati özet.
2- Sorun.
3- Paradoks.

== Hayati özet ==
Ben geçen sene liseden mezun oldum ama bu 12 sene boyunca hiç çalışmadım okula gittim hiçbir şey öğrenmeden geri geldim, bu 12 sene böyle gitti. Öğrenmeme sebebim tamamen kendim (hastalık engel vs. yok) dersleri gereksiz gördüm ya uyudum ya ders kaynattım şimdi akıllardaki tahmini soru.

-E o zaman 12 seneyi nasıl geçtin? Hiç mi sınıf tekrarı yapmadın?
12 sene boyunca arkadaşlarım hep böyle kopya çeken insanlar oldu böyle böyle 12 seneyi bitirdim.

Bu durumda benim de fen lisesine gitmem saçma olurdu neyse ki meslek lisesine yerleştim ki diğer liselere gitseydim o kafayla çoktan lise hayatı biterdi, neyse.
Lise bitti YKS'ye girdim tahmin edersiniz ki ilk 2 saaatten önce çıkamak yasak olduğu bir sınavda ben yapabildiğimi sandığım sorular 20 dk bütün dersleri bitirdim TYT de AYT de aynı sonuçlar açıklandı bir baktım ki sonuç 1.2 milyon başarı sıralaması. Hiç tercih listesine bakmaya gerek bile yoktu, hiçbir yere giremem girsem bile saçma sapan geleceği pek parlak olmayan bölümler okumak pek akıl karı değil. Bende bir sene mezuna bıraktım bu sene çalışmaya başladım şöyle söyleyeyim benim için önceden.

-2-2 = 0 demekti.
Bu durumu ilk adım kampları o matematik bu hoca filan hallettim ve şu kaynaklar üzerine çalışmaya başladım.
1- Aktif matematk.
2- TYT 345 matematik.
3- Bilgi Sarmalı TYT matematik.
4- 3D TYT matematik.
Şimdi özet bitti soruna geçiyoruz.

== Sorun ==
Bu yukarıda saydığım kitapları hepiniz bilirsiniz bu kitaplardaki klasikleşmiş soruları tak tak yapıyorum ama bu yeni nesil soru diyorlar onları yapamıyorum. He uğraşıyorum filan mesela günde 4 saat matematik çalışıyorum ama o yeni nesilleri yapamıyorum. Soru çözümünü izliyorum adam böyle nasıl diyeyim sanki klasik soru çözüyor tak tak yapıyor. İzleyince çözümü diyorum harbiden 2 dakikalık soruymuş ama sonraki soru gene aynı oluyor burada size 2 soru çıkıyor.

Problem soruları ile yeni nesil sorular aynı sorular mı?
Bu yeni nesillerin mantıgını öğreten bir kaynak önerir misiniz? (YouTube kanalı, kitap vb.)

Paradoks meselesine gidelim.

== Paradoks ==

Bu sorulardan hiçbirini değil böyle çok nadir olanlarını yapıyorum bu da beni çıkmaza sokuyor bir diyorum hata yapıyorum bu böyle gitmez ama birkaç soru yapınca da bu sefer diyorum oluyor böyle devam et.

Sizce bu durum nasıl düzelir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce temel matematik konularını öğrenmen gerek. Aktif 0'dan matematik veya antrenmanlarla matematik ile başla. Zaman ile TYT-AYT konularını anlamaya başladığını göreceksin.
 
2- TYT 345 matematik.
3- Bilgi Sarmalı TYT matematik.
4- 3D TYT matematik.
Şu kitapları çözdüğün gibi yeni nesil mantığına alışmaya başlıyorsun zaten. Ayrıyetten yeni nesil denilen soruları video vs. izleyerek öğrenmeye çalışmak pek de mantıklı değil. Soru bankaları üzerinden gitmekten başka çözüm yolu gözükmüyor.

İlla izleyeyim diyorsan, YouTube'da problemler ile ilgili kamp yapan hocaların videolarını izleyebilirsin.
 
@Yaman04 @AnotherJourney @DOM!N!Q @Hakan_SS
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bazılarınız temeli güçlendir demiş bazıları biraz daha kendini zorla demiş sağ olun yani aslında benim öğrenmeye çalıştığım matematikte yeni nesil sorularla problem sorularının ayn mı? Olduguydu ben şu an bu cevaplara göre

Yeni nesil = problem soruları
Olarak anladım doğru mu anladım bir daha aydınlatsanız beni.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı