120 GB SSD Arşiv Yapılmazsa Yeterli Mi?

xYuki

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar ben cok arada kaldim. Arsiv yapan birisi degilim. Sadece 3 oyun oynayacagim ve photoshop gibi 1 2 yazilim olacak. Bilgisayarda sizce 120 GB SSD bunlara yeter mi yoksa 1 TB HDD mi almaliyim?

Oynayacağı oyunun boyutu 80-90 GB boyutlarında ise SSD'de hiç alan kalmayacak ki. İşletim sisteminin kendisi zaten en az 20 GB kaplayacak. Ekran kartı, ses kartı vb. diğer tüm bileşenlerinin sürücülerini güncel olarak atacak. Oradan en az bir 6-7 GB kaplanacak. Oyun gerçekten o kadar boyut kaplıyorsa, hiç alan kalmayacak. Biliyorsunuz ki, 120 GB yazıyor diye tam 120 GB değil yani. 120 GB'tan 7-8 GB daha az bir boyutu oluyor SSD'nin.

Demek istediğim toplam kullanacağın alanın 90 GB civarı olması kalan kısmı içinde geçici dosyalara ayırırsın.
3 oyun dediğin GTA5 gibi oyunlar olursa zaten yetmeyecektir o yüzden oynayacağın oyuna bağlı dedim ki oyunlar için indirme yapacaksan oda ayrı bir sorun oluşturur.

O halde 1tb hdd alip bi sure sonrada sss alirim hepiniza tesekkurler arkadaslar eski buli sistem kullandigim icin suanda driverlar ne kadar yer kaplar bir fikrim yoktu sagolun.

SSD arşiv yapmayacak isen yeterli olur. Ama oyun ve kullanacağın programları yükleyince 120 GB dolar. Almış iken 240 GB SSD al Daha uzun ömürlü olur. Arşiv için ise 1 TB HDD alırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı