120 mm fan önerisi

Sersayar

Kilopat
Arkadaşlar selam.
Öncelikle bileşenlerim:
Kasa: Phanteks P300 / Anakart: ASUS Z-490 g
Şu an sadece egzoz fanım var. Yaz da geliyor malum, öne 2 adet 12 cm fan almak istiyorum. Fakat çok da para harcamak istemiyorum açıkçası. sessiz olması önceliğim. aklımda aşağıdaki modeller var. Siz de katkı verebilir misiniz? Kafamdaki bütçe fan başına maksimum 250-300 TL. şimdiden teşekkürler.

(not: Işıklı mışıklı olmasına gerek yok, olursa mutlu olurum o ayrı 🤪)
Ucuzdan pahalıya aklımdakiler:
1- Cougar CF-D12HB-W beyaz 120 mm LED kasa fanı: COUGAR CF-D12HB-W Beyaz 120 mm LED Kasa Fanı Uygun Fiyatları ile Tebilonda
2- ID-Cooling WF-12025-XT-W 12cm 4pin PWM LED kasa fanı: ID-COOLING WF-12025-XT-W 12cm 4Pin PWM Led Kasa Fanı Fiyat
3- Arctic F12 PWM, 120mm 4pin PWM, 1350 RPM, siyah kanat siyah çerçeve kasa fanı: Arctic F12 PWM, 120mm 4Pin PWM, 1350 RPM, Siyah Kanat Siyah Çerçeve Kasa Fanı (AR-ACFAN00203A) | Teknobiyotik
4- Be Quiet! 92mm Pure wings 2 BL038 PWM 4-pın kasa fanı: Be Quiet! 92MM Pure Wings 2 BL038 PWM 4-PIN KASA FANI
5- Arctic bionix P120 PWM pst 12cm Gri/Siyah Gaming kasa fanı - gri (ar-acfAN00168A): Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Gri/Siyah Gaming Kasa Fanı - Gri (AR-ACFAN00168A) - Kasa Fanı - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu arkadaşlardan öne iki adet almanı öneririm.

Veya bu arkadaştan da aynı şekilde 2 tane.

Kasanın önü kapalı üstten ve alttan hava alıyor ve onda da sağlam fanlarla verimli kullanabilirsin. Elindeki paraya göre alabileceğin en sağlam fanlar da bunlar.

Amazonda Arctic P14 fanlar kargo vergi dahil 2 adedi 518₺'ye geliyor onu da tercih edebilirsiniz.

Arctic P12 PWM aldım ben radyatör fanlarım bozulunca. Aşırı memnunum. Öneririm.
Hocam bir şey soracağım, P12 ve F12 arasındaki fark nedir? Bir de PST modelleri var. Onlar ne oluyor?

Bu arkadaşlardan öne iki adet almanı öneririm.

Veya bu arkadaştan da aynı şekilde 2 tane.

Kasanın önü kapalı üstten ve alttan hava alıyor ve onda da sağlam fanlarla verimli kullanabilirsin. Elindeki paraya göre alabileceğin en sağlam fanlar da bunlar.

Amazonda Arctic P14 fanlar kargo vergi dahil 2 adedi 518₺'ye geliyor onu da tercih edebilirsiniz.
Çok teşekkürler öneri için. Akasa’yı beğendim fakat sanırım artık 0 alma imkanım yok. Ankara’da bulursam bakacağım. Arctic aklımda. Bir de attıklarımdan alınabilecek olan yok mudur? Bu arada kasanın önüne 14 cm fanlar da sığabiliyor. 14 cm de önerebilirsiniz.

Hocam bir şey soracağım, P12 ve F12 arasındaki fark nedir? Bir de pst modelleri var. Onlar ne oluyor?

Çok teşekkürler öneri için. Akasa'yı beğendim fakat sanırım artık 0 alma imkanım yok. Ankara'da bulursam bakacağım. Arctic aklımda. Bir de attıklarımdan alınabilecek olan yok mudur? Bu arada kasanın önüne 14 cm fanlar da sığabiliyor. 14 cm de önerebilirsiniz.

F serisi hava akışı yönünden iyi iken p serisi statik basınç yönünden iyi.

Pst olanı alın alacaksanız bir kablo üzerinden diğer fanları bağlayıp birlikte kontol edebiliyorsunuz ek bir çoklayıcı olmadan. Resimdeki gibi Pst'nin kablosu.

1684488906888.png

Açıkçası ben direkt sıfır fan almanızı önermem 2.el olarak çok çok uygun fiyatlara geliyor. Örnek olarak ben 320₺'ye adet Akasa Viper 14cm fan aldım kendi kasama. Ki Akasa'lar en mantıklı fan olacaktır hem hava akışı değeri yüksek hem de statik basınca.

P14-F14-Akasa Viper 14 en mantıklı seçenkler bunlar. Ben olsam 2.el Akasa Viper çekerim keyfime bakarım.

F14 1350RPM ve 24, 5dB, P14 1700RPM'de 27-28dB seviyesine çıkar büyük ihtimalle, Akasa Viper ise 1600RPM ile 26dB gürültü vermekte. Hepsi neredeyse aynı ses düzeyinde.

F14 - 74CFM (hava akımı) - 1.6mmh2o (statik basınç), P12 - 72, 8CFM - 2.4mmh2o, Akasa - 110, 61CFM - 3, 12mmh2o.

Son düzenleme:
4. fan 92mm hocam dikkat edin.
Teşekkürler hocam uyarı için 🙏🏼

F serisi hava akışı yönünden iyi iken p serisi statik basınç yönünden iyi.

Pst olanı alın alacaksanız bir kablo üzerinden diğer fanları bağlayıp birlikte kontol edebiliyorsunuz ek bir çoklayıcı olmadan. Resimdeki gibi Pst'nin kablosu.

Eki Görüntüle 1784387

Açıkçası ben direkt sıfır fan almanızı önermem 2.el olarak çok çok uygun fiyatlara geliyor. Örnek olarak ben 320₺'ye adet Akasa Viper 14cm fan aldım kendi kasama. Ki Akasa'lar en mantıklı fan olacaktır hem hava akışı değeri yüksek hem de statik basınca.

P14-F14-Akasa Viper 14 en mantıklı seçenkler bunlar. Ben olsam 2.el Akasa Viper çekerim keyfime bakarım.

F14 1350RPM ve 24, 5dB, P14 1700RPM'de 27-28dB seviyesine çıkar büyük ihtimalle, Akasa Viper ise 1600RPM ile 26dB gürültü vermekte. Hepsi neredeyse aynı ses düzeyinde.

F14 - 74CFM (hava akımı) - 1.6mmh2o (statik basınç), P12 - 72, 8CFM - 2.4mmh2o, Akasa - 110, 61CFM - 3, 12mmh2o.
Dostum akasa yolladığın ilanlar ikili satmıyor, akada dışında ne önerirsin? Bir de anakartıma uyumlu olan pin seçimim ne olmalı? Vallahi cahilim bu konuda bi tık. (Z-490 G Gaming)

Teşekkürler hocam uyarı için 🙏🏼

Dostum Akasa yolladığın ilanlar ikili satmıyor, akada dışında ne önerirsin? Bir de anakartıma uyumlu olan pin seçimim ne olmalı? Vallahi cahilim bu konuda bir tık. (Z-490 g Gaming)

Bu arkadaş parça parça satıyor diye biliyorum bakın bir yazın derim.

4 pin alın. İşlemci sıcaklığına göre kendi hızını kendi ayarlar.

Ek olarak P14 önerebilirim.

Kasa Vegas var bende. Sessiz ve iyi soğutuyor fakat ledleri çabuk bozuldu 2 sinin

AKasa Vegas var bende. Sessiz ve iyi soğutuyor fakat ledleri çabuk bozuldu 2 sinin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı