1200 AF GTX1650 Super destekler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1650 Super'ini al oyna. Tüm ayarları en yükseğe çek ayrıca. Kendin deneyimle bu durumu. İleri de başka bir oyunda çok darboğaz olursa ve bu durumdan hoşlanmazsan overclock yapmak için soğutucuya para dökeceğine 1200 AF'yi satıp ufak bir farka ikinci el bir 1400/1500X/1600 vb. alırsın bu ihtimal kalkar ortadan tamamen.

Yarın Teknobiyotik müşteri hizmetlerini arayıp sormayı düşünüyorum adamlarda satıyor aynısını darboğaz sıkıntısı olsa adamalr satıp kafasının şişmesini istemezler.

Tahmin yeteneğine hayran kaldım doğrusu, o süre 4-5 yıl olsa dahi; şu anki gidişatla iki elin parmağını geçmeyecek sayıdaki oyunlarda bile %20'leri bulması imkansız, %7-8'e de tam anlamıyla darboğaz demişsin, ama dikkatini çekeyim, siz daha o öve öve bitiremediğiniz 1600 AF ile 2060'ı belirttiğin tarzdaki oyunlarda adam akıllı besleyemiyorsunuz 😁. 1060'tan aldığımız performansa ek olarak neredeyse hemen hemen minimum %25-30 oranında kazanım elde ettik. Zaten ilerleyen zamanlarda da işlemci değişimine ihtiyaç duyduğumuz zaman ekran kartıyla beraber değişim yapacağız. Şu an için 1660S ile 8100 mükemmel bir kombin oldu, pişman da değiliz 😀.
Ryzen 3 1200 ile AF versiyonu arasındaki farkın %10'dan az olduğunu bilmektesindir umarım. 4 çekirdeğin hepsi %100'e vurunca görebiliriz bakalım arkadaki discord ölüyor mu ölmüyor mu?

Evet, 1600AF övülüyor ve övülmeyi sonuna kadar hak eden bir işlemci. RTX2060'ı GTA V, BF1 gibi oyunlarda rahatlıkla beslemesinin yanı sıra arkaplan uygulamalarıda bu kadar ağır yük altında rahatlıkla çalışıyor. Üstüne üstlük fiyatına göre bol bol render performansı veriyor.

12 çekirdekli bir işlemciyle 4 çekirdekli bir işlemciyi karşılaştıran seni sadece tebrik edip gidiyorum. 4 çekirdek devri kapandı, sırada 4 çekirdek 8 thread devri kapanacak.

Ayrıca i3 8100'ü artık hangi 8. nesil işlemciye kazıklana kazıklana yükseltirsin bilemem, şimdiden 8. nesil işlemciler piyasadan yok olmaya başladı bile, üstüne 2 nesil çıktı, 3.'sü yolda.

Ayrıca belirteyim, 1600AF'den önce 1 yıl boyunca Ryzen 3 1200 kullandım. 3.9GHz hız aşırtmaya rağmen yetersiz kaldığı yerler oldu.

Şu an için 1660S ile 8100 mükemmel bir kombin oldu, pişman da değiliz 😀.
Süper kombin hocam, böyle devam. :)
1594157847159.png

Son düzenleme:
Ryzen 3 1200 ile AF versiyonu arasındaki farkın %10'dan az olduğunu bilmektesindir umarım. 4 çekirdeğin hepsi %100'e vurunca görebiliriz bakalım arkadaki Discord ölüyor mu ölmüyor mu?

Evet, 1600 AF övülüyor ve övülmeyi sonuna kadar hak eden bir işlemci. RTX2060'ı GTA V, BF1 gibi oyunlarda rahatlıkla beslemesinin yanı sıra arka plan uygulamaları da bu kadar ağır yük altında rahatlıkla çalışıyor. Üstüne üstlük fiyatına göre bol bol render performansı veriyor.

12 çekirdekli bir işlemciyle 4 çekirdekli bir işlemciyi karşılaştıran seni sadece tebrik edip gidiyorum. 4 çekirdek devri kapandı, sırada 4 çekirdek 8 thread devri kapanacak.

Ayrıca i3 8100'ü artık hangi 8. nesil işlemciye kazıklana kazıklana yükseltirsin bilemem, şimdiden 8. nesil işlemciler piyasadan yok olmaya başladı bile, üstüne 2 nesil çıktı, 3.'sü yolda.

1600 AF'nin fiyatı çok fırladı.

1650S ile darboğaz yapar, OC bile kurtaramaz. Ama OC ile RX 570 kullanılabilir.

Yarın Teknobiyotik müşteri hizmetlerini arayıp sormayı düşünüyorum adamlarda satıyor aynısını darboğaz sıkıntısı olsa adamalr satıp kafasının şişmesini istemezler.
Ne alaka hocam, bu darboğaz olayı işlemcinin sorunu değil, sisteminizin ekran kartını besleyememe durumu. Yazınızı yanlış anlamadıysam siz olayı çok ters anlamışsınız.

Sen 1200 AF'ye sahip misin yoksa alacak mısın?

İşte sistem toplayacağım daha almadım karar veremiyorum maalesef.

Ne alaka hocam, bu darboğaz olayı işlemcinin sorunu değil, sisteminizin ekran kartını besleyememe durumu. Yazınızı yanlış anlamadıysam siz olayı çok ters anlamışsınız.

Yanlış anlamıssınız bence demek istediğim şu madem darboğaz yapıyor adamlar neden sistemine koysun? GameGaraj sinerji Teknobiyotik gibi siteler hep kullanıyor o yüzden aramak istedim. İşlemci besliyor ki demek adamlar sistemine koyuyor.

İşte sistem toplayacağım daha almadım karar veremiyorum maalesef.

Yanlış anlamıssınız bence demek istediğim şu madem darboğaz yapıyor adamlar neden sistemine koysun? GameGaraj sinerji Teknobiyotik gibi siteler hep kullanıyor o yüzden aramak istedim. İşlemci besliyor ki demek adamlar sistemine koyuyor.
Koyuyorlar hocam, vallaha koyuyorlar. Çokta takmıyorlar böyle sistemlerde. Siteler güvenilir, ancak hazırladıkları sistemlerde kazık atmayacakları ne malum? Bunu Vatan Bilgisayar bile yapıyor. Normal bir durum. Çalışmıyor değil sonuçta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı