1200 AF GTX1650 Super destekler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Deneyim etmeden bilemeyiz işte bu yüzden çok kararsız kaldım RX570I de desteklemez diyorlar ne yapacağımı şaşırdım iyice.
Teknobiyotik kanalının sistem tanıtım videolarında söylediğine ve testlere göre işlemci stok hızda RX 570 besleyebiliyor ama RX 580 veya 1650S ile kullanılırsa işlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz olabiliyor. Bunun için bu kartlarla kullanılacaksa darboğaz olmaması için B450 anakart alıp 3.9-4.0GHz OC yapmak bence mantıklı olur. İkincil bir öneri de bütçeyi biraz arttırarak R3 3100 alıp darboğazı düşünmemek olacaktır.

Teşekkür ederim hocam etiketlediğin için. Bunlar sanıyor ki piyasayı AMD belirliyor. AMD 128 çekirdek çıkarsa, en kötü işlemcisi 64 çekirdek olsa derler ki 32 çekirdek artık çöp oldu. Benim bu sistemle 600+ saat GTA V'im var. Daha bir kere demedim işlemci ölüyor, dayanamıyor diye. Origin Access dönemi BF V de oynadım. Oyunu sevmediğimden 2-3 saat oynayabildim ama bu süre zarfında FPS 70-80 arası gezdi.

Ben o yorumu yapana şunu sormak istiyorum. Ryzen önerdiğiniz insanlar yarın öbürgün foruma konu açıp da "işlemci şöyle ısınıyor, işlemci böyle sorun çıkartıyor. " dediğinde çıkıp cevap verecekler mi? Çevremde Ryzen alıp da mutlu olan yok. Paramla neden rezil olayım? Alcatel marka ile Xiaomi marka telefonların özellikleri aynı diye Alcatel mi alayım yani..

Ryzen fanboylarının geçmişe dönük söylemleri;

- Ryzen geldi aga, Intel devri bitti artık. Sorunsuz işlemci yapmışlar sonunda, önceden FX serileri ısınıyordu.
- Ryzen 2. nesille 1. nesildeki hatalar düzeltildi. Artık Ryzen.
- Ryzen 3. nesille 2. nesildeki hatalar düzeltildi. Artık Ryzen.
-......
- Ryzen n. nesille (n-1). nesildeki hatalar düzeltildi. Artık Ryzen.

Bitmeyecekler. Böyle insanlara yorum yapma.

Nereye doğru gülsem bilemedim, haksız çıkınca 10 tane aynı fikirde olan kullanıcıyı konuya etiketleyip yorum yaptırmak...
Ryzen'i öneren kişilere fanboy diyenler daha kendilerinin ne tür bir Intel fanboyu olduğunun farkında değiller. Ryzen platformunun başarısını satış rakamları ve öneri sayıları yeterince gösteriyor zaten.

Konu sahibi bu konu yerine daha önce de belirttiğim gibi bütçe belirleyerek apayrı bir konu açarsa daha rahat öneriler alacaktır.
İlla ki Ryzen 3 1200AF alacaksa da overclock şart.

Beyler konuyu nereye saptırdı.

Dostum overclock yaparken sogutucu ve B450 kart alınca bütçem zaten artıyor 200 daha ekliyim 1600 AF almak daha mantıklı geldi ama ekran kartından düşmek zorundayım ne yapacağımı şaşırdım herkes farklı yerden bir şey uyduruyor.

Eğer 1600AF alma gibi bir şansın varsa kesinlikle onu al. Ama mesajımda belirttiğim gibi ekstra bir soğutucu almadım overclock için kutunun içinden çıkan stock soğutucuyla yaptım anakartımda B450 değil B350. Yani tamamen senin bütçene bakıyor.

Hocam sizin sisteminize benzer bir sistem alacağım overclock yapmayı bilmiyorum Gigabyte B450M alacağım ve stok sogutucu ile oluyor mu?

1600 AF'ya OverClock yapsan dahi 2060 gibi bir kartı besleyemez. Sentetik ve teorik testlerde bu böyle olabilir ama oyun testlerinde böyle değil. Attığınız site saçmalıktan ibaret. Zaten kurallarımızda yasaklı siteler arasında.
Ek olarak konu 1650S, 2060 gibi bir karttan bahsederek gereksiz mesaj kural ihlal ediyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…