1200 AF GTX1650 Super destekler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Deneyim etmeden bilemeyiz işte bu yüzden çok kararsız kaldım RX570I de desteklemez diyorlar ne yapacağımı şaşırdım iyice.
Teknobiyotik kanalının sistem tanıtım videolarında söylediğine ve testlere göre işlemci stok hızda RX 570 besleyebiliyor ama RX 580 veya 1650S ile kullanılırsa işlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz olabiliyor. Bunun için bu kartlarla kullanılacaksa darboğaz olmaması için B450 anakart alıp 3.9-4.0GHz OC yapmak bence mantıklı olur. İkincil bir öneri de bütçeyi biraz arttırarak R3 3100 alıp darboğazı düşünmemek olacaktır.

Bana gitmişsin bootleneck calculator'dan gerçekliği kanıtlanmamış saçma sapan sitelerden atmasyon yapıp gidip deneyimlediğim performans değerlerimi önemsemeden boş boş yorum yapmışsın, site aylar öncesinden Mikail Fidan tarafından yasaklandı, bilmiyorsan gidip sosyal kurallarını oku, doğru sandığın gerçeklerini savunurken bile patladın, bir araba dolusu fırın ekmek yemen lazım daha senin. Açık ara şu forumdaki en bilgisi eksik üyelerden biri olabilirsin kusura bakma, bizim gibi neyin ne olduğunu bilen kişiler için zarar niteliğindesin. Daha hala 1600AF'nin RTX 2060/2060 Super gibi kartlarla AC:Odyssey/BF V gibi oyunlarda çuvalladığını açıkça kabul edemiyorsun, daha ne diyebilirim ki sana, ilerleyen zamanlarda 4/8 devrinin kapanacağını iddia ettiğin içi bomboş argümanlarının da en ufak bir gerçeklik payı olmadığını çoğu alanında doğru bilgiye sahip kişiler bile tasdikleyebileceği gibi 6700K/7700K gibi işlemcilerin yukarıda belirttiğim kartları rahatlıkla paşa paşa besleyebildiği internet ortamında açıkça görülebiliyor, hani senin şu küçümsediğin 4/8. @Ponçik Talon.

O senin kullandığın öve öve bitiremediğin; oyunlarda 6 senelik i7-4790 performansı veren '6' çekirdekli işlemcinin bir halt olmadığı bu halinden belli, tartışmaya kapalı zaten 😁. C/T olayının salt oyun bazında öneminin kazanmasına daha uzun bir süre var, savunma yapabileceğin tek şey arka planda program açıkken yok şişer de bilmem ney! Kendi kullandığım bilgisayarımdaki i5-7500 ile Discord/3 tane Opera sekmesi açıkken bile BF V'te darboğazla karşılaşmadım, burada insanlara da yanlış veya yalan bilgi verecek halim de yok. Daha ben seni neyime ciddiye alayım ki, bilgisi eksik insan, objektif görüşlere saygı duymayı, araştırma yaparak analiz yeteneğini geliştirme noktasında epey bir sıkıntın var senin! Öğren de gel, yanlış anlama senin iyiliğin için söylüyorum, ister ciddiye alırsın ister almazsın, o senin problemin 😀.

Bu arada işlemci yükseltmek için de kavram kavram para harcamamıza da gerek yok bizim, yakın muhattaplarımız PC bileşen alım-satımı yapıyor ki bu noktada şu an alacağımız bir i7-8700; 1000-1200 TL civarına denk geliyor bize, ayrıca vereceğimiz para seni ne alakadar eder? Neyi nerede nasıl harcama yapılması gerektiğini de senden mi öğrenmem gerekiyordu hayırdır? Arkadaşa aldığımız kartın olduğu sisteme çok yakın bir kullanıcı da var bu forumda. @imnotagamer'a isteyen istediği değerleri sorsun, o da benim belirttiğim şekilde destekleyici benchmark verileri aktaracaktır eminim ki. i3-9100F/8100 + 1660S/1650S giriş seviyesi bazındaki en başarılı oyun kombinlerinden biri şu an, Ryzenci AMD fanboyları kudurabilir yerinde, elinde daha önceden bu tarz işlemcilere sahip kullanıcılar bu tarz kartları takıp, tatmin edici performans elde ederek gönül rahatlığıyla kullanabilir. Deneyimle sabit.

Kullanmadığın sistemler hakkında boş boş zırva yapacağına gidip biraz benim gibi deneyimli insanlardan feyz alsaydın keşke, işkembeden sallamayı değil, acıyorum sana. Gerçi senin gibi bir insandan bu tarz bir hareket beklemem en yanlış hareketlerden biri olurdu herhalde, burnunun dikine giden; doğruları önemsemeyen, iflah olmayan cinsten birisine benziyorsun sen çünkü, seni şu saat itibariyle ciddiye alanın da beyninden şüphe ederim zaten. Kendine bilgili insan, sana doğru sandığın yanlış argümanlarınla bir ömür boyu mutluluklar!!!!
Teşekkür ederim hocam etiketlediğin için. Bunlar sanıyor ki piyasayı AMD belirliyor. AMD 128 çekirdek çıkarsa, en kötü işlemcisi 64 çekirdek olsa derler ki 32 çekirdek artık çöp oldu. Benim bu sistemle 600+ saat GTA V'im var. Daha bir kere demedim işlemci ölüyor, dayanamıyor diye. Origin Access dönemi BF V de oynadım. Oyunu sevmediğimden 2-3 saat oynayabildim ama bu süre zarfında FPS 70-80 arası gezdi.

Ben o yorumu yapana şunu sormak istiyorum. Ryzen önerdiğiniz insanlar yarın öbürgün foruma konu açıp da "işlemci şöyle ısınıyor, işlemci böyle sorun çıkartıyor. " dediğinde çıkıp cevap verecekler mi? Çevremde Ryzen alıp da mutlu olan yok. Paramla neden rezil olayım? Alcatel marka ile Xiaomi marka telefonların özellikleri aynı diye Alcatel mi alayım yani..

Ryzen fanboylarının geçmişe dönük söylemleri;

- Ryzen geldi aga, Intel devri bitti artık. Sorunsuz işlemci yapmışlar sonunda, önceden FX serileri ısınıyordu.
- Ryzen 2. nesille 1. nesildeki hatalar düzeltildi. Artık Ryzen.
- Ryzen 3. nesille 2. nesildeki hatalar düzeltildi. Artık Ryzen.
-......
- Ryzen n. nesille (n-1). nesildeki hatalar düzeltildi. Artık Ryzen.

Bitmeyecekler. Böyle insanlara yorum yapma. 🙂

Nereye doğru gülsem bilemedim, haksız çıkınca 10 tane aynı fikirde olan kullanıcıyı konuya etiketleyip yorum yaptırmak...
Ryzen'i öneren kişilere fanboy diyenler daha kendilerinin ne tür bir Intel fanboyu olduğunun farkında değiller. Ryzen platformunun başarısını satış rakamları ve öneri sayıları yeterince gösteriyor zaten.

Konu sahibi bu konu yerine daha önce de belirttiğim gibi bütçe belirleyerek apayrı bir konu açarsa daha rahat öneriler alacaktır.
İlla ki Ryzen 3 1200AF alacaksa da overclock şart.

Beyler konuyu nereye saptırdı.

Dostum ben R3 1200 AF kullanıyorum. İmzamda var zaten. RDR2, GTA 5, Witcher 3 gibi oyunlarda darboğaz sorunum yoktu. Ama Rainbow Six Siege'de hem ekran kartı hem işlemci %100 kullanılıyordu. Tam darboğaz sayılmaz aslında ucu ucuna besliyor. İşlemcimde 4GHz'ye overclocklu bunuda belirtmiş olayım. Aklına bir soru takılırsa bana sorabilirsin.

Dostum overclock yaparken sogutucu ve B450 kart alınca bütçem zaten artıyor 200 daha ekliyim 1600 AF almak daha mantıklı geldi ama ekran kartından düşmek zorundayım ne yapacağımı şaşırdım herkes farklı yerden bir şey uyduruyor.

Beyler konuyu nereye saptırdı.

Dostum overclock yaparken sogutucu ve B450 kart alınca bütçem zaten artıyor 200 daha ekliyim 1600 AF almak daha mantıklı geldi ama ekran kartından düşmek zorundayım ne yapacağımı şaşırdım herkes farklı yerden bir şey uyduruyor.
Eğer 1600AF alma gibi bir şansın varsa kesinlikle onu al. Ama mesajımda belirttiğim gibi ekstra bir soğutucu almadım overclock için kutunun içinden çıkan stock soğutucuyla yaptım anakartımda B450 değil B350. Yani tamamen senin bütçene bakıyor.

Eğer 1600 AF alma gibi bir şansın varsa kesinlikle onu al. Ama mesajımda belirttiğim gibi ekstra bir soğutucu almadım overclock için kutunun içinden çıkan stock soğutucuyla yaptım anakartımda B450 değil b350. yani tamamen senin bütçene bakıyor.

Hocam sizin sisteminize benzer bir sistem alacağım overclock yapmayı bilmiyorum Gigabyte B450M alacağım ve stok sogutucu ile oluyor mu?

Ryzen 3 1200 ile AF versiyonu arasındaki farkın %10'dan az olduğunu bilmektesindir umarım. 4 çekirdeğin hepsi %100'e vurunca görebiliriz bakalım arkadaki Discord ölüyor mu ölmüyor mu?

Evet, 1600 AF övülüyor ve övülmeyi sonuna kadar hak eden bir işlemci. RTX2060'ı GTA V, BF1 gibi oyunlarda rahatlıkla beslemesinin yanı sıra arka plan uygulamaları da bu kadar ağır yük altında rahatlıkla çalışıyor. Üstüne üstlük fiyatına göre bol bol render performansı veriyor.

12 çekirdekli bir işlemciyle 4 çekirdekli bir işlemciyi karşılaştıran seni sadece tebrik edip gidiyorum. 4 çekirdek devri kapandı, sırada 4 çekirdek 8 thread devri kapanacak.

Ayrıca i3 8100'ü artık hangi 8. nesil işlemciye kazıklana kazıklana yükseltirsin bilemem, şimdiden 8. nesil işlemciler piyasadan yok olmaya başladı bile, üstüne 2 nesil çıktı, 3.'sü yolda.

Ayrıca belirteyim, 1600 AF'den önce 1 yıl boyunca Ryzen 3 1200 kullandım. 3.9GHz hız aşırtmaya rağmen yetersiz kaldığı yerler oldu.

Süper kombin hocam, böyle devam. :)
Eki Görüntüle 609911

1600 AF'ya OverClock yapsan dahi 2060 gibi bir kartı besleyemez. Sentetik ve teorik testlerde bu böyle olabilir ama oyun testlerinde böyle değil. Attığınız site saçmalıktan ibaret. Zaten kurallarımızda yasaklı siteler arasında.
Ek olarak konu 1650S, 2060 gibi bir karttan bahsederek gereksiz mesaj kural ihlal ediyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı