1200 TL PSU ve kasa önerisi

@Blap @passat @hadwiger bende msi mag force 100r kasasını bulmuştum ama emin olmak için sosyale danışmak istedim alacağım kasa bu olucak. PSU konusunda ise watt mı önemli yoksa bronze gold gibi özellikler mi? Zalman watt oalrak daha fazla olmasına rağmen high power daha pahalı çünkü gold olduğu için mi?

Sadece Gold olduğu için değil. Gerek kullanılan kapasitörler olsun, gerek düzenlemeler olsun, gerek genel malzeme kalitesi olsun her şeyiyle mükemmel bir PSU.
Mag 100R alabiliyorken gerek yok bence.
Tabiki hocam, ben bütçe sınır ise diye demiştim. Yoksa Mag 100R bu kasalardan çok daha iyi. Yani PSU kısmaktansa Kasa'yı kısmak daha mantıklı olur diye.

Sadece Gold olduğu için değil. Gerek kullanılan kapasitörler olsun, gerek düzenlemeler olsun, gerek genel malzeme kalitesi olsun her şeyiyle mükemmel bir PSU.

Tabiki hocam, ben bütçe sınır ise diye demiştim. Yoksa Mag 100R bu kasalardan çok daha iyi. Yani PSU kısmaktansa Kasa'yı kısmak daha mantıklı olur diye.
100R, Zalman N5MF'den iyi bir kasa değil, çok da iyi bir kasa hiç değil işiniz tamamıyla fiyat performans ise Zalman N5 MF işinizi gayet görecektir aradaki fiyat farkıyla bir fan daha aldığınızda aradaki fan farkı 2' oluyor ayrıca daha büyük bir kasa tabiki son düşünce sizin, Aquiaris'i bilmem.

100R, Zalman N5MF'den iyi bir kasa değil, çok da iyi bir kasa hiç değil işiniz tamamıyla fiyat performans ise Zalman N5 MF işinizi gayet görecektir aradaki fiyat farkıyla bir fan daha aldığınızda aradaki fan farkı 2' oluyor ayrıca daha büyük bir kasa tabiki son düşünce sizin, Aquiaris'i bilmem.

Yani ben genel kalite olarak her şeyde 1 tık daha iyi diye çok daha iyi demiştim. Atla deve değil yoksa.

Gold olması demek (örnek vererek anlatayım) ani elektrik kesinti ve gelmelerinde oluşabilecek arızalara karşı bilgisayarını ne kadar iyi savunacağının derecesidir. Yüksek oran demek daha iyi savunma demektir. Watt değeri de önemlidir. Eğer sistemin yeterli enerjiyi almazsa tam performans alamayabilirsin hatta açılmaya da bilir. MSI MAG FORGE 100R kasaya gelecek olursak kasa kendi fiyat bandında en iyilere oynuyor. Ancak kasada toz filtrelerinin bulunmaması bir eksi. Zorlayabilirseniz dediğim kasa da toz filtresi var. Toz filtreleri ise sistemine yaklaşan tozları hapseder ve belirli bir oranda sistemini temiz tutar. MSI MAG FORGE 100R kasayı alırsan toz filtresi olmadığından sistemin daha çok tozlanır ve sende daha sık temizlemek zorunda kalırsın. Corsair alman tavsiyemdir. Hem Corsair kasada beyaz ve siyah renk seçenekleri mevcut. Hangisini beğenirseniz seçebilirsiniz.
Toz filtleri sonradan ayrı alınabiliyor mu yoksa sadece kasa ile birlikte mi geliyor?

Bu ikili de karar kıldım bütçemi bir tık aşıyor ama bence değer.

Bu ikili de karar kıldım bütçemi bir tık aşıyor ama bence değer.

Hocam emin misiniz? 150TL daha verirseniz çok daha kaliteli bir PSU'nuz olabilir. Tabii bütçe artabiliyorsa, yoksa yapacak bir şey yok.

Hocam emin misiniz? 150TL daha verirseniz çok daha kaliteli bir PSU'nuz olabilir. Tabii bütçe artabiliyorsa, yoksa yapacak bir şey yok.

Bahsettiğiniz PSU sanırım bu. Watt değeri bana düşük geldi ve bütçemi yeterince aştım eğer SSD den RAM den kısabilirsem PSU yu ancak öyle yükseltebilirim.

Bahsettiğiniz PSU sanırım bu. Watt değeri bana düşük geldi ve bütçemi yeterince aştım eğer SSD den RAM den kısabilirsem PSU yu ancak öyle yükseltebilirim.
Yok hocam başka bir şeyden kısmayın. Bir de bu PSU RTX 3080'i bile çalıştırabilecek Watt değerlerini verebiliyor diye biliyorum. Çünkü prizden 600W çekip sisteme 600W verebiliyor. Ama başka şeylerden kısmak gerekiyorsa, çok da gerekli değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı