1200 TL'ye Elektrik elektronik mühendisliği breadboard Arduino set tavsiyesi

Her şeye en temelinden başlamak gerekmiyor. Gerekli temeli zaten üniversitede öğrenecek. Öğrenmesi gereken çok da bir şey yok zaten. İnternetten öğrenebileceği C/C++ programlama bilgisi yeterli, elektronik bilgisi bile gerekmiyor ilk etapta. Ayrıca arkadaşın İngilizce bilip bilmediğini veya biliyorsa ne kadar bildiğini bilmiyorum fakat öyle veya böyle öğrenmesi gerekiyor. STM32 ile ilgili Türkçe kaynaklar da mevcut. Öğrenmek isteyen her şekilde öğrenir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

8:35

Hocam peki stm32 için önerdiğiniz hazır eğitim setleri var mı? Varsa link atarsanız çok iyi olur.
Kusura bakmayın, bildirim gelmemiş geç dönüş yapıyorum. Hocam öncelikli olarak okulunuzda hangi kartı kullandıracaklar size onu öğrenebilir misiniz? Ekstra gereksiz masrafa sokmayalım sizi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

8:35

Attığınız videoyu izlememi beklemeyin boşuna. Bir şey yazarsanız okurum. Herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Ben size kendi fikirlerimi tasdikleyen bir videoyu internette çok rahat bulup atarım. O videoyu izleyince benim dediklerime katılacak mısınız? Hayır.

Kusura bakmayın, bildirim gelmemiş geç dönüş yapıyorum. Hocam öncelikli olarak okulunuzda hangi kartı kullandıracaklar size onu öğrenebilir misiniz? Ekstra gereksiz masrafa sokmayalım sizi.

Attığınız videoyu izlememi beklemeyin boşuna. Bir şey yazarsanız okurum. Herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Ben size kendi fikirlerimi tasdikleyen bir videoyu internette çok rahat bulup atarım. O videoyu izleyince benim dediklerime katılacak mısınız? Hayır.

Videoyu izleyin demedim, dediğim dakikadan itibarende izlememişsiniz ya da izlediyseniz bile gömülü sistemlerle ilgilenen mühendis arkadasın dediklerini anlamamıssınız. Ayrıca yeni baslayana 0 olan adama direkt c/c++ vb. ile başlayın diyeni ilk defa görüyorum. Zamanında çoğu mühendis arkadasım proje ödevi veya bitirme projesi için Arduino micro/nano vb. geliştirme kartları kullanıyorlardı. Bende aynı şekilde bldc motor sürücü yaparken Arduino Micro kullanmıştım. İlla stmde diretmenizi anlayamadım.

Hocam öncelikli olarak okulunuzda hangi kartı kullandıracaklar size onu öğrenebilir misiniz?

Ayrıca arkadas hobi olarak kullancak yüksek ihtimalle. EEE'de 1-2'de mikrodenetleyici dersi verilmiyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Videoyu izleyin demedim, dediğim dakikadan itibaren de izlememişsiniz ya da izlediyseniz bile gömülü sistemlerle ilgilenen mühendis arkadasın dediklerini anlamamıssınız. Ayrıca yeni baslayana 0 olan adama direkt c/c++ vb. ile başlayın diyeni ilk defa görüyorum. Zamanında çoğu mühendis arkadasım proje ödevi veya bitirme projesi için Arduino micro/nano vb. geliştirme kartları kullanıyorlardı. Bende aynı şekilde bldc motor sürücü yaparken Arduino Micro kullanmıştım. İlla stmde diretmenizi anlayamadım.
Zaten izlemeyeceğimi söyledim, videonun belirli bir kısmı da buna dahil. Tekrar ediyorum dediklerimi, herkesin kendine göre bir düşüncesi var. İnternetten birisinin videosunu atıp şunu izle demekle bir şeyler değişmeyecek.

Pardon 0'dan başlayan adama C/C++ dışında ne öğretilecek acaba? Mikroişlemcilerle Python mı kullanacak? Elektrik - Elektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinde zaten zorunlu C dersi veriliyor ki boşuna değil. Üniversiteye göre değişir orası ayrı.

Bitirme Tezi için Arduino da kullanırsın STM de kullanırsın başka bir şey de kullanırsın. İlla STM diretmiyorum, Arduino ile başlamak yerine STM ile başlanmasının daha iyi olacağını öne sürüyorum.

Zaten izlemeyeceğimi söyledim, videonun belirli bir kısmı da buna dahil. Tekrar ediyorum dediklerimi, herkesin kendine göre bir düşüncesi var. İnternetten birisinin videosunu atıp şunu izle demekle bir şeyler değişmeyecek.

Pardon 0'dan başlayan adama c/c++ dışında ne öğretilecek acaba? Mikroişlemcilerle Python mı kullanacak? Elektrik - elektronik mühendisliği veya elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümlerinde zaten zorunlu C dersi veriliyor ki boşuna değil. Üniversiteye göre değişir orası ayrı.

Bitirme tezi için Arduino da kullanırsın stm de kullanırsın başka bir şey de kullanırsın. İlla stm diretmiyorum, Arduino ile başlamak yerine stm ile başlanmasının daha iyi olacağını öne sürüyorum.

Mikrodenetleyici dersinde Arduino veya pıc kullanılıyor zaten. Hoca isterse pıc'ı Assembly ile programlar isterse C ile ama genelde Assembly kullanılır makine dili olduğu için. Bazı hocalar CSS C'de tercih ediyor orası ayrı.

Mikrodenetleyici dersinde Arduino veya pıc kullanılıyor zaten. Hoca isterse pıc'ı Assembly ile programlar isterse C ile ama genelde Assembly kullanılır makine dili olduğu için. Bazı hocalar CSS C++'de tercih ediyor orası ayrı.

Genelde kullanılan pıc 16F877 olur. Neyse uzatmanın mantığı yok. Arkadas duruma göre karar verir.

Son düzenleme:
Mikrodenetleyici dersinde Arduino veya pıc kullanılıyor zaten. Hoca isterse pıc'ı Assembly ile programlar isterse C ile ama genelde Assembly kullanılır makine dili olduğu için. Bazı hocalar CSS C'de tercih ediyor orası ayrı.
Assembly ile başlatmanın sebebi işin teorik giriş bilgisini vermek ve farkındalık kazandırmak. Akabinde C'ye geçiliyor genelde. Laboratuvar uygulamaları, dönem projelerini öğrenciler genelde C kullanarak yapıyor. Bu aşamadan sonra öğrencilerin Assembly ile pek de işi olmuyor çoğunlukla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı