12000 TL ekran kartı önerisi

XT olmayan modeller ile düz modellerin arasındaki fark nedir hocam?
Düz RX 7600, 8GB VRAM sahibi ve RTX 4060 dengi pekte güçlü bir kart değildir yani ARC a750'den geçmeye değmez. Aksine RX 7600 XT 16GB VRAM'lidir ve 4060ti 16GB rakibi güçlü bir karttır.
Aynı şekilde düz RX 6700 10GB VRAM'li ve XT versiyonuna kıyasla daha zayıftır ama 6700 XT 12GB VRAM'li ve çıktığı yıllarda çok talep gören bir F/P canavarıdır, sözde rakibi olan 3070ti kartını ezip geçip 3080'e kafa tutan bir karttır.

Düz RX 7600, 8 GB VRAM sahibi ve RTX 4060 dengi pek de güçlü bir kart değildir yani Arc A750'den geçmeye değmez. Aksine RX 7600 XT 16 GB VRAM'lidir ve 4060 Ti 16 GB rakibi güçlü bir karttır.
Aynı şekilde düz RX 6700 10GB VRAM'li ve XT versiyonuna kıyasla daha zayıftır ama 6700 XT 12 GB VRAM'li ve çıktığı yıllarda çok talep gören bir F/P canavarıdır, sözde rakibi olan 3070 Ti kartını ezip geçip 3080'e kafa tutan bir karttır.

Çok fazla darboğaz yapacaksa eğer ekran kartını satmaktan vazgeçeceğim. İşlemci değişmeden hemen hemen aynı değeleri sağlayacaktır, işlemcide ise Ryzen 5 5600G'den birkaç ay önce geçiş sağladım bu açıdan hemen değiştirmekte istemiyorum. Bu süredede garanti süresi vs. sona ereceğinden bir anlamı kalmayacaktır bana göre.

Çok fazla darboğaz yapacaksa eğer ekran kartını satmaktan vazgeçeceğim. İşlemci değişmeden hemen hemen aynı değeleri sağlayacaktır, işlemcide ise Ryzen 5 5600G'den birkaç ay önce geçiş sağladım bu açıdan hemen değiştirmekte istemiyorum. Bu süredede garanti süresi vs. sona ereceğinden bir anlamı kalmayacaktır bana göre.
Yok hocam 6700 XT ile 5600 Darboğaz yapamaz, en fazla %5 veya %8 arası yapar oda hissedilmez bile, rahatça alabilirsin. 7600 XT ilede yine aynı şekilde darboğaz yapmaz.

Yok hocam 6700 XT ile 5600 Darboğaz yapamaz, en fazla %5 veya %8 arası yapar oda hissedilmez bile, rahatça alabilirsin. 7600 XT ilede yine aynı şekilde darboğaz yapmaz.
O halde internette bulunan siteler gerçek değeri yansıtmamakta.

Yanlış değelere bakmışım...

Hayır hocam o sitelere hiçbir şekilde güvenmeyin aşırı derecede yanlış değerler veriyor.
O sitelere kalsa 4060 bile Darboğaz yapıyor olarak görünüyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...arti-sifir-ayarinda-sorunsuz-1226976039/detay

Eğer alırsam ikinci elde nelere dikkat etmeliyim?

Ankara içi garantili 6700XT'ye şuan rastlamadım o yüzden 7600XT ilanını attım bütçeme göre garantisi ve isteklerim bulunmaktadır.

Yanlış değelere bakmışım...

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...arti-sifir-ayarinda-sorunsuz-1226976039/detay

Eğer alırsam ikinci elde nelere dikkat etmeliyim?
Adamdan Furmark testi iste zaten görünür kartı durumu. Hiçbirsdy yapmadan kartı satın alsan bile sorun çıkmaz, param güvende sistemi öyle bir sistem ki satıcıyı mağdur bırakan ama alıcıyı çok avantaja sokan bir sistem. Kart sıkıntılı çıkarsa hemen iade edebilirsiniz ve paranız geri gelir, satıcının iade kabul etmeme şansıda yok.

Araçla 10-15 dakikalık mesafemde sayılıyor, fiyatı ve performansı makul müdür sizlerden bir öneri daha alıp iletişime geçmek istiyorum.

3 fan olmasına rağmen Arc A750 ile aynı boyut değerlerine sahip sanırsam, o yönden kasa ile sorunum ortadan kalktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı