12000 TL telefon önerisi

Kardeş sen nasıl konuşuyon yok sidik yok aklınza şaşarım doğru konuş.

6S ile S5 alaka nedir? 6S isterse 2025'e kadar güncelleme alsın. S5'in ekran süresine bak, 6S'in ekran süresine ve performansına bak öyle konuş bana.

Boş boş yorum yapmayı bırak burada, Androidler 1 yıldan sonra yavaşlıyor yok gidiyor yok pil gidiyor yok arayüz yavaşlıyor. Reis allahını seveyim bir sus ya vallahi sus. Custom ROM mustom Rom onlar ile mi uğraşılacak? Para verseler Xiaomi kullanmam kullandırtmam. Sen ne daha ne konuşuyon allah aşkına?

11 ve XS iPhone'den başka cihaz kullanmamış adamsın hala laf ediyorsun. Apple arayüzü klasik ve stabil bir arayüz, amma velakin sistem arayüz güncelleme desteği bitince ilerideki güncellemelerden ödün veriyor eski cihazlar kişiselleştirme olarak geri kalıyor. İsterse plastik kapak olsun kardeş, illa arkası cam mı olacak?

Note 20 felan çok alakasız konuşmuşsun. 11 ısınma sorunu var, 1 yıl içerisinde batarya %80'a yakın oluyor. XS ise temiz cihaz ama miladı doldu sayarım, neden dersen yukarıda anlarsın başa tekrar dönersin.

Android'e laf atma, Android'e Xiaomi, POCO veya Realme artık neyse onun gibi çöp markaları karıştırma. Param olsa S23 alırım, iPhone 12 felanmış yok iPhone 13 hayal onlar tercih etmem. Bu yılda ekonomiyi görüyorsun, hiç bir şey alınamıyor alınsa bile düzgün yok.

Konu sahibine A54 önermekteyim, normalde geçen gün 12k felandı 13'e çıkmış seni memnun eder saygılar. @Mehmetcan Karakuş
Ben şahsa söylemedim bu benzetmeyi konusu geçen cihazlara söyledim. Üçünü toplasan bir tane düzgün iPhone modeli etmeyecek cihazlar. Geniş bütçesi olsa parayı bayılan insan S23’ü alır zaten ama 12.000 liraya niye adam gitsin de orta segment bir A serisi cihaz alsın? A serisinden bir cihaz ile (kıstas almak için örnek veriyorum) iPhone XS’in malzeme kalitesi bir mi? Kaldı ki konu malzeme kalitesi değil, bir çok yönden Samsung almanın mantığı yok. Arkadaşım S21 FE kullanıyor ve Instagram’a yüklediği her story/post çamur gibi oluyor. Hele arkaya müzik eklendi mi felaket zaten YT’den açtığım 144p videodan bir farkı yok. Aktif olarak fotoğrafçılık yapan birisi olarak 8 Plus’ın kamerasının bariz daha iyi olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Malzeme kalitesi konusu apayrı zaten. Note 20’ye polikarbonat kapak koyan Samsung beni benden aldı o modelden beri. Tam bir fiyasko ve uyguladıkları fiyat politikası ile halen daha fiyasko.

Hayatımda 4 tane iPhone modeli, 3 tane de Android akıllı telefon kullandım. Şuanda da aktif olarak kullandığım Samsung Galaxy Tab S2 var. Benim kullandığım 6s, 7, SE 2020 ve 12 Mini’nin hiçbirinin malzeme kalitesi o Note 20’nin yanından bile geçemez. Android kanadında kullandığım A70, S4 ve Redmi Note 8 Pro zaten alakası bile olmayan cihazlar iPhone’un kalitesi ile.

6S ile S5 alaka nedir? 6S isterse 2025'e kadar güncelleme alsın. S5'in ekran süresine bak, 6S'in ekran süresine ve performansına bak öyle konuş bana.
S5’in 1 saat ekran süresi verdiği yerde 6s deji batarya ile en az 3-4 saat verebiliyor. Performans kısmını hiç açmaya gerek yok, S5’in PUBG Mobile açacak mecali bile kalmamışken 6s ise HD 45 FPS akıcı şekilde oynatıyor.
Note 20 felan çok alakasız konuşmuşsun. 11 ısınma sorunu var, 1 yıl içerisinde batarya %80'a yakın oluyor. XS ise temiz cihaz ama miladı doldu sayarım, neden dersen yukarıda anlarsın başa tekrar dönersin.
Hocam bu mantıkla düşünürsek S20 FE’nin de miladı dolmuş olmalı. Telefon 2020’nin sonuna doğru çıktı. Her güncelleme almayan cihaz çöp olmuyor Apple’da. Ne zaman ki temel uygulamalar desteğini çekiyor ancak o zaman bu konuşulabiliyor. Şu anda iPhone 7 güncelleme almasa bile akıcılık ve stabilite olarak hiçbir şey kaybetmedi. Yanlış düşünüyorsunuz.
iPhone XS'i tüm S serisinden üstün görmek de nasıl bir mantık çözemedim. Fanboyluktan başka bir şey yapmamışsın.
Ben tüm S serisinden üstün görmedim hocam konusu geçen S20’ye kıyasla söyledim. Bir telefonu karşılaştırmak sadece işlemcisi ile olmaz. Sen kullanımı gündelik hayata vurduğunda hangi deneyimli kullanıcıya sorarsan sor iPhone XS’in bariz daha iyi hissettirdiğini kabul edecektir.
Guncelde S23'ün iPhone 14'ten üstün olmadığı neredeyse hiçbir konu yok. Ve Android 2 yıl sonra kasıyor demişsin. Hala Android'i Android 7'den ibaret sanan bir kitle olduğunu görmek sinir bozucu.
Mesele zaten bütçe problemi olan cihazlar için. Ben Samsung’un güncelde çıkardığı cihazlar hakkında bir yorum yapmadım farkındaysanız. İki yıl sonra kastığı da doğru, en azından A serisi için doğru.
 
Ben şahsa söylemedim bu benzetmeyi konusu geçen cihazlara söyledim. Üçünü toplasan bir tane düzgün iPhone modeli etmeyecek cihazlar. Geniş bütçesi olsa parayı bayılan insan S23'ü alır zaten ama 12.000 liraya niye adam gitsin de orta segment bir a serisi cihaz alsın? A serisinden bir cihaz ile (kıstas almak için örnek veriyorum) iPhone XS'in malzeme kalitesi bir mi? Kaldı ki konu malzeme kalitesi değil, birçok yönden Samsung almanın mantığı yok. Arkadaşım S21 FE kullanıyor ve Instagram'a yüklediği her story/post çamur gibi oluyor. Hele arkaya müzik eklendi mi felaket zaten YT'den açtığım 144p videodan bir farkı yok. Aktif olarak fotoğrafçılık yapan birisi olarak 8 Plus'ın kamerasının bariz daha iyi olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Malzeme kalitesi konusu apayrı zaten. Note 20'ye polikarbonat kapak koyan Samsung beni benden aldı o modelden beri. Tam bir fiyasko ve uyguladıkları fiyat politikası ile halen daha fiyasko.

Hayatımda 4 tane iPhone modeli, 3 tane de Android akıllı telefon kullandım. Şu anda da aktif olarak kullandığım Samsung Galaxy Tab S2 var. Benim kullandığım 6s, 7, SE 2020 ve 12 Mini'nin hiçbirinin malzeme kalitesi o Note 20'nin yanından bile geçemez. Android kanadında kullandığım A70, S4 ve Redmi Note 8 Pro zaten alakası bile olmayan cihazlar IPhone'un kalitesi ile.

S5'in 1 saat ekran süresi verdiği yerde 6S Deji batarya ile en az 3-4 saat verebiliyor. Performans kısmını hiç açmaya gerek yok, S5'in PUBG Mobile açacak mecali bile kalmamışken 6S ise HD 45 FPS akıcı şekilde oynatıyor.

Hocam bu mantıkla düşünürsek S20 FE'nin de miladı dolmuş olmalı. Telefon 2020'nin sonuna doğru çıktı. Her güncelleme almayan cihaz çöp olmuyor Apple'da. Ne zaman ki temel uygulamalar desteğini çekiyor ancak o zaman bu konuşulabiliyor. Şu anda iPhone 7 güncelleme almasa bile akıcılık ve stabilite olarak hiçbir şey kaybetmedi. Yanlış düşünüyorsunuz.

Ben tüm s serisinden üstün görmedim hocam konusu geçen S20'ye kıyasla söyledim. Bir telefonu karşılaştırmak sadece işlemcisi ile olmaz. Sen kullanımı gündelik hayata vurduğunda hangi deneyimli kullanıcıya sorarsan sor iPhone XS'in bariz daha iyi hissettirdiğini kabul edecektir.

Mesele zaten bütçe problemi olan cihazlar için. Ben Samsung'un güncelde çıkardığı cihazlar hakkında bir yorum yapmadım farkındaysanız. İki yıl sonra kastığı da doğru, en azından a serisi için doğru.

Allah'ım yarabbim ben sana ne diyorum sen bana S5 yerine yok 6S PUBG yok Deji batarya yok nikah?

Kral bende S20 FE önermiyorum, hala dediğimin aynisini soyluyorsun. A serisi için doğru değil. Redmi Note 8'i niye konuya katiyorsun? Açık açık Samsung ve Apple hakkinda konuşsana konuşmayı 350 400 karaktere tamamlamak zorunda değilsin.

iPhone XS seneye güncelleme bitecek. Bitmesi önemli değil desen, Apple kişiselleştirme bakimindan bildiğin cok kisitliyor. iOS 17-18 sonrasi onemli guncellemeler gelecek.

Bana her dedigimi tekrarlatiyorsun. Cümle boş kalmasın diye S5, 6S ve Redmi Note 8'den bahsetmen komik ve ikonik.

Saygılar.
 
Telefonun şarjı nasıl gider bilginiz var mı? Günü kurtarması benim için gayet yeterli. Bazı yerlerde yarım gün gittiği ve çok ısındığı belirtilmiş.
Kendim kullanıyorum.Oyun oynama ve yoğunluğa bağlı olarak 5,5 ve 7,5 saat arasında değişen ekran süresi alıyorum.Isınması 50 dereceyi geçmiyor ısınması için 25-30 dakika PUBG oynamak ve kamerada 15-20 dakika vakit geçirmek gerekiyor.Tavsiyem bu telefonu almanız çünkü bu fiyat bandında rakibi yok.

Hocam vallaha billahi ne alacağımı şaşırdım. Xiaomi ve POCO alsan MIUI arayüzünden donma kasma takılma sorunları çıkıyor. Samsung tarafında düzgün bir telefon kalmadı artık. S20 FE ve S21 FE bana göre sorunlu seriler. Realme GT2 diye telefon var, ısınma sorunu olduğunu belirttiler. Vallahi ne yapacağımı bilmiyorum, benimde 12-15 bin arası bütçem var ne alacağım bilmiyorum.
Tüm telefonlar ısınıyor zaten.Fan alıp çözebiliyorsunuz bu durumu.
 
Son düzenleme:
Kendim kullanıyorum. Oyun oynama ve yoğunluğa bağlı olarak 5,5 ve 7,5 saat arasında değişen ekran süresi alıyorum. Isınması 50 dereceyi geçmiyor ısınması için 25-30 dakika PUBG oynamak ve kamerada 15-20 dakika vakit geçirmek gerekiyor. Tavsiyem bu telefonu almanız çünkü bu fiyat bandında rakibi yok.

Tüm telefonlar ısınıyor zaten. Fan alıp çözebiliyorsunuz bu durumu.

Aynen kanka dışarıdayken telefonun arkasına fan bağlayacağım ve kişisel kullanım öyle mi? O model ısınma sorunlu. Sizinle daha tartismayacagim tartisilacak insan degilsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen kanka dışarıdayken telefonun arkasına fan bağlayacağım ve kişisel kullanım öyle mi? O model ısınma sorunlu. Sizinle daha tartismayacagim tartisilacak insan degilsiniz.
Peki telefondan anlamayan arkadaşım seninle tartışmayız bir daha.

Aynen kanka dışarıdayken telefonun arkasına fan bağlayacağım ve kişisel kullanım öyle mi? O model ısınma sorunlu. Sizinle daha tartismayacagim tartisilacak insan degilsiniz.
Azıcık telefon bilgin varsa o fiyat bandında alınacak hiç bir sorunu olmayan telefon söyle ben sana hediye edeceğim o telefonu.

12 bin TL bandında telefon almak istiyorum.
Samsung ilk tercihim olacak.
Ay sonuna yakın alacağım, sizin de önerilerinizi almak isterim.
S20FE alıp geçin hocam en iyisi.
 
Son düzenleme:
Hocam vallaha billahi ne alacağımı şaşırdım. Xiaomi ve POCO alsan MIUI arayüzünden donma kasma takılma sorunları çıkıyor. Samsung tarafında düzgün bir telefon kalmadı artık. S20 FE ve S21 FE bana göre sorunlu seriler. Realme GT2 diye telefon var, ısınma sorunu olduğunu belirttiler. Vallahi ne yapacağımı bilmiyorum, benim de 12-15 bin arası bütçem var ne alacağım bilmiyorum.

Hocam bu bütçede alınabilecek en iyi telefon a54. S20 FE bataryasından şikayet ettiğinizi gördüm bende S21FE alacaktım bu batarya yorumları görünce o zaman fiyatı da 14500 filandı Buds hediyeli. Gündelik kullanım Twitter, face, Google, haberler, biraz oyun filan akşama kadar gayet güzel götürdü. Uzun aralıksız kullanımda ısıyı hissediyorsunuz ama bu sıcaklıklarda normal görüyorum. Kısacası S21FE gibi batarya problemi görmedim ben s serisi gördüğüm kadarıyla donanıma ağırlık verdiği için pili su gibi içiyormuş. Yeni a serileri daha dengeli bu konuda. Realme, Xiaomi gibi cihazlar kaçak almadığınız sürece parasına değmez bence Samsung dışı alternatifinizde yok maalesef. Bu bütçede dengeli ve yeni cihaz olarak a serileri var tavsiye ederim size.
 
Hocam bu bütçede alınabilecek en iyi telefon a54. S20 FE bataryasından şikayet ettiğinizi gördüm bende S21FE alacaktım bu batarya yorumları görünce o zaman fiyatı da 14500 filandı Buds hediyeli. Gündelik kullanım Twitter, face, Google, haberler, biraz oyun filan akşama kadar gayet güzel götürdü. Uzun aralıksız kullanımda ısıyı hissediyorsunuz ama bu sıcaklıklarda normal görüyorum. Kısacası S21FE gibi batarya problemi görmedim ben s serisi gördüğüm kadarıyla donanıma ağırlık verdiği için pili su gibi içiyormuş. Yeni a serileri daha dengeli bu konuda. Realme, Xiaomi gibi cihazlar kaçak almadığınız sürece parasına değmez bence Samsung dışı alternatifinizde yok maalesef. Bu bütçede dengeli ve yeni cihaz olarak a serileri var tavsiye ederim size.
Hocam A54 zayıf işlemci ve iyi olmayan kamera.Hiç bir oyuna,sosyal medya uygulamasına optimize edilmedi.Tek iyi yanı güncel olması.A serisine o kadar para verilmez.

Hocam bu bütçede alınabilecek en iyi telefon a54. S20 FE bataryasından şikayet ettiğinizi gördüm bende S21FE alacaktım bu batarya yorumları görünce o zaman fiyatı da 14500 filandı Buds hediyeli. Gündelik kullanım Twitter, face, Google, haberler, biraz oyun filan akşama kadar gayet güzel götürdü. Uzun aralıksız kullanımda ısıyı hissediyorsunuz ama bu sıcaklıklarda normal görüyorum. Kısacası S21FE gibi batarya problemi görmedim ben s serisi gördüğüm kadarıyla donanıma ağırlık verdiği için pili su gibi içiyormuş. Yeni a serileri daha dengeli bu konuda. Realme, Xiaomi gibi cihazlar kaçak almadığınız sürece parasına değmez bence Samsung dışı alternatifinizde yok maalesef. Bu bütçede dengeli ve yeni cihaz olarak a serileri var tavsiye ederim size.
6-8 saat ekran süresi kötü mü hocam?
 
Hocam bu bütçede alınabilecek en iyi telefon a54. S20 FE bataryasından şikayet ettiğinizi gördüm bende S21FE alacaktım bu batarya yorumları görünce o zaman fiyatı da 14500 filandı Buds hediyeli. Gündelik kullanım Twitter, face, Google, haberler, biraz oyun filan akşama kadar gayet güzel götürdü. Uzun aralıksız kullanımda ısıyı hissediyorsunuz ama bu sıcaklıklarda normal görüyorum. Kısacası S21FE gibi batarya problemi görmedim ben s serisi gördüğüm kadarıyla donanıma ağırlık verdiği için pili su gibi içiyormuş. Yeni a serileri daha dengeli bu konuda. Realme, Xiaomi gibi cihazlar kaçak almadığınız sürece parasına değmez bence Samsung dışı alternatifinizde yok maalesef. Bu bütçede dengeli ve yeni cihaz olarak a serileri var tavsiye ederim size.
Ağzına sağlık hocam, allah nazar değmesin. A serileri daha dengeli ve bataryası daha iyi durumda. Gün boyu batarya tutsun, ortalama sosyal medya kullanım denilir ise A54 ideal.
 

Geri
Yukarı