1200TL monitör önerisi

EfaFTW

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar.

Elimde ViewSonic'in VA1916W isimli monitörü var. Kendisini çok uzun zamandır kullanıyorum. Oldukça çağı dışı bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim. Zira ilk aldığım dönemde işimi görüyordu. 1000 lira gibi bir bütçe ile monitör baktım ama çoğu monitörler 5ms 75Hz gibi Specs'leri olan monitörlerdi ve benim şu anda kullandığım monitörde üç aşağı beş yukarı aynı değerlerde. Monitörler konusunda derin bir bilgi sahibi olmadığım için başlık açmak istedim. Asıl sorum şu, 6-7 yıllık 75Hz 5ms bir monitörle, 1-2 yıllık üretim geçmişi olan 75Hz 5ping monitörün performansı aynı mı oluyor? Zira öyleyse yeni monitör almama gerek var mı? Eğer varsa, imzamda belirttiğim sisteme uygun olan, en fazla 1200 TL'lik bir monitör önerme şansınız var mı?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Bence şu an tekrardan 75hz'lik bir monitöre 1200 TL vermeniz mantıksız olur. Para biriktirin ve 144hz monitör bakın derim.
Aslında monitör önerisinden ziyade, mevcut monitörüm hakkında bilgi almak istemiştim ancak başlık moderatörlerimiz tarafından değiştirilmiş. Eğer kullanılmayacak derecede bir monitörse yenisini önerebilir misiniz demiştim. Bir bilginiz var mıdır acaba belirttiğim monitör hakkında?

Selamlar dostlar.

Elimde ViewSonic'in VA1916W isimli monitörü var. Kendisini çok uzun zamandır kullanıyorum. Oldukça çağı dışı bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim. Zira ilk aldığım dönemde işimi görüyordu. 1000 lira gibi bir bütçe ile monitör baktım ama çoğu monitörler 5ms 75Hz gibi Specs'leri olan monitörlerdi ve benim şu anda kullandığım monitörde üç aşağı beş yukarı aynı değerlerde. Monitörler konusunda derin bir bilgi sahibi olmadığım için başlık açmak istedim. Asıl sorum şu, 6-7 yıllık 75Hz 5ms bir monitörle, 1-2 yıllık üretim geçmişi olan 75Hz 5ping monitörün performansı aynı mı oluyor? Zira öyleyse yeni monitör almama gerek var mı? Eğer varsa, imzamda belirttiğim sisteme uygun olan, en fazla 1200 TL'lik bir monitör önerme şansınız var mı?

Şimdiden herkese teşekkürler.

75Hz için çözünürlük düşürmeniz gerekiyor herhalde yenilerde düşürmeye gerek duymuyorsunuz.

Kesinlikle aynı olmaz. Sadece ms ve Hz'e bakarak yorum yapmak o kadar yanlış ki.

Bunun kontrast'I var, renk derinliği var, renk gamutu var, paneli var, parlaklığı var, FreeSync'i var vs. o kadar çok etken var ki.

Monitörünüz renk olarak en kötü panel olan TN'e sahip, kontrast'ı çok az, çözünürlüğü düşük ve boyutu da küçük.

Bütçenizde şu an kullandığınız monitörlerden çok daha iyi monitörler var. Hatta ikisini yan yana koyarsanız şu an kullandığınız monitörü camdan bile fırlattırabilecek modeller var görüntü olarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı