120mm fan tavsiyesi

teews

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar kasamdaki 4 adet 120mm fanı değiştirmek istiyorum. MSI B760M Gaming Plus Wi-Fi anakart kullanıyorum ve fan kontrolcüm yok. Anakartımda 2 adet fan bağlantı noktası bulunuyor. RGB'siz, otomatik fan hızı ayarı yapabilen 4 fan arıyorum. Bütçem en fazla 2000 TL. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, bilgisayar kasamdaki 4 adet 120mm fanı değiştirmek istiyorum. MSI B760M Gaming Plus Wi-Fi anakart kullanıyorum ve fan kontrolcüm yok. Anakartımda 2 adet fan bağlantı noktası bulunuyor. RGB'siz, otomatik fan hızı ayarı yapabilen 4 fan arıyorum. Bütçem en fazla 2000 TL. Yardımcı olabilir misiniz?
Üstte paylaşılan modeli direkt al geç hocam. Fiyatına göre sunduğu H₂O statik basınç değeri gerçekten güzel.

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Açıkçası bu iki fan modelini araştırırken her ikisini de detaylı inceleme fırsatım oldu. CFM ve gürültü seviyeleri açısından baktığımda, Thermalright özellikle sessizlik ve akış performansı bakımından daha iyi bir seçenek gibi görünüyor. Statik basınç değeri ise, anladığım kadarıyla daha çok radyatör veya mesh filtre gibi kullanım senaryolarında öne çıkıyor.

Beni kararsız bırakan nokta şu: Arctic P12 PWM PST modelinde PWM zincirleme (daisy-chain) özelliği mevcut ve anakartımda sadece iki fan bağlantı noktası bulunduğu için, ekstra bir kabloya ihtiyaç duymadan dört fanı rahatlıkla bağlayabiliyorum.

Ancak Thermalright modelini tercih edersem, muhtemelen bir fan splitter ya da fan hub gibi ekstra bir çoklayıcıya ihtiyaç duyacağım. Bu noktada hangi çözümün daha doğru olacağı konusunda emin değilim. Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim? Ve çoklayıcı seçimi konusunda öneriniz nedir?

Ben thermalright aldım 2 tane.
Bir tanede 3'lü çoklayıcı.
Henüz gelmedi. Ama bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum..

Çoklayıcıda fan kontrol işlemine gerek duymayacağınız için, bence kablolu çözüm daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı