12400F bilgisayarım aniden ısınmaya başladı

efe can 33

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar dün akşam ısınmaya başladı boştayken 70'i görüyor, oyunu açar açmaz 76-80 derece oluyor ne yaparsam düzelir.
H610M-E
i5-12400F
RTX 3060 12 GB.
500GB SSD.
16 GB 3200 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 76-80 derece işlemci ve ekran kartı için normal bir ısıdır. Eğer yeni yeni bu ısılara yükselmeye başladıysa fanlarınızdaki tozlanmadan olabilir, bilgisayarınızın güç kaynağı fişini çekip elektrikli süpürgeyle zarar vermeyecek şekilde fanları temizleyin.

Merhaba 76-80 derece işlemci ve ekran kartı için normal bir ısıdır. Eğer yeni yeni bu ısılara yükselmeye başladıysa fanlarınızdaki tozlanmadan olabilir, bilgisayarınızın güç kaynağı fişini çekip elektrikli süpürgeyle zarar vermeyecek şekilde fanları temizleyin.

Boştayken 70 diyor bence de normal(!)

Soğutucu stok mu? Turbo açık mı?
BIOS üzerinden fan ayarlarınızı Turbo'ya alabilirsiniz ben yazları öyle yapıyorum.
Kasa neydi?

1 ay olmadı alalı normalde en fazla 65 derece olurdu ama bi anda sıcaklık yükselmeye başladı fanlara temiz ama yinede ısınıyor

Boştayken 70 diyor bence de normal(!)

Soğutucu stok mu? Turbo açık mı?
BIOS üzerinden fan ayarlarınızı Turbo'ya alabilirsiniz ben yazları öyle yapıyorum.
Kasa neydi?
Kasanın ne olduğunu bilmiyorum en fazla 65 oluyodu bi anda yükseldi 1 Ay olmadı alalı turboya alıcam

Yeniden başlatmayı dene olmazsa görev yöneticisini açıp incele arkada bir uygulama falan açık kalmış mı diye. Bunları bir uygular mısın?
Baktım sadece benim açtığım açık oluyor

Yeniden başlatmayı dene olmazsa görev yöneticisini açıp incele arkada bir uygulama falan açık kalmış mı diye. Bunları bir uygular mısın?
Tekrar baktım buara açıktı

Tekrar baktım buar açıktı

Dosya Ekleri

• 16901444314583308876169225340559.jpg
    16901444314583308876169225340559.jpg
    86,9 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Yeniden başlatmayı dene olmazsa Görev Yöneticisi'ni açıp incele arkada bir uygulama falan açık kalmış mı diye. Bunları bir uygular mısın?

@SHYAH komik olan nedir?

1 ay olmadı alalı normalde en fazla 65 derece olurdu ama bir anda sıcaklık yükselmeye başladı fanlara temiz ama yine de ısınıyor.

Kasanın ne olduğunu bilmiyorum en fazla 65 oluyordu bir anda yükseldi 1 ay olmadı alalı Turbo'ya alacağım.

Baktım sadece benim açtığım açık oluyor.

Tekrar baktım buara açıktı.

Tekrar baktım buar açıktı.

Donanımsal sıkıntılar olabilir. Bilgisayarı aldığın yere götürüp kontrol edilmesini iste. Büyük ihtimal termal macunda ya da fanlarda sorun olabilir. Şu an yazarken aklıma geldi HWMonitor indirip takip et sıcaklıkları ve kullanım yüzdelerini eğer kullanım yüzdesinde bir problem yoksa ki Görev Yöneticisi kısmında bir problem göremedim ama bakmakta fayda var, aldığın yere götürüp kontrol ettirmeni tavsiye ederim.

@SHYAH komik olan nedir?

Donanımsal sıkıntılar olabilir. Bilgisayarı aldığın yere götürüp kontrol edilmesini iste. Büyük ihtimal termal macunda ya da fanlarda sorun olabilir. Şu an yazarken aklıma geldi HWMonitor indirip takip et sıcaklıkları ve kullanım yüzdelerini eğer kullanım yüzdesinde bir problem yoksa ki Görev Yöneticisi kısmında bir problem göremedim ama bakmakta fayda var, aldığın yere götürüp kontrol ettirmeni tavsiye ederim.
Arkadaşım halletti şu anda boştayken 55 oluyo oyunda 65 70 çok teşekkürler cevap verdiğin için iyi akşamlar

Arkadaşınız ne yaptı da halletti? Başka insanlar da faydalansın paylaşın lütfen.
Valla bende bilmiyom biostan bireyler yaptı bide windows 11 yükledi ısınma sorunu ve kasması geçti şu anda 5,6 uygulama açıkken bile en fazla 60 derece oluyo valorant yüjlü değil onunda derecesi en fazla 65 ve 70 olacağını düşünüyoruz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı