12400F için anakart önerisi

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
2500 TL kadar bütçem mevcut. Overclock yapmayı düşünmüyorum, ilk baktığım anakart Gigabyte B660M DS3H modeliydi ancak daha sonrasında Gigabyte H610M S2H modelini gördüm. Bütçemin de altında kalıyor açıkçası rahatlatıyor. Ancak zayıf kalır mı? Kalırsa ne gibi sıkıntılar çıkar? Beni uzun süre götürür mü? Bunların dışında ileride DDR5 anakarta geçiş yapacağım dolasıyla 660M tercih etmemde mantıksız kalıyor aradaki fark 500 TL civarı çünkü.

Hocam DDR 4 RAM mi kullanacaksınız DDR 5 mi? Yazdığınız anakartlardan B660M olan güzel fakat diğer yazdığınız DDR4. Bir de yanlış olmasın sizin dediğiniz B660M DDR 4 olan mı 5 olan mı?

Hocam DDR 4 RAM mi kullanacaksınız DDR 5 mi? Yazdığınız anakartlardan B660M olan güzel fakat diğer yazdığınız DDR4. Bir de yanlış olmasın sizin dediğiniz B660M DDR 4 olan mı 5 olan mı?
DD4 Ram kullanacağım. Benim bahsettiğim anakartlar DDR4. DDR5 olayını şey için demiştim hani olurda ileride geçiş yaparsam diye.

DDR4 RAM kullanacağım. Benim bahsettiğim anakartlar DDR4. DDR5 olayını şey için demiştim hani olurda ileride geçiş yaparsam diye.

Kesin olarak geçiş yapacaksanız çok pahalı bir kart almanıza gerek yok fakat uzun süre DDR4 ile kullanmayı düşünüyorsanız B660M fiyatına göre çok daha iyi.

Kesin olarak geçiş yapacaksanız çok pahalı bir kart almanıza gerek yok fakat uzun süre DDR4 ile kullanmayı düşünüyorsanız B660M fiyatına göre çok daha iyi.
5 yıl min kullanacağım. Anakarta çok parada vermek istemiyorum. Zorlamayacağım çünkü sistemi zaten 12400F güçlü olduğundan beni uzun süre normal haliyle götürür diye düşünüyorum. Ama almışken B660M alayım diye de kafam kurcalanıyor. 😀

5 yılmin kullanacağım. Anakarta çok parada vermek istemiyorum. Zorlamayacağım çünkü sistemi zaten 12400F güçlü olduğundan beni uzun süre normal haliyle götürür diye düşünüyorum. Ama almışken B660M alayım diye de kafam kurcalanıyor. 😀

O zaman H610M H veya H610M G alabilirsiniz. Bütçeyi fazla zorlamak gereksi gibi. 5 yıl sonra DDR5e geçerseniz daha iyi bir anakart alırsınız.

O zaman H610M H veya H610M G alabilirsiniz. Bütçeyi fazla zorlamak gereksi gibi. 5 yıl sonra DDR5e geçerseniz daha iyi bir anakart alırsınız.
Teşekkür ederim. Son olarak i3 12100 işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? mesela 3060 gibi kartları sorunsuz besler mi?

Bulabilirsen uygun fiyata Asus H610M-A-D4 alabilirsin. 1800 civarı aldım ben fiyatı o kadar olmalı zaten fazla vermeye gerek yok. Gayet iyi bir anakart. Ben kullanıyorum 12100f ile. 12400f ile de kullandım bir süre problem görmedim ama 12100f işimi fazlasıyla gördüğü için 12400f'i kaldırdım kenarı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı