12400F için sıvı soğutma gerekli mi?

Gablanify

Hectopat
Amacım görüntü, şu an kasamda Cooler Master Hyper 212 V3 var gayet güçlü bir soğutucu ve oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor işlemcim. 12400F ile kullanıyorum ama bu soğutucuyla 7800x3D kullananı da gördüm gerçekten kaliteli ancak ben biraz görüntüye de önem veriyorum. Sıvı soğutucu fiyatları da 2 katına çıkmadan zamlardan önce alayım diyorum, ileride yapacağım 14. nesil işlemci yükseltmesi için de altyapı olmuş olur gibime geliyor.

Ek olarak 4 tane Corsair RS120 ARGB fana alacağım şu an kasa fanlarım düz RGB. (MSI MAG 120a 6x120)

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerek var mı demeye çalıştım yani hem görüntü açısından hem de 14. nesil takviyesi yapıldığında tekrar soğutucuya para vermek zorunda kalmamak için. Bilgisayar parçalarının fiyatları artacak deniyor zam gelmeden halledeyim dedim.

Amacım görüntü, şu an kasamda Cooler Master Hyper 212 V3 var gayet güçlü bir soğutucu ve oyunlarda 55 dereceyi geçmiyor işlemcim. 12400F ile kullanıyorum ama bu soğutucuyla 7800x3D kullananı da gördüm gerçekten kaliteli ancak ben biraz görüntüye de önem veriyorum. Sıvı soğutucu fiyatları da 2 katına çıkmadan zamlardan önce alayım diyorum, ileride yapacağım 14. nesil işlemci yükseltmesi için de altyapı olmuş olur gibime geliyor.

Ek olarak 4 tane Corsair RS120 ARGB fana alacağım şu an kasa fanlarım düz RGB. (MSI MAG 120a 6x120)

Ben i5 14 nesil kullanıyorum dedikleri yalanmış hiç ısınmıyor bende Thermalright digital X120 ARGB var tek fanli boşta 30 yükte 55-65 derece sıvi soğutma daha çok yayıncı veya yazılım render gibi işlerde iş görüyor.

İşte bende çizim programları kullanıyorum. Render vs. alıyorum hem de oyun oynuyorum.

14400F kullanıyor olabilir misin hocam o çok ısınmıyor da.

Hocam görüntü hoş mu evet LS520 kullanıyorum DeepCool ve gayet memnunum 7800x3D Max yükte 82-83 derece görüyor. 14400F gibi işlemciler ısınmaz zaten, ısınan işlemciler 14600KFDen itibaren başlar çünkü 181W stok limitleri kaldırırsanız 255W a kadar güç tüketebilir ve bu soğutması kolay bir işlemci değil. 13500 kullandım maksimumda 125W görüyordum ve işlemci buz gibi çalışıyordu maximum yükte yani 125-150W arası 70 derecede çalışıyordu. 14600KF ortalama bir oyunda 100W üzeri güç tüketiyor. Kısacası 14600KF gibi modellere geçecekseniz iyi bir sıvı soğutucu önerelim. Ayrıca anakart modeliniz de önemli her anakarta her işlemci soket uysa bile güç limitlerinden dolayı takılamaz. Siz bana anakart ve ileride geçmek istediğiniz işlemciyi söyleyin ben size ona göre F/P bir ARGB sıvı soğutma modeli atayım.

İlk model maksimum 14400F takacaksanız, ikinci model ise 14600KF gibi üst seviye bir işlemci kullanacaksanız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı