OCli mi
Buyur kardeşim. 14400F ile karşılaştır. Videodaki 12600K ama KF ile aynı performansı ayınıdır.
Buyur kardeşim. 14400F ile karşılaştır. Videodaki 12600K ama KF ile aynı performansı ayınıdır.
OCli mi
Hayır, OC yok. Her şey modelden ibaret olmadığı gibi nesilden ibarette değil. Bunu çoğu kişi bilmez.
Hocam kf ile 13500 arasında çekirdek farkı, bellek farkı ve daha birr sürü fark var. Bunlara rağmen 13500'de nasıl bir sorun var ki bu özelliklerden daha önemli olacak?
Anlamadım, açıklar mısınız?
Yani diyorum ki; 13500 ile KF arasında bellek farkı, çekirdek farkı ve daha fazlası var ona rağmen 800 TL fark var aralarında siz diyosunuz ki 13500 sorunlu bende diyorum ki nasıl bir sorun var ki saydığım özelliklerden daha önemli olacak?
Kf modeller genelde daha iyi silikona sahip olurlar ve base ve Turbo frekansları da yüksektir. Yani o serinin elit işlemcisi gibi bir şeydir. Videoda hiç FPS oyunu olmamasına rağmen 12600kf, 14400F'e karşı bile çok güzel bir performans veriyor. FPS oyunlarında fark daha da açılacaktır.
13500 ile çok fark var özellikle çekirdek sayısı ve hafıza gibi temel şeylerde. Peki 13500'ün kronik bir sorunu var mı?
En son 13. nesilde korozyon sorunu, 14. nesilde de fazla voltajdan bozulma sorunları baş gösterdi. Intel son BIOS güncellemeleri ile biraz toparladı ama risk yok değil ancak risk olmasa bile 13500'ün alınabilir bir model olduğunu düşünmüyorum.
Hocam bu videoda güç tüketim ve FPS farkı ortada gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.