125.000 TL mühendislik için sistem önerisi

Bütçe
125000

murtikana

Hectopat
Merhaba, şu ana kadar ailevi ve okul durumlarından dolayı masaüstü bilgisayar alamıyordum. Hep laptop kullanmam gerekiyordu ama sonunda almaya karar verdim. Şu an mevcut olarak Samsung Odyssey G5 31.5 inc Curved monitörünü kullanıyorum. 125k bütçe ile hem her oynadığım oyunu açabilecek hem görüntüsel ve ışıklandırma olarak da göze hitap edecek hem de mühendislik okuyorum o ihtiyaçlarımı karşılayabilecek toplama ya da hazır masaüstü sistem önerir misiniz? Monitör olarak da şu an kullandığımın yanına 2. bir monitör de önerebilirseniz çok sevinirim. Dikey bir şekilde yanına koyup kullanmayı planlıyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Not: 4K kullanabileceğim bir sistemin köşesinden falan dönüyorsam bütçeyi artırabilirim. Not 2: Diğer ekipmanlarım siyah ağırlıklı siyah beyaz temada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu ana kadar ailevi ve okul durumlarından dolayı masaüstü bilgisayar alamıyordum. Hep laptop kullanmam gerekiyordu ama sonunda almaya karar verdim. Şu an mevcut olarak Samsung Odyssey G5 31.5 inc Curved monitörünü kullanıyorum. 125k bütçe ile hem her oynadığım oyunu açabilecek hem görüntüsel ve ışıklandırma olarak da göze hitap edecek hem de mühendislik okuyorum o ihtiyaçlarımı karşılayabilecek toplama ya da hazır masaüstü sistem önerir misiniz? Monitör olarak da şu an kullandığımın yanına 2. bir monitör de önerebilirseniz çok sevinirim. Dikey bir şekilde yanına koyup kullanmayı planlıyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Not: 4K kullanabileceğim bir sistemin köşesinden falan dönüyorsam bütçeyi artırabilirim. Not 2: Diğer ekipmanlarım siyah ağırlıklı siyah beyaz temada.
Hocam öncelikle 4k sistemin köşesinden vs dönmüyorsunuz bütçe her halukarda yeterli 4090 ve 4080 s li sistem önereceğim şimdi eğer isterseniz ayrı ayrı da toplayabiliriz.
Bu 4090 lı sistem kalan bütçeye monitör alabilirsiniz ama bu sisteme 4k monitörde iyi gider o zaman bütçenizi esnetmeniz gerekebilir:
Bu da 4080 li sistem burdada 4k monitör alınabilir (sizinki 2k galiba):
Monitörde önerebilirim ama kriterlerinizi belirtirseniz daha iyi olur 2k 4k ...
Ayrıca bu bütçede ful beyaz sistemlerde toplanabilir.

Hocam öncelikle 4K sistemin köşesinden vs dönmüyorsunuz bütçe her halukarda yeterli 4090 ve 4080 sli sistem önereceğim şimdi eğer isterseniz ayrı ayrı da toplayabiliriz.
Bu 4090'lı sistem kalan bütçeye monitör alabilirsiniz ama bu sisteme 4K monitörde iyi gider o zaman bütçenizi esnetmeniz gerekebilir:
Bu da 4080'li sistem buradada 4K monitör alınabilir (sizinki 2K galiba):
Monitörde önerebilirim ama kriterlerinizi belirtirseniz daha iyi olur 2K 4K...
Ayrıca bu bütçede ful beyaz sistemlerde toplanabilir.

Evet, şu anki monitörüm 2K yanına 4K 27” flat güzel olur diye düşünüyorum. Monitör de önerirseniz çok sevinirim. Bir de beyaz sistemler aşırı ilgimi çekmiyor siyah sistem olup RGB'leri beyaz yapmak daha çok hoşuma gidiyor. Şimdiden teşekkürler.

Evet, şu anki monitörüm 2K yanına 4K 27” flat güzel olur diye düşünüyorum. Monitör de önerirseniz çok sevinirim. Bir de beyaz sistemler aşırı ilgimi çekmiyor siyah sistem olup RGB'leri beyaz yapmak daha çok hoşuma gidiyor. Şimdiden teşekkürler.

Çoklu çekirdek performansı Intel'ın daha iyidir. Bu bütçeye parça kalitesi yüksek bır sistem toplanır. Önerim,

CPU

Anakart
GPU

RAM

SSD

Soğutucu

Kasa

PSU

Monitör

Hepsi 125k tutuyor.

4090'lı sistem ve monitör içimde sindi hocam. Ekstradan değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mıdır? Sadece kasa içime sinmedi çok beğendiğim bir kasa var aslında (NZXT H6 veya H9 Black) ama seçenekler arasında yok kasayı nasıl değiştirebilirim acaba?

Çoklu çekirdek performansı Intel'ın daha iyidir. Bu bütçeye parça kalitesi yüksek bır sistem toplanır. Önerim,

CPU.

Anakart.
GPU.

RAM.

SSD.

Soğutucu.

Kasa.

PSU.

Monitör.

Hepsi 125k tutuyor.

Bunu yeni gördüm hocam hemen bu sisteme de bakıyorum.

CPU

Anakart
GPU

RAM

SSD

Soğutucu

Kasa

PSU

Monitör

Hepsi 125k tutuyor.
Bu sistemle triple A bir oyunda 4K Ultrada kaç fps alırım mesela?

Son düzenleme:
4090'lı sistem ve monitör içimde sindi hocam. Ekstradan değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mıdır? Sadece kasa içime sinmedi çok beğendiğim bir kasa var aslında (NZXT H6 veya H9 Black) ama seçenekler arasında yok kasayı nasıl değiştirebilirim acaba?

Bunu yeni gördüm hocam hemen bu sisteme de bakıyorum.

Bu sistemle triple A bir oyunda 4K Ultrada kaç fps alırım mesela?
Hocam onu değistiremezsiniz sıfırdan bir sistem yapmaya çalışalım isterseniz

Utku Pasa'nın önerdiği sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Intel. Ben kendim toplamaya çalışırken de AMD bakıyodum ama sistem genel olarak hoş gözüküyor gibi.
Hocam o işlemciyi almamak için çok sebep var malesef eğerki ağır render programlarını kullanmayacaksanız önermiyorum sağlam ısınan bir işlemci güzel bir sıvı soğutmayla bir sıkıntı olmaz fakat başka problemleri de beraberinde getirebiliyor şuan yazmaya erindim benim attığım işlemci kesinlikle işinizi fazlasıyla görecektir.Birde intel 15. nesil ile soket değişikliğine gidecek yarın bir gün işlemci güncellemek isterseniz güncelleyemezsiniz.Onun dışında sisteme lafım yok güzel

Hocam o işlemciyi almamak için çok sebep var maalesef eğer ki ağır render programlarını kullanmayacaksanız önermiyorum sağlam ısınan bir işlemci güzel bir sıvı soğutmayla bir sıkıntı olmaz fakat başka problemleri de beraberinde getirebiliyor şu an yazmaya erindim benim attığım işlemci kesinlikle işinizi fazlasıyla görecektir. Bir de Intel 15. nesil ile soket değişikliğine gidecek yarın bir gün işlemci güncellemek isterseniz güncelleyemezsiniz. Onun dışında sisteme lafım yok güzel.

Anladım teşekkür ederim. O zaman bu kasaya kaliteli uzun ömürlü şık bir sistem yapabilme şansımız var mıdır? Yine tercihen 4K monitör ile ve 4K'da oyun açacak kapasitede. AMD Ryzen 9 7950x3D kullanaraktan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı