1250 TL işlemci, anakart ve RAM önerisi

Yine alamaz. Sebebi işlemciye binen yük çoğalır. Çözünürlük ve kalite düştükçe frame (kare) sayısı artar. İşlemci kareleri yetiştiremez. Asıl düşük çözünürlük için kuvvetli bir işlemci gerekir.

Kesinlikle, çünkü: Ekran kartı iş yapması gerektiği zaman çalışır yani işlemci yorulduğunda özellikle ekran kartının 100'lere ulaşması mümkündür ancak görürsünüz X oyununda 300 FPS alırken ekran kartı yüzde 60 tır ve yükselmiyordur bu da sizi neden 100 yapıp FPS'yi arttırmıyor sorusuna iter bunun en basit anlatımı ekran kartı yeteri kadar çalışıyordur ve fazlasına gerek duymuyordur ki ekran kartı gerek duymazsa zaten gerek yoktur, yani demem o ki ekran kartının çalışması için çözünürlüğün yüksek ve detayların da fazla olması gerekir, yine basit bir örnek: Gerçekçi işlemci karşılaştırma videolarını izlerseniz adam 2080 Super bile kullansa düşük grafik ve çözünürlükte oynar ki gerçekçi testler olsun(işlemciye yük binsin).
Eğer yorumu faydalı bulduysanız beğeni atmanız beni mutlu eder.
 
Dostum kuvvetli işlemci derken CS:GO oyunundan bahsediyoruz farkındaysan DX9 kullanan oyun ne işlemcisi isteyecek Allah aşkına rahatlıkla 200 FPS alır GTX 1050 veya GTX 750 Ti'ı falan varsa.
Tamam biri SS atsın bana 1050 veya 750 Ti'ı olan. Ben RX 5700 XT ile zar zor 200'ün üzerine çıkıyorum. 200'ün altına düştüğü de oluyor. CS GO'yu herhalde ilk çıktığı zamanlarla karıştırıyorsunuz.
 
Tamam biri SS atsın bana 1050 veya 750 Ti'ı olan. Ben RX 5700 XT ile zar zor 200'ün üzerine çıkıyorum. 200'ün altına düştüğü de oluyor. CS:GO'yu herhalde ilk çıktığı zamanlarla karıştırıyorsunuz.

200 FPS'e zarzor çıkmanız çok anormal sisteminizi ve oynadığınız ayarları söyler misiniz?
 
Ryzen 5 3600 + RX 5700 XT + 16 GB RAM ultra ayarlar.
Hocam çok saçma fps_max 0 yazdınız mı ayrıca dediğim gibi o sistemle alamamanız çok saçma geldi bana , bir ihtimal Source’un siz oyunda olsanız bile arkadaki animasyonları açık tutmasından olabilir, yani: siz oyunda olsanız bile mesela oyun ana ekranındaki o arkaplan animasyonu çalışmaya devam eder. Ki her şeye rağmen sizde bir sıkıntı olabileceğiniz düşünüyorum.
 
Tamam siz haklısınız. Arkadaş Ryzen 3 alsın doya doya 200+ FPS oynasın.

Hocam neden trip atıyorsunuz düşük ayarlara çekin 1080P'de hala 300+ FPS almazsanız benim daha konuşacak lafım yok.
Tamam siz haklısınız. Arkadaş Ryzen 3 alsın doya doya 200+ FPS oynasın.

Ayrıca ben kesin 200+ alır demiyorum ama düşük ayarlarda bile ekran kartı çok güçlü bir kart değil bu da şu anlama gelir ki ekran kartı yine de çalışacaktır yani olası 200 FPS.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı