1250 TL'ye xDrive alınır mı ?

reddline

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2020
Mesajlar
6.702
Makaleler
18
Çözümler
8
Selamlar arkadaşlar.
Bilgisayar başında oturup oyun, iş, ders gibi aktiviteler yaptığım için rahat olmak istiyorum.
1250 TL'ye alabiliyorum koltuğun fiyatı 1412 TL.
Link : xDrive 15'Li Profesyonel Oyuncu Koltuğu Kırmızı/Siyah Fiyatları ve Özellikleri.
Xmax alacaktım 1100 TL. Peşin verince xDrive bilinen duyulan marka olduğu için150 TL daha verip bunu almak daha mantıklı geliyor.
Nasıl alacağımı şöyle söyleyeyim. 111 TL'lik kuponum var ek olarak Papara %5 N11 cashback var. 50 TL indirim yapıyor.
Sizce 1250TL'ye değer mi ?
 
MediaMarkt'tan Rampage'in bir koltuğunu denemiştim fiyatı 1250 TL civarıydı. Oturduğumda gayet rahattı, ben de yazın bakmayı düşünüyorum xDrive. Bilgisayarın başında çok vakit geçiriyorsanız rahatça bakmak için alınabilir bana kalırsa.
 
Ben şahsen deri koltukları tavsiye etmiyorum. Bulabilirseniz kumaş koltuklara yönelin. Pişman olmazsınız.

Deride terleme sorunu, akabinde de soyulmalar meydana gelebiliyor. Yazın tabiri caizse poponuz koltuğa yapışır, kışın ise donar. Bu sorun deriden deriye değişse de, birçok deri koltukta mevcut. Mesela poliüretan içeren suni deriler he ne kadar suya dayanıklı olsa da, gözeneklere sahip oldugu için su girmesi mümkün. Vinil ise gözeneksiz olduğundan dolayı böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Suni deri zamanla sertleşirken, gerçek deride bu durum tam tersi oluyor. Bunlar yine kalitesi yüksek olan materyaller. Genelde ise maliyeti düşük tutabilmek için dandik deri kullanıyorlar.

Kumaş koltuklarda ise böyle bir dert yok. Tek sorunu deriye nazaran daha zor temizleniyor oluşu. Üzerine bir şey döküldüğü zaman temizlemesi biraz uğraştırıyor.

Hatrı sayılır bir süre mobilya servisinde çalıştım. Deri koltuk alanların alayı şikayetçi oluyor. Deri zaman zaman bakım ister. Bakımını yapmazsanız, fazla kullanma fırsatı bulmadan çöpe atma vakti gelir.

Uzun lafın kısası kumaş koltuklara yönelin.

Not: Konuda bahsi geçen koltuğun ne kadar kaliteli veya kalitesiz bir ürün olduğunu bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar varsa onlar daha iyi bilir.

Ben genel olarak deri koltukları tavsiye etmiyorum.

MediaMarkt'tan Rampage'in bir koltuğunu denemiştim fiyatı 1250 TL civarıydı.

Bu başlıca yanlış bir deneme biçimi. Ben de zamanında aynı hatayı yapmıştım, lakin satın aldıktan sonra pişman oldum. Bir koltuğun veya sandalyenin rahatlığını tek oturuşta anlamanız imkansıza yakın. Bu yüzden (eğer mümkünse) birkaç hafta evde denemeniz gerekiyor. Türkiye'de bunu sağlayan şirketler var mı bilmiyorum, fakat yaşadığım ülkede eve beğendiniz 2-3 sandalyeyi bırakıp deneme imkanı sunuyorlar.
 
15'li modeli e spor kafede denk geldi, oturma yeri dar, geniş geniş oturmazsın fizikli biriysen. Ben 1453 modelini aldım tavsiye ederim hem XDrive'ı hem de 1453 modelini ama fiyatı biraz pahalı 15'liye göre.
 
Ben atacaktım benden önce atılmış kumaş alıp, bu markadan almak varken bence xDrive almana gerek yok.

xDrive koltukların kalitesi hakkında bir fikrim yok ama kullanan insanların, sorun yaşadığını görmedim.
Yani Hawk öneriyor musunuz bende bakacağım 1500 TL çok ama kumaş olması benim için önemli.
 

Geri
Yukarı