12700H 92 dereceyi görüyor

Shura0

Decapat
Daha fazla  
@Artoria Pendragon merhaba, alırken de size sormuştum. Belki bilirsiniz diye bunu da size sorayım dedim, güç seçeneklerini oyun oynarken performans moduna alıyorum. İşlemci performans modu etkin oluyor fakat etkin olduğunda 92 dereceyi görüyor, üstüne çıkmıyor çünkü kısma (throttling Türkçe karşılığını bilmiyorum) ama devre dışı iken hiçbir sorun yok. İşlemci 12700H Acer Nitro 5 AN515-58 modeli. Hem işlemciyi verimli kullanıp hem de uzun vadeli olmasını istiyorum nasıl bir ayar yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi durumda oluyor ve frekansını takip edebilir misin? ThrottleStop ile TDP limitlenebilir.

Bunun için bana yardımcı olursanız sevinirim ThrottleStop kullanmayı bilmiyorum ve bilmeden uğraşmak istemiyorum. Söylediklerinizi teker teker yapabilirim çözüme ulaşmak için nasıl başlayabilirim?

Bunun için bana yardımcı olursanız sevinirim ThrottleStop kullanmayı bilmiyorum ve bilmeden uğraşmak istemiyorum. Söylediklerinizi teker teker yapabilirim çözüme ulaşmak için nasıl başlayabilirim?

Hocam bu videoda gözüktüğü gibi tpl sekmesinden ayarlayabilirsiniz denem yanılma yoluyla, gene performansı düşüşü yaşatır ama. Ek olarak belirttiğim gibi Afterburner ile takip ettiğiniz de frekans düşüşü görüyor musunuz ve kac GHz'de bu derecelerde?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu videoda gözüktüğü gibi tpl sekmesinden ayarlayabilirsiniz denem yanılma yoluyla, gene performansı düşüşü yaşatır ama. Ek olarak belirttiğim gibi Afterburner ile takip ettiğiniz de frekans düşüşü görüyor musunuz ve kac GHz'de bu derecelerde?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu dediklerinizi yarın deneyip size dönüş yapacağım teşekkür ederim.

@Artoria Pendragon şu an ThrottleStop indirdim fakat videoda gözüken watt ile bende gözüken aynı değil. Videoda 125 ve 175'i 110'a düşürüyor bende onlar zaten 95 ve 115 ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

@Artoria Pendragon şu an ThrottleStop indirdim fakat videoda gözüken watt ile bende gözüken aynı değil. Videoda 125 ve 175'i 110'a düşürüyor bende onlar zaten 95 ve 115 ne yapmalıyım?

Biraz daha düşürebilirsin, zaten cihazın kendisi o şekilde limitli gelmiş demek ki.

Biraz daha düşürebilirsin, zaten cihazın kendisi o şekilde limitli gelmiş demek ki.

Mesela kaç yapmam mantıklı olur deneme yanılma yoluyla bulmaktansa biliyorsanız söyleyebilir misiniz YouTube üzerinden baktım bulamadım.

Mesela kaç yapmam mantıklı olur deneme yanılma yoluyla bulmaktansa biliyorsanız söyleyebilir misiniz YouTube üzerinden baktım bulamadım.

Ve bu 12700H madem bu kadar ısınıyor ve throttling yapıyor neden yüksek watt çıkartıyorlar anlamadım soğutucu aldım yine düzelmedi araştırırken öğrendim zaten soğutucu çok bir işe yaramıyor aslında birkaç derece fark ediyor ama hiç yoktan iyidir arka panelini biraz havaya kaldırınca yine düşüyordu 1-2 derece bu şekilde 4-5 derece daha düşük oldu. Ama Turbo Boost aktifken ve Valorant oynarken 92 dereceye çıkıyor işlemci bu da performans kaybına yol açıyor ve uzun vadede işlemciye sorun çıkartır diye düşündüm.

Son düzenleme:

Ve bu 12700H madem bu kadar ısınıyor ve throttling yapıyor neden yüksek watt çıkartıyorlar anlamadım soğutucu aldım yine düzelmedi araştırırken öğrendim zaten soğutucu çok bir işe yaramıyor aslında birkaç derece fark ediyor ama hiç yoktan iyidir arka panelini biraz havaya kaldırınca yine düşüyordu 1-2 derece bu şekilde 4-5 derece daha düşük oldu. Ama Turbo Boost aktifken işlemci Valorant oynarken 92 dereceye çıkıyor bu da performans kaybına yol açıyor ve uzun vadede işlemciye sorun çıkartır diye düşündüm.

İlk 2 değer tam yük altında çıkabildiği değerler olması gerek, 3. değer kaç sizde şu an? Onu kısarak deneyebilirsiniz oyunlarda.

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-23_164227816.png
    resim_2023-04-23_164227816.png
    230,2 KB · Görüntüleme: 46

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı