12700K, 13700K VS 7700X

Uzun vadede mantıklı değil. AM5 platformu uzun ömürlü olacak ve X3D işlemciler esas piyasayı domine edecekler.

Intel sistemlerde eski olarak görülsede Intel Core i9-9900K bile hala iş görebilen bir işlemci Intel sistem alıp en az 5-6 sene kullanabilirsiniz bu taraftan da bakmak lazım üstelik stabilitede cabası.

AM5 bir işlemci alacaksanız 7700X almayın, yakında çıkacak olan 3D V-Cache versiyon 7000 serisini bekleyin. Çünkü 7700X şu an Intel karşısında tam anlamıyla para israfı. 7600X de öyle. Öyle ki 5800X3D, 7600X'ten daha iyi. 7700X ile de oyun performansı aynı. Çoklu çekirdekte 7700X üstün.

Üçü arasından 13700K.

Intel sistemlerde eski olarak görülsede Intel Core i9-9900K bile hala iş görebilen bir işlemci Intel sistem alıp en az 5-6 sene kullanabilirsiniz bu taraftan da bakmak lazım üstelik stabilitede cabası.
Ekran kartı neyse de işlemcide stabilite sorunları yok ki AMD’nin. 5800X3D gibi DDR5 sistemlere kafa tutan işlemcileri var. Ayrıca i9 alıyorsam bir zahmet o kadar gitsin, şu an 1700X hala iş yapıyor misal.

Uzun vadede mantıklı değil. AM5 platformu uzun ömürlü olacak ve X3D işlemciler esas piyasayı domine edecekler.
Öneriniz teşekkür ederim. AM5 platformu da kursam ben 5 sene dolmadan sistemi değiştirmeyeceğim. Bu tüketim çılgınlığının sonu yok. Yeni kuracağım sistemde de Allah nasip ederse DDR6 kurarım ne diyeyim :).
Hem 13700k'nın hem de 13600k'nın benim için 5 sene yeterli olacağı kanısındayım. Ekstra maliyet oluşturmak istemedim.

Ben de sizinle aynı fikirde olduğum için intel almayı planlıyorum.

AM5 bir işlemci alacaksanız 7700X almayın, yakında çıkacak olan 3D V-Cache versiyon 7000 serisini bekleyin. Çünkü 7700X şu an Intel karşısında tam anlamıyla para israfı. 7600X de öyle. Öyle ki 5800X3D, 7600X'ten daha iyi. 7700X ile de oyun performansı aynı. Çoklu çekirdekte 7700X üstün.

Üçü arasından 13700K.
Bende 13700k'ya yönelmeye başladım. 13600k da alternatiflerim arasında artık nasip :)

Ekran kartı neyse de işlemcide stabilite sorunları yok ki AMD’nin. 5800X3D gibi DDR5 sistemlere kafa tutan işlemcileri var. Ayrıca i9 alıyorsam bir zahmet o kadar gitsin, şu an 1700X hala iş yapıyor misal.
Ben 2700x'imden memnundum. Ancak 1-2 sene sonra daha az tatmin edici olabilir ve 1-2 sene sonra tekrar bir pc toplamanın getireceği maliyet şimdikine göre fazla olabilir. Bu riske girmek istemedim. Ancak elimde ryzen 5 ya da intel 11. nesil falan olsa değiştirmeyi düşünmezdim.

X3D işlemcileri bekleyin.

Bekleyin diyorsun döviz beklemiyor 😊

X3D işlemcileri bekleyin.
Recep baltaşın videosunda dk 9.28 kısmını dinle 2025 yılı ve sonrasında

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_20221024-234031.jpg

Son düzenleme:
Bekleyin diyorsun döviz beklemiyor 😊

Recep baltaşın videosunda dk 9.28 kısmını dinle 2025 yılı ve sonrasında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1553043

Açıkçası 5 sene eski teknolojide kalacağıma 13.nesil bir işlemci alıp ileride 16-17.nesil ile birlikte yeni teknolojilere geçiş yaparım. Fiyat farkıda göze alınabilecek bir seviyede evet anakart değiştirmek gerekecek ama beraberinde bir sürü teknoloji imkanı gelecek. Intel'in en büyük artısı bu.

Açıkçası 5 sene eski teknolojide kalacağıma 13.nesil bir işlemci alıp ileride 16-17.nesil ile birlikte yeni teknolojilere geçiş yaparım. Fiyat farkıda göze alınabilecek bir seviyede evet anakart değiştirmek gerekecek ama beraberinde bir sürü teknoloji imkanı gelecek. Intel'in en büyük artısı bu.

Intel'de ha bire soket değiştiriyor mantıksız 2 veya 3 yılda bir soket değişmezse oda mucize.

13700k aldım. Hayırlısı :)
Hayırlı olsun. Bende 13. Nesil toplamayı düşünüyorum. Hem intel hem ryzen tabanlı sistem kullandım. Ryzen sistemim hiç stabil değildi ki zamanının en iyi parçalarıyla toplamıştım. Ona rağmen internette ki oyun testlerinin yanına yaklaşamıyordum. İntele geçince resmen rahatladım diyebilirim. Şuan yeni sistem için bende gözüme 13700k yı kestirdim. 7900x'e çöküyor resmen çoğu testte 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı