Çözüldü 12700KF - RTX 4070 Super sistemde GTA V oynarken FPS düşmeleri yaşanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertckr

Hectopat
Daha fazla  
1720354200024.png

Tüm ayarlar Full'de ama ara sıra droplar yiyorum, bu haritaya vb. açtığımda da başıma geliyor.

İşlemci 12700KF
Ekran kartı 4070 Super
RAM 32 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GTA 5 gibi bir oyunda 60 FPS yeterli alışırsınız :)
Ondan bahsetmiyorum ekran daha yavaş hareket ediyor kasıyormuş gibi

Sorunu FPS azaltarak çözdüm, NVR veya NVR gibi kalite modları kurarak FPS 120-150 bandına çektim, bu sayede droplar artık olmuyor.
GTA 5 gibi bir oyunda 60 FPS yeterli alışırsınız :)
Ondan bahsetmiyorum ekran daha yavaş hareket ediyor kasıyormuş gibi

Sorunu FPS azaltarak çözdüm, NVR veya NVR gibi kalite modları kurarak FPS 120-150 bandına çektim, bu sayede droplar artık olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
S

Eki Görüntüle 2244664

Tüm ayarlar Full'de ama ara sıra droplar yiyorum, bu haritaya vb. açtığımda da başıma geliyor.

İşlemci 12700kf.
Ekran kartı 4070 Super.
RAM 32 GB.

Selamünaleyküm aynı ekran kartı aynı işlemci aynı RAM'ı almayı düşünüyorum ama i9 12900KF i7 12700'e göre daha yüksek olduğu için yükseltmeyi düşünüyorum. FPS arttırır mı?

S

Selamünaleyküm aynı ekran kartı aynı işlemci aynı RAM'ı almayı düşünüyorum ama i9 12900KF i7 12700'e göre daha yüksek olduğu için yükseltmeyi düşünüyorum. FPS arttırır mı?

GTA 5 gibi oyunlarda dehşet FPS farkları yaratmaz. Valorant gibi FPS türü oyunlarda farkları görürsün.

Sorun çözülmüş ama sorunun nedenini yazayım sorun GTA V motoru ile ilgili motorun 180 FPS civarı bir sınırı var eğer sisteminiz 180 FPS'den fazla alıyorsa oyun anlık olarak takılıyor. Çözümü NVIDIA Denetim Masası'ndan GTA V için maksimum FPS değerini sınırlamak çünkü Online için grafik modu kuramazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı