Fedora Linux NVIDIA driveri sonrasi siyah ekran

Daha fazla  
Merhaba, alanım network olduğu için sistemime Fedora kurmaya karar verdim. Fakat NVIDIA sürücüsünü kurup yeniden başlattığımda sistem siyah ekranda kalıyor. Sadece terminal ile etkileşimde bulunabiliyorum. Acaba KDE'den dolayı mı diye düşünmedim değil; GNOME kursam çözülür mü?

Fedora'nın spin ailesi NVIDIA sürücülerini derlemede sorun yaşıyordu. Fedora GNOME kurun, "üvey evlat" muamelesi görmeyen bir tek GNOME var Fedora tarafında. Bu arada Kubuntu veya OpenSUSE slowroll kullanabilirsiniz Fedora yerine. Hem daha az sorunlular, hem de Fedora'da kullanacağınız paketleri de bulabilirsiniz. Ağ için Fedora şart değil.

Fedora'nın spin ailesi NVIDIA sürücülerini derlemede sorun yaşıyordu. Fedora GNOME kurun, "üvey evlat" muamelesi görmeyen bir tek GNOME var Fedora tarafında. Bu arada Kubuntu veya OpenSUSE slowroll kullanabilirsiniz Fedora yerine. Hem daha az sorunlular, hem de Fedora'da kullanacağınız paketleri de bulabilirsiniz. Ağ için Fedora şart değil.

Hocam akmod-NVIDIA kurduktan sonra mağazada enable secenegi geliyor driver icin bana bir key verip mok ekranina atiyor oraya o keyi girmem cihazin guvenligi konusunda bir problem yaratirmi Linux'un Security kısmında bayağı yeniyim lisanslama islerindeki Security layeri nasıl isliyor hiç bilmiyorum.

cogu distro icin driveri uefiye lisanslamadikca full cokup durucak galiba

Sorun direkt Fedora spin ile ilgili, diğer distrolarda bu sorunu yaşamazsın. Mağaza sen bir şey kuracağında polkit adı verilen ekranı çıkarır, sen bir şey yüklemeden önce Windows UAC gibi doğrulama ister. Yeni olduğundan Ubuntu'ya geç. Hem NVIDIA sürücüsü kurulduktan sonra Secure Boot'u otomatikman yamalıyor, hem de çoğu şey birkaç tık ile hâllolabiliyor.

NVIDIA sürücüsünü Ubuntu'ya kuracaksan sudo ubuntu-driver autoinstall yaz, kendisi geri kalanını hâlleder. Senden kullanıcı şifreni güvenlik amacıyla soracaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı