1275 TL'ye Core i7-8700 alınır mı?

RTX 2070 ile 9600K kullanırken 1080P'de darboğaz yapıyordu. 9700KF alınca darboğaz kalktı. 8700 de RTX 2070S gibi kartlara darboğaz yapar. Bu arada Intel'de anakartından dolayı OC yapamasan da K ibareli işlemci almanı öneririm. K ibaresiz işlemcilere göre daha yüksek frekansta çalışan bu işlemciler 1080P oyunculuk için önemli.
Hocam 8700'de 6 çekirdek + Hyper-Threading olduğu için biraz da fiyatı dolayısıyla cazip geldi, biliyorum gerçek 8/8 9700 serisinin yerini performans anlamında fazla tutmaz ama belirttiğim şekilde beni fazla üzmeyecekse 6/12 ile de yoluma devam edebilirim diye düşünüyordum. Yorumlarınız için teşekkürler :)

Tek kelimeyle alinmaz
Hangi işlemciye geçmemi önerirsiniz peki? DDR5'ler beklenmeye değer mi sizce? Açıkçası bana fazla gereksiz pahalı gelecekler gibi geliyor, bellekler de zaten sızıntılara göre DDR4'lere oranla yüksek gecikmeli gelecek gibi.

Son düzenleme:
Şimdi tam bütçe nedir. Anakart ve işlemci alacaksın sanıyorum. 8700 güçlü modeldir zaten Intel'lerde nesiller arası çekirdek gücü çok bariz oynamıyor ama elimizde bir de 10. nesil var. Oraya gelene kadar 10400F de alternatif oluyor. Bir de kullanacağın karta bağlı full AMD sistem gideceksen Ryzen, Radeon uyumu, PCIe 4.0, S.A.M kombosu sağlam giriyor. Örneğin 6600 XT 4.0 x8 şeklinde bunu da B550 gibi bir anakartta kullanmak daha sağlam olacak. Ben yoluma NVIDIA ile devam ederim dersen AMD tarafı çok şart değil, bir de 3600 gibi işlemciler düşük RAM frekansında performans kaybediyor 2400Mhz pek kurtarmaz. 8700 de 10400F de o dediğin kartları rahat besler ek olarak.

Anlamıyorum çoğu kişinin 8. ve 9. nesil işlemcilere karşı neden ön yargısı var? i7 8700 dediğimiz işlemci 4.5 GHz seviyelerine ulaşıyor ve 4C/4T bir işlemciden 6C/12T bir işlemciye geçeceksiniz cüzi bir miktara. Bana göre aradaki farka değecek bir yükseltme olur eğer dediğiniz gibi 900 TL farkla geçecekseniz. Dediğiniz ekran kartlarıyla da darboğaz yaşamazsınız hiçbir şekilde, keyifli bir deneyim sunar.

Anlamıyorum çoğu kişinin 8. ve 9. nesil işlemcilere karşı neden ön yargısı var? i7 8700 dediğimiz işlemci 4.5 GHz seviyelerine ulaşıyor ve 4C/4T bir işlemciden 6C/12T bir işlemciye geçeceksiniz cüzi bir miktara. Bana göre aradaki farka değecek bir yükseltme olur eğer dediğiniz gibi 900 TL farkla geçecekseniz. Dediğiniz ekran kartlarıyla da darboğaz yaşamazsınız hiçbir şekilde, keyifli bir deneyim sunar.
Oyunlarda tüm çekirdekler yükte senaryosu geçerli oluyor. 8700 tüm çekirdekler yükte 4.3 GHZ'de çalışıyor. Kaynak:
Darboğaz yaşadığım 9600K da tüm çekirdekler yükte 4.3 GHZ'de çalışıyordu:

Şimdi tam bütçe nedir. Anakart ve işlemci alacaksın sanıyorum. 8700 güçlü modeldir zaten Intel'lerde nesiller arası çekirdek gücü çok bariz oynamıyor ama elimizde bir de 10. nesil var. Oraya gelene kadar 10400F de alternatif oluyor. Bir de kullanacağın karta bağlı full AMD sistem gideceksen Ryzen, Radeon uyumu, PCIe 4.0, S.A.M kombosu sağlam giriyor. Örneğin 6600 XT 4.0 x8 şeklinde bunu da B550 gibi bir anakartta kullanmak daha sağlam olacak. Ben yoluma NVIDIA ile devam ederim dersen AMD tarafı çok şart değil, bir de 3600 gibi işlemciler düşük RAM frekansında performans kaybediyor 2400Mhz pek kurtarmaz. 8700 de 10400F de o dediğin kartları rahat besler ek olarak.
Bütçede dediğim gibi pek bir sınır yok, ama gidip de 5800X veya 10850K gibi modellere de geçiş yapacak kadar bir yatırım öncelik hedefim de yok diyebilirim. Şu an için i5-7500 + H110 setini sattıktan sonra üzerine 1000 ile 2000 TL daha ikisine bir bütçe ayırabilirim gibi, 10.nesillerde ise anakartların bir tık gereğinden pahalı olması olayı biraz can sıkıcı geldi bana, B550'lerde de giriş seviye bir model de PCI 4.0 & S. A. M gibi özellikler açısından ne kadar yeterli ve tatmin edici oluyor, açıkçası o kısımda pek bilgi sahibi değilim. Eğer çok fark etmez, canavar gibi iş yapar, 8700'ün stabilliğini 3600 de yakalar derseniz de RAM'leri de satıp Ryzen kombosu da yapabilirim aslında, daha net bir karar vermedim. :)

Bütçede dediğim gibi pek bir sınır yok, ama gidip de 5800X veya 10850k gibi modellere de geçiş yapacak kadar bir yatırım öncelik hedefim de yok diyebilirim. Şu an için i5-7500 + H110 setini sattıktan sonra üzerine 1000 ile 2000 TL daha ikisine bir bütçe ayırabilirim gibi, 10.nesillerde ise anakartların bir tık gereğinden pahalı olması olayı biraz can sıkıcı, B550'lerde de giriş seviye bir model de PCI 4.0 & s. A. M gibi özellikler açısından ne kadar yeterli ve tatmin edici oluyor, açıkçası pek bir bilgi sahibi değilim o tarafta. Eğer çok fark etmez, canavar gibi iş yapar, 8700'ün stabilliğini 3600 ile de yakalar derseniz de RAM'leri de satıp Ryzen kombosu da yapabilirim aslında, daha net bir karar vermedim. :)

Hocam o zaman direk 3600 alın B550 bir anakart alın overclock yapıp kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı