1275 TL'ye Core i7-8700 alınır mı?

6/12 bir işlemci mi %100'e vuracak? Bu nesillerde her işlemci kötü değil. Doğru ekran kartı ile kullandığın zaman güzel performans alırsın çünkü tek çekirdek performansları yüksek. 4.5 - 4.6 GHz dediğim değer tekli çekirdek için geçerli. i7 8700, i5 10600 - 10600K "Stok haliyle" aynı performansı veriyor.

3600 tek çekirdekte bahsettiğin ekran kartlarında çok üzer seni demedi deme. Tek çekirdek oyun performansında Ryzen 5000 serisi dışındaki Ryzen 3600 gibi işlemciler çok kötüler. Büyük ihtimalle Intel 8700 tek çekirdek performansında Ryzen 3600'den iyidir ya da denktir.

Hocam aslında bazı senaryolarda 6/12'ler bile %100'e yakın oranlarda çalışabiliyor ama MSI Afterburner gibi OSD yazılımları sağolsun sanal izlekleri gerçek çekirdekmiş gibi algıladığı için bu karmaşıklığa da bir son getiremediler ama tabii her halükarda aynı segmentteki multi-threading destekli 6/12 bir işlemcinin 6/6 veya 4/8'ler göre özellikle işlemci yükü çok yüksek sahnelerde biraz daha iyi performans sunabiliyor olması da yerine göre somutlanabilir bir boyutta

Çok rahatlıkla besler dediği kartları R5 3600. Tek çekirdek performansının yüksek olması CS:GO gibi işlemci bazlı oyunlarda fark eder yalnızca. Diğer her türlü aynı değerleri alır oyunlarda. Tabii Render gibi işlerle uğraşılacaksa Ryzen 5000 serisi tercih etmek daha mantıklı olur.

5800X bilmiyorum render ile aran nasıl 5600X orada iyi bir konumda tabii daha f/p olarak 5600 bekleyebilirsin ama ben bekledim de ne oldu. 3300X kaptım geçtim AMD çıkarmıyor X olmayanları APU'lara yöneldi. 5300G'nin bile tekli çekirdek gücü akarken büyük ihtimalle 5600X'i kesmesin diye X olmayanı gelmiyor. B550'lerde benim anakartı rahatlıkla alabilirsin f/p olarak taş gibi anakart daha da altına inme derim. Kalite ve ömür olarak tüm olanakları sağlar M.2 soğutucusu da bonus. 3. nesil Ryzen ile giriş yapılabilir ileride yükseltirken de sorun olmaz çünkü ikinci el piyasası çok canlı. 3600'ü sıfır kapman veya 2020 ve sonrası alınmış, hazır sistemden çıkma olmayan bir modele yönel derim. Silikon kaliteleri genel olarak daha iyi oluyor.

Günümüzde ve ileriye dönük olarak sizin RAM'ler artık biraz yavaş kalmış görünüyor. Intel tarafında da olsa yeni oyunlarda biraz da olsa kısıtlayacak kadar yavaş. Bence RAM'leri de dahil ederek güncel AMD sistemi tercih etmek yapacağınız yükseltme adımına çok daha fazla değecektir.

Bu şekilde bakarsak R5 5600X'te alınmaz o halde. Sonuçta program yanlış gösteriyor %100 kullanıma ulaşıyor.

Ryzen 5 3600 ve RTX 3060 TI BF5'te 1080P'de nasıl darboğaz yapıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ekran kartı kullanımı %70'i görmüyor.

Bu şekilde bakarsak R5 5600X'te alınmaz o halde. Sonuçta program yanlış gösteriyor %100 kullanıma ulaşıyor.
Program sanal izlekleri yanlış algı yaratarak veriyor, aslında o SMT/HT'li işlemcilerin gerçek kullanımları genelde o gösterilenden az bir şey daha yüksek fakat bu kullanılan teknoloji yazılımsal olduğu için işlemci gücüne veya çekirdek ihtiyacı duyulan noktalarda bunu performans anlamında (GPU beslemesinde) veriyor. Alınmaza çekmedim olayı, yanlış anlaşılmasın söylediklerim @kino belirttiği X'li olmayan 5600, F/P başarılı bir işlemci olursa onu da düşünebilirim, seçenekler bol. 8700'ün de şu an aciliyeti yok zaten. Arkadaş ben karar verinceye kadar satmayacak zaten.

Son düzenleme:

Battlefield'ın darboğaz yapmadığı işlemci mi var. 5600X, 3070 ikilisi bile çoğu yerde %80'lerde geziyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…