12900KS vs 7900X

Eger elinizdeki islemci 5900X ise bence degistirmeye gerek yok. Zira Ryzen 7000 serisi beklenilen performans artisini veremedigi gibi 13. nesil Intel islemciler de sadece coklu cekirdek tarafinda gelisim gosterecek. Oyun performansinda pek degisiklik yok. Yukaridaki arkadasin dedigi gibi bir sonraki 3D V-Cache islemcileri veya 14. nesil Intel islemcileri bekleyin.

Dostum dediğimi anlamadın galiba. AMD işlemcileri 95-96C'de limitliyor daha fazla boostlanamıyor. Ama o işlemcilerle o sıcaklığa çıkmak için AVX ya da SMA yükü gerektiren bir program kullanman gerekiyor(CB23,Prime95,Render vs gibi). Sadece oyun oynayacaksan o sıcaklıklara yaklaşmayacaksın bile. Kapanma sıcaklığı yok çünkü BIOS işlemcinin 96C üstüne çıkmasına izin vermiyor throttlelıyor :D. 12900K testlerini hiç görmedin galiba 360MM AIO ile :D. 13900K çok daha kötü olacak sıcaklık konusunda.

Al bak adam custom loop yapmış 12900K tamamiyle stokta ve 96 derece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca 7000 serisinde BIOS ile aşınaysan PBO kullanıp daha fazla performans alıp daha düşük sıcaklıklar alınabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoyu izle lütfen.

12900KS Noctua NH-U14S ile 92 derece görmüş...

Ayrıca o sıcaklıklar sadece o programları kullanırken değil Türkiye sıcağında da görülür. Her 7. nesil alan neredeyse 5000 TL sıvı soğutmaya para mı verecek?

12900KS Noctua NH-U14S ile 92 derece görmüş...

Ayrıca o sıcaklıklar sadece o programları kullanırken değil Türkiye sıcağında da görülür. Her 7. nesil alan neredeyse 5000 TL sıvı soğutmaya para mı verecek?
Yoo hayır Arctic LF II 240 alsalar bile yeterli olacak o da 1.5-2K civarındaydı. 92 derece ile 95 derece arasında 3 derece fark var.

12900K ile 7950X arasında dağlar kadar fark olduğunu da unutma bu arada. 7950X 235W miktari güç çekerken PBO ile 12900K yaklaşık 300W'a kadar çekebiliyor.

Dostum dediğimi anlamadın galiba. AMD işlemcileri 95-96C'de limitliyor daha fazla boostlanamıyor. Ama o işlemcilerle o sıcaklığa çıkmak için AVX ya da SMA yükü gerektiren bir program kullanman gerekiyor(CB23,Prime95,Render vs gibi). Sadece oyun oynayacaksan o sıcaklıklara yaklaşmayacaksın bile. Kapanma sıcaklığı yok çünkü BIOS işlemcinin 96C üstüne çıkmasına izin vermiyor throttlelıyor :D. 12900K testlerini hiç görmedin galiba 360MM AIO ile :D. 13900K çok daha kötü olacak sıcaklık konusunda.

Al bak adam custom loop yapmış 12900K tamamiyle stokta ve 96 derece.

Ayrıca 7000 serisinde BIOS ile aşınaysan PBO kullanıp daha fazla performans alıp daha düşük sıcaklıklar alınabiliyor.

Videoyu izle lütfen.

Ryzen 5000 serisinde PBO tam tersi ısıları arttırıyordu. Ryzen 7000 serisinde düzettilerse iyi yine. Ayrıca dediğim Arctic modeli 360mm sıvı soğutmadan daha kötü. Mantık kur arada.

Ryzen 5000 serisinde PBO tam tersi ısıları arttırıyordu. Ryzen 7000 serisinde düzettilerse iyi yine. Ayrıca dediğim Arctic modeli 360mm sıvı soğutmadan daha kötü. Mantık kur arada.
Ryzen 5xxx serisi kullanıyorum sıcaklıklarım artmadı daha da düştü. Tamam attığın Noctua soğutucuda bile 3 derece fark var 12900K ve 7950X arasında. 12900K 92C'de çalıştığı için soğuk mu oluyor. Attığım videoyu izle anlayacaksın PBO'nun nasıl işlediğini.

Ryzen 5xxx serisi kullanıyorum sıcaklıklarım artmadı daha da düştü. Tamam attığın Noctua soğutucuda bile 3 derece fark var 12900K ve 7950X arasında. 12900K 92C'de çalıştığı için soğuk mu oluyor. Attığım videoyu izle anlayacaksın PBO'nun nasıl işlediğini.

Bende 5600X kullanıyorum. Aynı şekilde 5900X ile PBO açanlarda ısınma yaşıyorlar...

Bende 5600X kullanıyorum. Aynı şekilde 5900X ile PBO açanlarda ısınma yaşıyorlar...
5900X ile PBO açanlar PBO'yu ayarlamayı bilmiyor demek ki? Elimden 5950X,5800X ve sayamayacağım bir sürü işlemci geçti hiçbirinde problem yaşamadım. Sıradan kullanıcılar işlemci alıp BIOS'a bile girmeden Windowsu açtıkları için ağlıyorlar.

Yeni DDR5 sistem toplayacağım. 12900KS tabanli dusunuyordum ama AMD tarafi bir aklimi karistirdi. Hangisi daha iyi?

2023 Ocak ayında 7900x3D ve 7950x3D serileri gelecek ver 900VE950 olanlar 200 MB üstü önbellek sahibi olacak. Merakla beklemekteyim. Bu 3 ay gibi sürede de 7000 series tüm işlemcilerin de tam optimize edileceğini düşünüyorum.

Kısaca 3 ay bekle ve hem 13. nesil Intel işlemcilerin performansını hem de 200 MB üstü önbelleğe sahip işlemcilerin yani oyun canavarlarının gelmesini bekle öyle karar ver.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı