12v 3 LED'li gösterge için kaç ohm direnç gerekir?

564803

Hectopat
Altta ki devreyi, 12v akü göstergesi için kullanıyorum. 2 tane sarı LED olduğundan dolayı kötü duruyor ve LED sayısını 3'e indirmek istiyorum. 3'e indirdiğim zaman da direnci arttırmam gerek. 12 voltta çalışacak 3 tane LED için kaç ohm direnç gerekir?

4 LED'li iken yani şu an 1K ohm takılı.

Dosya Ekleri

• 1000077874.jpg
    1000077874.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

Üst linkteki LED direnç hesaplayıcısına göre 330 ohm.'luk tek direnç, 12 voltta 3 adet kırmızı LED 'in gösterge ışığı kullanımına paralel bağlı iken uygun çıkıyor. Bu nedenle 12 voltta paralel bağlantıda 1 k değerinde 3 adet kırmızı LED'i ayrı ayrı paralel bağlı kullanmak yerine 330 ohm.'luk tek dirence paralel bağlı olarak linkteki LED calculator direnç hesaplayıcıya göre bağlayarak kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Üst linkteki LED direnç hesaplayıcısına göre 330 ohm.'luk tek direnç, 12 voltta 3 adet kırmızı LED 'in gösterge ışığı kullanımına paralel bağlı iken uygun çıkıyor. Bu nedenle 12 voltta paralel bağlantıda 1 k değerinde 3 adet kırmızı LED'i ayrı ayrı paralel bağlı kullanmak yerine 330 ohm.'luk tek dirence paralel bağlı olarak linkteki LED calculator direnç hesaplayıcıya göre bağlayarak kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
12 volttan 24 volta çıkarmaya karar verdim. Bir 4 daha seri ekleyerek 24 volta çıkaracağım, göstergeyi. Teşekkürler yine de.

24 voltla olan hesaplamada da yine linkteki otomatik hesaplayıcıyı seri/paralel bağlantı hesapları yapma ve direnç hesaplama kısmından kullanırsınız. Ancak dipnot olarak eğer farklı LED renkleri kullanılacaksa her farklı renk LED için ayrı volt değerlerini bu hesaplayıcıda girmek gereklidir. Çünkü yeşil, kırmızı, sarı LED'ler arasında çok küçük besleme voltajı farkları da mevcuttur. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı