12V fanı dışarıda kullanmak

Adaptör alarak ilerleyeceğim. Sadece tek fana ihtiyacım olacak, trafoyu pas geçiyorum.

Şu saatte kafamı kurcalayan bu soruya sabırla ve hızlıca cevap verdiniz, tekrar tekrar teşekkür ederim.
İyi geceler.

edit:
Tekrar merhaba,

paylaştığınız ürün yorumlarında bir kullanıcı 220v AC fanların direk fişe bağlanabildiğini yazmış. Doğruluğu nedir acaba, sadece bi uzatma kablosu ve fiş işimi görecek midir?

 
Son düzenleme:
Modem adaptörü 12V kendim yaptığım için söylüyorum kablonun modeme giren yerini kesin USB kablosuyla nasıl birleştirdiyseniz aynı şekil birleştirip bantlayın çalışacaktır.
 
Merhabalar,

İhtiyacım çok basit fakat bir karşılığı yok sanırım. Tüm araştırmalarım sonuçsuz kaldı. Şimdiden yardım edebilecek kimselere sonsuz teşekkür ederim. Bir koli içerisinde tropikal hayvan besliyorum. Bu koli 7/24 kapalı kalmalı ve aynı zamanda hava akımı olmalı. Bildiğimiz 120mm PC fanını, bu kolimin bir köşesini kesip monte edip çalıştırabilsem tüm sorunlarım çözülecek. Çeşitli fanları koli içine de alamıyorum, dışardan müdahale etmem gerekiyor. Bu fanları USB kablosuyla çalıştırabiliyorum fakat çok güçsüz oluyor. Çeşitli adaptör ve devre işlerinde de çok cahilim. PC fanını sağlıklı ve performanslı bir şekilde nasıl çalıştırabilirim?

Kafes diye bir icat neden var? :D Hayvan nefessizlikten gitmese fandan gidecek.
 
12V 1A gibi duvar tipi bir adaptör işinizi görür, metal kasaya pek gerek yok.

Konuda diğer adaptör, ızgara gibi şeylerden bahsedilmiş ancak benim aklıma takılan ikinci bir delik olmaması. Fanın dışında birkaç yere daha delik açmalısınız ki giren hava bir yerden çıkabilsin, böylece hava akışı sağlansın. Tabii hayvanı hasta etmeyecek şekilde sağlamak gerek bunu.

Elektrik bandı olabilir ama ısıyla daralan makaron kullanırsanız daha sağlıklı olur.
 

Geri
Yukarı