13.000 TL hazır sistem önerisi

Hazır bilgisayar almak hiç akıl karı değil. Çoğu parça dandik oluyor ve kendi topladığında yaşayacağın sorunlardan belki de daha fazlasını yaşıyorsun uzun vadede.

Sistemi sadece oyun için mi kullanacaksınız, render, yayın gibi işler de yapacak mısınız?
Evet , oyun için kullanacağım . Hazır bilgisayarlar evet gerçekten pahalı ama kendim toplarsam sıkıntı felan çıkar diye düşünmedim ama sonradan Vatan Bilgisayar'ın pc toplama sihirbazı vardı oradan toplamayı düşünmüyor değilim aslında

Göründüğü kadar zor değil. Her şeyin yeri belli ve her şey çok kolay bir şekilde yerine oturuyor. Göz göre göre hata yapmadığınız sürece (anakartı fırlatmak gibi) sorun yaşanmaz. Genellikle minik kazalardan (vida/tornavida düşürme) zarar görmüyor artık bileşenler. YouTube'dan birkaç video izledikten sonra 3 yıl öncesinin 6000₺'sine aldığım bilgisayarı sorunsuz bir şekilde, tek başıma toplamıştım. Hiç korkulacak bir şey değil. Onun yanı sıra, topladığınız bilgisayara bakıp "Ne güzel toplamışım be!" demek de çok güzel bir his. Bir parça ekleyeceğiniz/değiştireceğiniz zaman da her şeyi siz yapmış olduğunuz için çok kolay bir şekilde onu da hallediyorsunuz.
Parçaları nereden aldığınız da nedenini anlamadığım bir şekilde sadece ikinci el ürünlerde önem arz ediyor. "Vatan garantili" denince insanların evini, arabasını satası geliyor. Tamam; çok şubeleri var da, tüketici memnuniyetinde çok iyi değiller(di en azından, değişmiş olabilir ama sanmıyorum). Türkiye'deki her firma aşağı yukarı aynı şekilde garanti hizmeti veriyor. Hiçbiri diğerlerinden iyi değil, hiçbirine de şahsen güvenmem.

Fakat yine de "Tek siteden alayım, birleşik gelsin en azından." derseniz, şu sistem olabilir:
1546271486007.png

Farklı sitelerden de toplayabiliriz derseniz birkaç parça değişebilir. Bir de monitöre bütçe bıraktım, yoksa 9700K da sığabilirdi sisteme.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı