13.000 TL Sistem Önerisi

Bana göre en iyi sistemdi. Size herhangi bir atıfta bulunmadım. Tilt olmayın lütfen. İyi günler. :)
Tilt olmalık bir durum yok. Bana görelik demelik bir durum da yok. Sonuçta arabanın rengini seçmiyorsunuz.
Belli bir bütçeyle en çok performansı verecek sistemi dizerken "BENCE" denilmez.

• Ayrıca 13.000 TL bütçelik bir sisteme 2070 koyulmaz 2080 sığar, 3600x işlemci seçilip X470 anakart seçilmez hem de giriş seviyesi bir X470. Stabilitenin maksimum olacağı anakart olan X570 serisinden seçmek gerekir.
  • Ek olarak OC yapacağını belirtmemiş ise -ki yapmayacağını söylemiş- gidip sıvı soğutma sistemi önermek saçmalığın daniskasıdır. Bu Ryzen işlemcilerle gelen soğutucuların yeterlilik düzeyini bilmemekten kaynaklanmaktadır.
  • Sistemi talep eden kişi 16 GB RAM istemişse ihtiyaçları da ona göredir. Gidip 32 GB RAM seçilip 1500 TL bayılmazsınız.
  • Eğer sadece oyun oynayacak ise NVMe SSD'de gereksizdir. SATA yeterlidir.

Eğer yeterli bilgi ve birikime sahipseniz sistem toplama konularından uzak durmanız ve insanları yanlış yönlendirmemeniz gereklidir.

İyi sosyaller.

Aşagı yukarı bir fikrim oluştu. Teşekkür ederim, değerli bilgiler edindim. Eğer satın alacağım vatan bilgisayar şubesi destek veriyor ise x570 dışında daha önceki kartları yönelip MHZ'si daha yüksek ramlere yönelmeyi düşünüyorum (3600 Mhz gibi).
İncelediğim kadarıyla oyun performansları 2060S ile 2070 ekran kartları arasında uçurum bir fark yok. Ancak haftasonu alımı gerçekleştireceğim bütce açısında güncelleme olur ise 2080'e yönelebilirim. (Şu an ofis dışı olduğum için vatan bilgisayar üzerinden tavsiyelerinizi toplayıp +/- bir fiyat listesine erişemedim. Ofise geçince bütçem açısındanda detaylıca inceleyeceğim.) Teşekkürler.

Tilt olmalık bir durum yok. Bana görelik demelik bir durum da yok. Sonuçta arabanın rengini seçmiyorsunuz.
Belli bir bütçeyle en çok performansı verecek sistemi dizerken "BENCE" denilmez.

• Ayrıca 13.000 TL bütçelik bir sisteme 2070 koyulmaz 2080 sığar, 3600x işlemci seçilip X470 anakart seçilmez hem de giriş seviyesi bir X470. Stabilitenin maksimum olacağı anakart olan X570 serisinden seçmek gerekir.
  • Ek olarak OC yapacağını belirtmemiş ise -ki yapmayacağını söylemiş- gidip sıvı soğutma sistemi önermek saçmalığın daniskasıdır. Bu Ryzen işlemcilerle gelen soğutucuların yeterlilik düzeyini bilmemekten kaynaklanmaktadır.
  • Sistemi talep eden kişi 16 GB RAM istemişse ihtiyaçları da ona göredir. Gidip 32 GB RAM seçilip 1500 TL bayılmazsınız.
  • Eğer sadece oyun oynayacak ise NVMe SSD'de gereksizdir. SATA yeterlidir.

Eğer yeterli bilgi ve birikime sahipseniz sistem toplama konularından uzak durmanız ve insanları yanlış yönlendirmemeniz gereklidir.

İyi sosyaller.
Her insanın bilgisi ultra seviyede olacak diye bir şey yok, ben bildiklerim etrafında bir şeyler yaptım.

Beni yazdığım (2 sayfanın sonundaki) sistem 2080 ve diğerlerinden daha iyi 12.341 tl 3200mhz yapmak istiyorsan 700tl fazla verip yapabilirsin her şekilde 13.000 oluyo yine benim dediğim sistem itopyada kendin toplada.
2070 yerine 2080 benim attığım sistemi almak daha mantıklı

Beni yazdığım (2 sayfanın sonundaki) sistem 2080 ve diğerlerinden daha iyi 12.341 tl 3200mhz yapmak istiyorsan 700tl fazla verip yapabilirsin her şekilde 13.000 oluyo yine benim dediğim sistem itopyada kendin toplada.
Aynen mantıklı benim attığmda 240hz monitör var. İsterse 144hz olarak değiştirip 13.000 TL yapabilir.

Sistem sadece ekran kartına göre FPS vermez.

Selamlar,
Sistemi topladım arkadaşlar, yardım ve yorumlarınız çok yardımcı oldu.
Vatan bilgisayarda ayrıca KDV indirimi vardı liste fiyatlarının baya aşağısında aldım.
Topladığım PC aşağıdaki gibi özelliklere sahip. (Aldığım fiyatlar ile liste fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.)

İşlemci : Ryzen 5 3600 -1.172 TL
Anakart : MPG X570 Gaming Pro WIFI - 1.658 TL

Ram : Gskill 8x2 GB 3600 Mhz - 902 TL
Ekran Kartı : Asus Rog Strix 2070 - 3.135 TL
Power Supply : Rampage RGB-850 850W (Modüler) (Vatan üzerinde listeleme bulamadım.) -482 TL

Kasa : Cooler Master 520 MB -438 TL
SSD: Samsung QVO 860 1 TB - 737 TL
Ekran : Qled Samsung Gaming Monitor 27 inç 1 Ms 144 hz - 2.103 TL

Toplam tutar : 10.627 TL

Buyrun
IMG_20190731_213642.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı