M. Onur NAR
Hectopat
Kanka bütçen eğer 10K ise buyur sana topladığım en iyi sistemi topladım;
Hepsiburada'da R5 3600 1.450 TL seçtiğim RAM'in aynısı Hepsiburada'da 700TL yani düz hesap 200TL az ödemiş olacaksın. B550-M Plus'ta galiba İtopya'da 1100TL falandı 300TL kârdasın. 1500TL'lik bir fiyat bıraktım. PSU ve depolama seçmedim. Öncelikle PSU hakkında çok bir bilgim yok ama Rampage alınmaması gerektiğini bilirim. M.2 SSD yerine SSD alınmalı. SSD alacaksan çok detaylı araştırman lazım. Sorunsuz bir SSD bulursan al geç. Kullanıcı yorumlarına bakarak bulabilirsin. Git Hepsiburada'ya veya başka bir siteye. Kaç GB alacaksın? Fiyatı hangi aralıkta olmalı? Onları filtrele sonra çıkan sonuçları yaz internetten kullanıcı yorumlarına bak. 1500+300 TL oluyor. PSU ve depolama birimini de aldın mı kalanı ister klavye mouse a yatır ister fazladan monitör fiyatına ayır. Bu sistemde 2K monitör almazsan anlamı olmayacak. 2K monitörler de en düşük 2.700TL o yüzden 3K ayır dedim. Monitör hakkında bilgin yoksa gene yardım edebilirim ama akşam yazabilirim çünkü ellerim heba oldu şu an kullandığım telefon yüzünden.Sinerji Bilgisayar
www.sinerji.gen.tr
Ha bu arada @HABAR adlı arkadaşın haricinde ki arkadaşın dediklerine aldırma. Yeni galiba.
Edit: Aynı fiyat bandında ki SSD'lerin hızları arasında neredeyse fark yoktur. O yüzden sorunsuzu al geç dedim.
yardımınız için çok teşekkür ederim. detaylı bir şekilde araştırma yapacağım. Topladığınız sistemde bir iki oynama yapabilirim ama teşekkürler.
Monitörü daha araştırmadım ancak araştıracağım zaman yardım ederseniz mutlu olurum.