13.000 TL sistem ve 3.000 TL monitör önerisi

Bütçe
13.000 TL sistem, 3000-4000 TL monitör
@550519 adlı hocamın attığı sistem bayağı bir uygun. Bende de Sapphire RX 6600 Pulse bulunmakta. Benim ekran kartım oyunlarda ortalama 80 derece verirken, ASUS Dual RX 6600 55 derecelerde geziniyor. Rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki, ASUS Dual RX 6600 modelinin çok iyi bir soğutması var. Bu yüzden bu fiyatlara da RTX 3050 veya diğer modelleri tercih etmeyin. RX6600 tercihiniz olsun, performansı çok tatmin edici.

Şahsen RX 6600, RTX 3060 ile rakip ve bazı oyunlarda RX 6600 oyunlarda öne geçiyor.

Bunu almamı mı önerirsin?

Geçen gelmiş NVIDIA fanboyu adam tam fanboy yani. Gelmiş "RTX 3060 çok iyi RX 6600 çöp kart" diyor. Öyle bir şey yok kardeşim, her markada fanboyluk olmaz olamaz. Adam orada RTX 3060 ile RX 6600'ün performansını görmeden direk NVIDIA derse, ben o adamın akıl sağlığından şüphe duyarım.

Bunu almamı mı önerirsin?

Kasa ve güç kaynağı uygun gibi görünüyor. Bunu alabilirsiniz hocam.

RAM'ler gayet uygun. M2 SSD'de tatmin edici gibi görünüyor. Bu sistemi alabilirsiniz.

Diğer sistemde de Ryzen 5 5500 var, i3-12100F nasıl peki?
Hocam şöyle söyliyeyim ben size. 5500, i3 12100f adlı işlemciye göre daha performanslı.

AMD, ön bellek frekansı ve Passmark skoru daha yüksek.

Hocam şöyle söyleyeyim ben size. 5500, i3 12100F adlı işlemciye göre daha performanslı.

Onun için bunu almaya değer mi ve bunun PSU kasa falan nasıl? Valorant için işlemci daha önemli ondan diyorum.

Onun için bunu almaya değer mi ve bunun PSU kasa falan nasıl? Valorant için işlemci daha önemli ondan diyorum.

Sinerji'deki sistemi inceledim. Güç kaynağı ne olduğu belirsiz ve giriş seviyesi bir psu olarak gözüküyor. İşlemci tarafında 5500 yerine ek seçenek olarak 5600 seçin. Güç kaynağı olarak, kasanın kendi güç kaynağı fakat bu güç kaynağı giriş seviyesinde ve incelemesi çok bulunmamakta.

Güç kaynağı değiştirilmiyor. Sadece kasa ile değiştiriliyor. Kasada tek bir seçenek var, 2 bin TL ekliyor ve Cooler Master markası var. Cooler Master markası kaliteli, hiç kullanmadım ama forumdan öneriliyor ve ürünleri kaliteli gözüküyor. Ama Sinerji de Cooler Master seçince üstüne çok koyuyor.

Sinerji'deki sistemi inceledim. Güç kaynağı ne olduğu belirsiz ve giriş seviyesi bir PSU olarak gözüküyor. İşlemci tarafında 5500 yerine ek seçenek olarak 5600 seçin. Güç kaynağı olarak, kasanın kendi güç kaynağı fakat bu güç kaynağı giriş seviyesinde ve incelemesi çok bulunmamakta.

O zaman bunu alayim. Bunun PSU iyi galiba. Elektrik kesintisi sık olmasa bu kadar umursamazdim ama PSU iyi olsun istiyorum. Bunda ozellestirmem gereken bir şey var mi bakar misin? Biraz daha fazla verip 600W yapabiliyorum galiba.

@550519 sen de yardimci olursan sevinirim ozellestirme konusunda.

O zaman bunu alayim. Bunun PSU iyi galiba. Elektrik kesintisi sık olmasa bu kadar umursamazdim ama PSU iyi olsun istiyorum. Bunda ozellestirmem gereken bir şey var mi bakar misin? Biraz daha fazla verip 600W yapabiliyorum galiba.

@550519 sen de yardimci olursan sevinirim ozellestirme konusunda.
Anlamadığım bir şekilde 176TL daha verip 500W'den 700W yapılabiliyor. Evet hocam, 176TL fark ile 700W aynı marka farklı model PSU alabilirsiniz. Sistem işinden az çok anlarım fakat, usta olarak gördüğüm @550519 'dir. Onun fikirlerini de alın derim. Ama sadece PSU değiştirip yolunuza bakın derim. Ayrıca bu değişiklikleri yaptığınız zaman 12.300TL oluyor. İşlemci tarafında i3 12100f yerine, i5 12400f seçin.
Screenshot_17.png

Anlamadığım bir şekilde 176TL daha verip 500W'den 700W yapılabiliyor. Evet hocam, 176TL fark ile 700W aynı marka farklı model PSU alabilirsiniz. Sistem işinden az çok anlarım fakat, usta olarak gördüğüm @550519'dir. Onun fikirlerini de alın derim. Ama sadece PSU değiştirip yolunuza bakın derim. Ayrıca bu değişiklikleri yaptığınız zaman 12.300TL oluyor. İşlemci tarafında i3 12100F yerine, i5 12400F seçin.Eki Görüntüle 1708443

Tamam, oyle yapacagim. @550519 'den mesaj bekliyorum. Baska birisi de yardimci olabilir fark etmez. @turko35408

Merhaba, 13 bin TL sistem önerisi istiyorum. Valorant için alacağım, tabii ki başka oyunlar oynarım ancak Valorant ağırlıklı oynayacağım. Güç kaynağının iyi olmasını isterim çünkü 1 hafta içerisinde 1-2 kere elektrik kesintisi olabiliyor. 3000 TL ise monitöre ayıracağım 144 Hz olmasını istiyorum, 4000 TL'ye kadar çıkabilirim 165 Hz varsa o da olur.

Toplama değil, bu fiyata göre iyi bir hazır sistem olursa daha iyi olur. Kendim toplayıp kurmak istemiyorum çünkü kurmayı bilmiyorum.

13 bin TL monitör dahil değil, 13 bin TL sistemin kendisi. 3000-4000 TL arası da monitörün kendisi.

@550519 @messinicocugu

Hayırlı olsun hocam şimdiden iyi günlerde kullanın.
Sistem olarak bu ikisinden biri mantıklı geldi 13K'yı biraz aşıyor ama almışken iyisini almak mantıklı. Wardon | Intel i3-12100F | 16 GB DDR4 | Radeon RX 6650 XT 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

Monitör hakkında yorum yapmayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı