13-14 yaşında gainer kullanılır mı?

@babalarkes Spor kariyerim yok ancak sağlık kariyerim var ve bu tarz takviyelerin ne olduğu fark etmeksizin hekim tavsiyesi ile alınmasını öneriyorum. 14 ila 13 yaşındaki bir çocuk normal bir şekilde beslenerek de açığını kapatabilir. Yanlış anlaşılmak istemiyorum ancak sizin görüşünüzdeki insanlar nedeniyle gelecekte bitmek bilmeyen uriner ve cardiovascular sistem hastalıkları ile uğraşacağımızı düşünüyorum.

Karbonhidrat açığını 3 beyaz içeren gıdalar ile, protein açığınızı da yumurta, tavuk gibi gıdalar tüketerek kapatabilirsiniz diye düşünüyorum halen daha. Evet takviye karşıtıyım, bu sorun yaratır mı?

@babalarkes Spor kariyerim yok ancak sağlık kariyerim var ve bu tarz takviyelerin ne olduğu fark etmeksizin hekim tavsiyesi ile alınmasını öneriyorum. 14 ila 13 yaşındaki bir çocuk normal bir şekilde beslenerek de açığını kapatabilir. Yanlış anlaşılmak istemiyorum ancak sizin görüşünüzdeki insanlar nedeniyle gelecekte bitmek bilmeyen uriner ve cardiovascular sistem hastalıkları ile uğraşacağımızı düşünüyorum.
Dostum bu takviyeleri sana şöyle açıklayayım mesela protein tozu protein gıdalardada bulunan birşey ama toz bunun alımını kolaylaştırıyor, kreatin belirli yiyeceklerde bulunan birşey ama toz halinde alımı daha kolay gainer dediğimiz şeyde protein karbonhidrat ve yağ gibi besinlerden oluşan bir takviye bu takviyelerin herhangi bir zararı yok merdiven altı birşey olmasın yeter, aslında tek sizde değil ülke genelinde bu takviye dediğimiz supplementler hep yanlış yorumlanıyor kullakdan kulağa gelen bilgilerden dolayı.

13 yaşındayım yazın 14'e gireceğim. Gainer kullanmamın sakıncası olur mu?
Gainer dediğimiz şey zaten karbonhidrat tozundan oluşan birşey içerisinde kreatin bcaa taurin gibi şeylerde bulunuyor zaten burda en çok göze batan kreatin kreatinin bilimsel makalelere göre hiç bir zararı bulunmamakta zararlı diyen insanlar kulaktan dolma bilgilerle yaşıyor bu hayatı. Sen genede 2 servis alcaksan kilona göre 2 litre içmen yeterli olur zaten yemektende alacağın için haliyle gereğinden fazla su alacaksın. uzun zamandır bende bu konuyu araştırıyorum çoğunlukla yabancı araştırmalardan okudum ve gerçekten kreatinin hiç bir zararı olmadığını öğrendim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı