13.500 TL Sistem Toplama

Anakart konusunda aynı şekilde takıntım vardı ,dostum hayatında hiçbirşey değişmiyor anakartın daha güçlü olduğunda ben bunu anladım,tavsiye etmiyorum o anakartı almanı.
Hayır hayır güç açısından değil ne yalan söyleyeyim şuan için 32 GB ram ile almayı düşünüyorum ileride 64 olacak ve inan bana 128 e bile çıkacak bana bi yar
Anakart konusunda aynı şekilde takıntım vardı ,dostum hayatında hiçbirşey değişmiyor anakartın daha güçlü olduğunda ben bunu anladım,tavsiye etmiyorum o anakartı almanı.
Beni cezbeden iki şey var dostum ilki tasarımı ikincisi ise 128 gb ram e ulaşabilmek zamanla olur elbet şuan bir işime yarar mı hayır ama 1-2 sene sonra okuduğum bölüm gereği AutoCad tarzı çizim programlarında vs çok ama çok iyi işler göreceğini düşünüyorum. Bence PSU değişikliği yapalım ne dersiniz ? :)

İstersen X370 Gaming Power Titanium da bakabilirsin.
Hatta şöyle bir şey daha güzel olabilir.
-R7 1800X
-X370 Gaming Power Titanium
-32 GB 3000 MHz. DDR4 RAM
(Mümkünse Kingston veya siyah bir RAM.)
-Galax GTX 1080 Ti EXOC
-Samsung 960 EVO 512 GB
-Toshiba X300 4 TB
-CM MasterBox White veya Corsair 400C
-CM G750 +80 Gold
-Corsair Hydro H115i

Hocam X99 serisi düşünüyor ve ram'leri 128 yaparım diyorsanız, ThreadRipper serisi gelecek AMD'nin. Onu alın. 6850K-6900K gibi Intel'in Extreme model işlemcileri AMD'nin desktop işlemcileri karşısında ezildi. ThreadRipper ise AMD'nin Extreme işlemcileri. Intel o seri ile yarışabilmek için i9'u piyasaya sürdü. AMD ThreadRipper'ın fiyatları ise yüksek olmayacak. 12 çekirdekli işlemcisi şuan seçtiğiniz 6850K'dan 150$ daha pahalı. Aradaki performans farkından ise bahsetmiyorum bile. R7 1700 bile yiyor o işlemciyi, ThreadRipper'larla kıyaslamak hakaret olur :)
Bana sorarsan R7 1800X yeterlidir. 64GB ram ile AutoCad'in yanında Corel de kullanırsın.
Asrock'ın Taichi modeli de benim çok hoşuma gidiyor. Bir de Gigabyte GA-AX370 :)
R7 1800X+Güzel bir sıvı soğutma+Gigabyte GA-AX370+Gskill TridentZ RGB Ram'ler. Tam da istediğim sistem :)

Not: ThreadRipper işlemciler 1TB'a kadar Ram desteği ile gelecek.

Son düzenleme:
Hocam X99 serisi düşünüyor ve ram'leri 128 yaparım diyorsanız, ThreadRipper serisi gelecek AMD'nin. Onu alın. 6850K-6900K gibi Intel'in Extreme model işlemcileri AMD'nin desktop işlemcileri karşısında ezildi. ThreadRipper ise AMD'nin Extreme işlemcileri. Intel o seri ile yarışabilmek için i9'u piyasaya sürdü. AMD ThreadRipper'ın fiyatları ise yüksek olmayacak. 12 çekirdekli işlemcisi şuan seçtiğiniz 6850K'dan 150$ daha pahalı. Aradaki performans farkından ise bahsetmiyorum bile. R7 1700 bile yiyor o işlemciyi, ThreadRipper'larla kıyaslamak hakaret olur :)
Bana sorarsan R7 1800X yeterlidir. 64GB ram ile AutoCad'in yanında Corel de kullanırsın.
Asrock'ın Taichi modeli de benim çok hoşuma gidiyor. Bir de Gigabyte GA-AX370 :)
R7 1800X+Güzel bir sıvı soğutma+Gigabyte GA-AX370+Gskill TridentZ RGB Ram'ler. Tam da istediğim sistem :)

Not: ThreadRipper işlemciler 1TB'a kadar Ram desteği ile gelecek.
Evet duymuştum soğutmalı gelecekti sanki ama soğutmasız geleceği konusunda söylentiler vardı çıkınca görürüz artık 2066 pin içindi yanlış hatırlamıyor isem bir çok kullanıcının söylediklerine göre işlemciyide anakartıda AMD almam. İnanın bana sistemi toparlarken bu anakarta göre tasarladım her şey değişse bile bunu değiştirmem diyordum. Gönül isterdiki bu tip anakartlarda AMD chip ini desteklesin :(

Son düzenleme:
Böyle bütçeye 350 liralık harddisk, "eh işte" seviyede SSD koymak çok saçma. Dahasına ihtiyacım yok demeyin, var. 960 Evo ve WD Black türevi HDD almayacaksanız bu sistemi kullanmayın yani. 3-5 saniyede açılmayacaksa ne gerek var anakarta vs. o kadar para vermeye? :) Onca güçlü parçanın oynatacağı oyunu kalkıp da Hitachi giriş seviyesi harddiske emanet etmem şahsen.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı