13.500 TL Sistem Toplama

Hocam X99 serisi düşünüyor ve ram'leri 128 yaparım diyorsanız, ThreadRipper serisi gelecek AMD'nin. Onu alın. 6850K-6900K gibi Intel'in Extreme model işlemcileri AMD'nin desktop işlemcileri karşısında ezildi. ThreadRipper ise AMD'nin Extreme işlemcileri. Intel o seri ile yarışabilmek için i9'u piyasaya sürdü. AMD ThreadRipper'ın fiyatları ise yüksek olmayacak. 12 çekirdekli işlemcisi şuan seçtiğiniz 6850K'dan 150$ daha pahalı. Aradaki performans farkından ise bahsetmiyorum bile. R7 1700 bile yiyor o işlemciyi, ThreadRipper'larla kıyaslamak hakaret olur :)
Bana sorarsan R7 1800X yeterlidir. 64GB ram ile AutoCad'in yanında Corel de kullanırsın.
Asrock'ın Taichi modeli de benim çok hoşuma gidiyor. Bir de Gigabyte GA-AX370 :)
R7 1800X+Güzel bir sıvı soğutma+Gigabyte GA-AX370+Gskill TridentZ RGB Ram'ler. Tam da istediğim sistem :)

Not: ThreadRipper işlemciler 1TB'a kadar Ram desteği ile gelecek.

Hocam maalesef Ryzen sistemlere "Trident Z RGB RAM" önermiyoruz, baya bir uyumluluk sıkıntısı var, en basitinden 2133 MHz'den yukarıya XMP açıkken Overclock yapamıyoruz, üstüne üstlük o bellekleri RGB olduğu için alıyoruz lakin GSkill'in yazılımından RGB'nin rengini değiştirmek istersek (Başta gökkuşağı efekti ile geliyor) SPD bozuluyor ve ışıklar yanmıyor, Asus Aura tarafında ise güncelleme gelene kadar sıkıntılar devam ediyordu ama sorunlar geçti, ama Asus Aura kullanmak istiyorsanız benim gibi Asus Aura destekleyen bir kart almak zorundasınız, ve bildiğim kadarıyla AM4 destekleyen tek Asus Aura kart "Asus ROG Crosshair VI Hero".
Bu konuda da eliniz kolunuz bağlı, peki hiç bellekleri 3200 MHz'de çalıştıran kullanıcılar yok mu? Tabiki var ama sayıları az ve hız aşırtma yapması gerçekten tam bir işkence.
Bir de Ryzen maalesef çift kanal bellek destekliyor bu konuda da eller kollar iyice bağlanıyor.
Ek olarak GSkill'dekiler illa da Ryzen sistemde RGB bellek isteyenlere 2x8 GB öneriyor ve bu miktar oldukça düşük böyle bir sistem için.

Image1501131110.558421.jpg

Image1501131146.430102.jpg

Image1501131161.050596.jpg
Image1501131201.050840.jpg

Hocam böyle bir sisteme B350 yonga setini önermek yanlış olur.
Bir de "Crosshair VI Extreme" daha çıkmadı.
Hem ille de Trident Z RGB bellek almaya gerek yok, bunun için anakart konusunda kendimizi kısıtlamaya gerek yok, başka anakart üreticilerinin anakartlarına da yönelebilirsiniz.

Hayret. Ben RAM frekansı rekorunu Ryzen sistemde G-Skill TridentZ RAM'de diye biliyordum. Yeni BİOS ile gitmedi mi bu uyumluluk sorunu?

Büyük ölçüde çözüldü. Arkadaşlar biraz önyargılı konuşuyor. Belleklerin uymaması ve sorun çıkarması gibi bir olay yok zaten, frekansla alakalı sorunlar olabiliyor.

Hocam önyargı değil bu, ben Trident Z RGB'yi sisteme optimize ederken yaşadağım sıkıntıları başkasının çekmesini istemediğim için bunları anlatıyorum. Alacak ise bunları bilsin diye yazıyorum.
Mesele ben belleklere hız aşırtma yapmaya çalışırken kaç kere cihaz boot olmadı ve "0d" hatası verdi sonra anakart kendini sıfırlayıp 2133 MHz'e geri attı ve herşeye yeniden uğraştım.
RGB değiştireyim derken SPD bozuldu, sonra çok şükür Asus Aura'ya update geldi değiştirmeye çalıştım düzeldi.
Tabiki "BIOS Update"leri ile iyice stabil hale geldi hatta en son "AGESA 1.0.0.6 Update"i geldi ve bellek hızını 4000 MHz'e kadar hız aşırtma imkanı geldi ama hala eksikler var ama marttan bu yana baya gelişme katetti, baya az sıkıntılı taraf kaldı.

Uzun lafın kısası isterse alabilir ama hala eksikler var.

İşte siz hala son güncellemeden öncesini anlatıyorsunuz. Şu zamanlarda belleklerde problem yok gözüküyor. Trident Z RGB de frekansı yükseltilebiliyor Ryzen'de biliyorum çünkü gördüm. Hala eksikleri var, evet.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı